PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VI. Uluslararası Y.T.Ü Gitar Günleri 2005


ÖzgürSaglam
08-03-2006, 14:53
VI. ULUSLARARASI Y.T.Ü GİTAR GÜNLERİ 09-13 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK. BU YIL FESTİVAL KAPSAMINDA DÜNYACA ÜNLÜ GİTAR SANATçILARI MARGARİTA ESCARPA VE LORENZO MICHELİ KONSERLERİNİN YANISIRA III. GİTAR YORUMCULUĞU YARIŞMASI VE KLASİK GİTAR KONULU PANEL DE YER ALIYOR.

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen VI. Uluslararası Gitar Günleri bu yıl 09-13 Mayıs 2005 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum’unda gerçekleşecek.

10 Mayıs’ta saat 19.00’da etkinliğin ilk konseri olarak Kaan Korad sahne alacak. Bilkent Üniversitesi’nde gitar hocalığı yapan Korad, Bilkent Gitar Üçlüsü ve Terci-Korad gitar ikilisinin de üyesi. Konserde Domeniconi, Villa-Lobos ve Piazolla’nın eserlerini seslendirecek.

11 Mayıs saat 19.00’da Y.T.Ü II. Klasik Gitar Yorumculuğu yarışması birincisi Mehmet Özkanoğlu’nun resitali var. Bu konserde Barrios, Schubert ve Rodrigo’nun eserleri seslendirilecek.

12 Mayıs saat 19.00’da İspanya’dan dev bir isim, dünyaca ünlü gitar sanatçısı Margarita Escarpa konseri yer alıyor. Aralarında Segovia, Alhambra, Guitar Foundation of America’nın da yer aldığı bir çok yarışmayı kazanan Escarpa, Torroba’nın tüm eserlerini de içeren birçok albüm kaydı yapmış. Sanatçı konserinde Bach, Sor ve Lauro’nun eserlerini yorumlayacak.

13 Mayıs saat 19.00’da ise İtalyan gitarist Lorenzo Micheli’nin konseri var. Tartani konservatuarından mezun olan Micheli, aralarında Alessandria, Guiliani ve Guitar Foundation of America’nın da bulunduğu birçok yarışmada birinci oldu. Tedesco ve Llobet’in eserlerinden oluşan CD kayıtları Naxos etiketiyle yayınlandı. Film müziği çalışmaları da yapan sanatçı konserde Bach, Llobet, ve Tedesco’nun eserlerini seslendirecek.

Festivalde bu yıl “Y.T.Ü III. Klasik Gitar Yorumculuğu Yarışması” yer almakta. Jüri başkanlığını Lorenzo Micheli’nin yapacağı yarışmanın jüri üyeleri ise şöyle: Margarita Escarpa, Bülent Ergüden, Muzaffer çorlu, Erdem Sökmen, Kaan Korad, Leyla Pınar, Harun Batırbaygil, Cem Küçümen, ve Samih Rıfat. Bir Türk bestecisinin eserinin çalınması zorunlu olan yarışma, Türk genç gitaristleri konser kariyeri için teşvik etmeyi amaçlamakta. Yarışmanın yarı finali 11 Mayıs saat 10.00’da finali ise 13 Mayıs saat 13.00’de izileyicilere açık olarak gerçekleşecek.

10 Mayıs saat 14.00’de ise “çağdaş müzik ve gitar” başlıklı panel var. Panelistler Bülent Ergüden, Muzaffer çorlu, Kaan Korad, Kürşat Terci, Leyla Pınar, Harun Batırbaygil, ve Alper Maral’dan oluşmakta.

VI. Uluslararası Y.T.Ü Gitar Günleri’nin tüm etkinlikleri Y.T.Ü oditoryumda düzenlenecek ve ücretsiz olarak izlenebilecektir.
www.gitarfestivali.com (bilgi için yazılmasını rica ederiz)

VI. ULUSLARARASI Y.T.Ü GİTAR GÜNLERİ PROGRAMI 09 MAYIS 2005

10.00-18.00 III. KLASİK GİTAR YORUMCULUĞU YARIŞMASI (Ön Eleme)

JÜRİ: LORENZO MICHELI(JÜRİ BAŞKANI-İTALYA), MARGARITA ESCARPA(İSPANYA), BÜLENT ERGÜDEN, ERDEM SÖKMEN, HARUN BATIRBAYGİL, MUZAFFER çORLU, SAMİH RIFAT, KAAN KORAD, CEM KÜçÜMEN, LEYLA PINAR, HARUN BATIRBAYGİL

10 MAYIS 2005
14.00 PANEL “ÇAĞDAŞ MÜZİK VE GİTAR”
KONUŞMACILAR: BÜLENT ERGÜDEN, LEYLA PINAR, HARUN BATIRBAYGİL, MUZAFFER çORLU, ALPER MARAL, KAAN KORAD, KÜRŞAT TERCİ, SAMİH RIFAT

19.00 KONSER KAAN KORAD

11 MAYIS 2005
10.00 III. KLASİK GİTAR YORUMCULUĞU YARIŞMASI (YARI FİNAL)

19.00 KONSER MEHMET ÖZKANOĞLU

12 MAYIS 2005
19.00 KONSER MARGARITA ESCARPA (İSPANYA)

13 MAYIS 2005
13.00 III. KLASİK GİTAR YORUMCULUĞU YARIŞMASI (FİNAL)

19.00 KONSER LORENZO MICHELI(İTALYA)

Sonuç

1.Kazım Çokoğullu

2.Alp Ozan Bursalıoğlu

3.Can Bekir Bilir