PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gitar Telleri

mmico
02-11-2005, 10:18
Arkadaslar sizinde bildiginiz gibi gitar tellerinin gitarda ilerleme adina onemli bir yeri var lakin size uygun olmayan gitar teli kullandiginizda zorlanacaksinizdir...bende kendime uygun bir tel secemedim hala surekli degistiriyorum...
kullandıgınız gitar tellerinin modeli fiyati ve performansi hakkinda bilgi verirseniz sevinirim..
en son kullandigim tel D'Adario EJ45C 17$
icinde 2 tane sol teli var biri yumusak biri sert...
fiyat/performans olarak benim cok hosuma gitti ama hala tam istedigim tınıyı yakalayamdim.... iyi gunler ...saygılar.....

fulay
02-13-2005, 12:37
Cogu profesyonel gitarist D'Addario kullandigina gore bu telde bir hikmet var. Ben "Savarez Corum New Cristal Trebles" kullaniyorum. Neden? Cunku kullandigim gitarla en uyusan tel bu oldu. Treble'lar Corum Alliance'dan daha parlak ve entonasyonlari daha iyi.

Son zamanlarda Galli teller cok revacta. Treble'lari cok guzel, baslari fazla bas.

Eger birkac set birden tel alan arkadaslar varsa A.B.D.deki bir yerden cok ucuza tel almak mumkun. Adamcagiz yurt disina da yolluyor. Gayet guvenilir biri. Web adresini vereyim: http://www.stringsbymail.com/

F. Ulay

ÖzgürSaglam
02-14-2005, 18:44
Selam, son 8-9 senedir ben Hanabach mavi kullandım, bulamadığımda da siyahı tercih ediyordum. Biliyorsunuz Hannabach' lar rengarenk çok sert, sert, orta sert, yumuşak... Fakat en önemlisi gitarınız neyi seviyor onu bulmak gerekiyor. Malesef uzun bir süre gitarınıza uygun bir tel bulamıyo olabiliyorsunuz.

Tel araştırmak için bile olsa sürekli farklı teller kullanmak farklı bir noktada da yoruyor yorumcuyu, çünkü her yeni tel farklı bir tırnak törpüsü demek çünkü teller arasındaki kalınlık incelik farklılıkları, tırnakla ses arasına yansıyor. Buda doğrudan çıkardığınız sesin kalitesini değiştiriyor.

Sanırım bir çok çeşit tel var diğer kullanıcılarada sormak lazım sizler ne kullanıyorsunuz, tabi bu noktada gitarınız markasını yada isim se "ismini-yapımcısını" da yazmak gerekli. Buarada ben Ramirez 3 E kullanıyordum. Sevgilerle...

mmico
02-16-2005, 22:21
selam...evet ben hala gitarima uygun bir tel bulamadim... gitarim "alhambra 3c " acaba bu gitara uygun telin hangisinin oldugunu bilen varsa yardımcı olabilir mi? iyigunler...

fulay
02-18-2005, 10:36
mmico,

Maalesef markaya gore bir tel bulmak imkansiz cunku her gitarin kendine gore bir sesi var. Ayni marka iki gitar, tezgahtan ayni gun cikmis olsalar da karakterleri degisiyor. Ayrica yasadigin yerin nemi, kurulugu, senin calis stilin, tirnaklarinin sekli, hersey gitari ve sesi etkiliyor. Bir cozum, butcenin elverdigi olcude tel alip denemek. Ama o kadar cok marka var ki hepsini denemeye kalkmak biraz cilginlik. Tellerin karakterlerini de tanimlamaya kalkinca ayni teli kullanan on kisi on ayri sey soyluyor. Mesela Hannabach kimi gitariste gore cok yavan ses verirken kimi gitaristin favori teli. D'Addario'nun sesi biraz metaliktir, dolayisiyla daha dogal ses arayanlar bu teli sevmez ama buna karsin bazi profesyonel gitaristler kayit studyosuna girerken D'Addario kullanirlar cunku mikrofonlarla iyi calisir. Ustelik ucuz bir teldir ve cok cabuk akor tutar. Ornegin John Wllliams 35,000 dolarlik bir Smallman gitar kullanir ama bu gitara D'Addario Pro Arte tel takar. Demek istedigim, tel secimi kisiye ozel bir durum.

Son yillarda yeni bir tel cinsi cikti: Karbon. Bu tellerin verdigi ses zengin. Ve omurleri bildigimiz naylon tellerden daha uzun. Bu tellerin sorunu da ilk on satte bir turlu adam gibi bir akor tutturamamalari. Ikinci sorun da normal tellerden daha pahali olmalari. Ama normal tellerden daha parlak bir ses veriyorlar ve rezonanslari daha uzun. Dolayisiyla bu tellerden birini deneyebilirsin.

Tel firmalarinin en son numarasi ise titanyum tel. Galiba ilk kez Galli cikardi bu teli. Yurt disindaki forumlardan izleyebildigim kadariyla, kullananlar epey memnun. Ama cok yeni bir tel, dolayisiyla ilk heyecan gectikten sonra fikirler degisebilir.

Uzun yazdim ve herhalde aklini da karistirdim, kusura bakma. Tele cok onem verme. Calis tarzin degistikce telin sesi de degisecektir. Bence D'Addario da, Hannabach da Savarez de, La Bella da, Agustine de iyi tel.

F. Ulay

mmico
02-22-2005, 10:34
tesekkur ederim....yok kafam karismadi. simdi dediklerin dogru ama yinede ben kestirmeden gitmek istedim hani belki ayni marka gitar kullanan birinin telini denersem bana da uygun olabilir diye dusundum..
simdi tek tek telleri denemem lasim....
gorusmek uzere .....

ÖzgürSaglam
02-22-2005, 15:33
Eğer maddi anlamda özel bir kazancın varsa söylediğin şey çok kolay mmico zaten gitarı iyi çalışdığınız dönemlerde, telleri 24-25 günde bir değiştiriyorsunuz. Telin ömrü bitiyor. Ne renk kalıyor nede ses yüksekliği "volume", kalıyor. Bundan dolayı olayın birde maddi bölümü var :cry:,

Ama bütün bunlara rağmen yine de kendi renginizi de iyi bilmeniz gerekir diye düşünüyorum, koyu bir ses, açık bir ses (parlak) yada daha farklı.

Örneğin A. Kanneci' nin tonu son derece parlaktır veya M. Socias' ın tonu yuvarlak neredeyse daha koyudur. Şimdi bu özellikleri bilmekde işinizi kolaylaştırabilir. çünkü ben koyu bir tondan hoşlanırken siz bunu sevmeye bilirsiniz ve sadece teli bu yüzden de değiştirebilirsiniz. :wink: Sizlere iyi günler...

mmico
02-27-2005, 17:25
evet telleri denemem lasim ma 25 gunde bir degistirecek maddi duruma sahip degilim ve benim durumum da olan bircok kisi oldugunu dusunuyorum.... mesela en son aldigim teli 6-7 aydir kullaniyrum artik iyice eskidi gitar calisasim bile gelmiyor :)
neyse yinede telleri denemeye devam edecem
saygilarimla....

YasarKemal
03-01-2005, 20:18
Selam arkadaşlar ; Tomastik yeni bir tel çıkarmış gitar teli, gerçekten çok ilginç biliyorsunuz, tomastik telleri daha çok yaylılarda kullanılıyor tutarmı bilmiyorum alışılmışın dışında geldi. Tabi bu benim fikrim... Saygılar

mmico
03-10-2005, 10:11
merhaba sonunda kendime ve gitarima uygun bire tel buldum
savarez alliance guzel bir tel...
selamlar...

ÖzgürSaglam
03-10-2005, 12:09
Savarez-Alliance bildiğim kadarıyla son derece pahalı ve konser teli diye geçiyor, Bu telin etüd teli varmı?

fulay
03-12-2005, 07:30
Savarez Alliance, Savarez'in en pahali teli. Carbon Fiber tel. Bu cins tellere merakli olanlara gore en iyi carbon fiber tel. Normal tellerden daha uzun omurlu. Treblelari belki de en parlak tel. Treble telleri diger marka tellerle kiyaslandiginda daha ince, dolayisiyla daha kolay barre basiliyor (az kuvvetle, cizirtisiz sonuc!), buna karsilik ince Mi telinin saptan disariya oteki tellerden daha fazla kaydigi da soyleniyor.

Bence Savarez'in en iyi teli "500CR New Cristal Trebles"

F. Ulay

onurrus
04-12-2005, 12:54
ben de forum tavsiyelerine gore savarez allıance tel aldım ve cok memnun kaldım herkese tavsıye ederım ıstanbulda oturanlar tunelde kıvılcım muzıkte bulabılırler yalnız bıraz pahalı 30 ytl kadar :))

anilus
04-22-2005, 21:34
yaz aylarında veysel hoca bana D'Adario j 45 tel al demişti.ve hala çok memnunum tellerden.

erdem08
06-29-2005, 16:04
sadece meraktan soruyorum
klasik gitarın ilk günlerinde kullanılan barsaktan yapılan telleri hala kullananlar varmı yada böyle teller piyasada bulunuyormu .
öyle ya davulun doğal derisinin tınısını hiçbir yapay malzeme veremiyor .. gitardada doğal deri tel kullanılamazmı çokmu berbat olurdu..

fulay
06-30-2005, 11:22
Bagirsak telleri hala kullananlar var. Barok muzige odaklanmis gitaristlerin bazilari ve luthenistler kullaniyor.

A.B.D.de, Susato adinda bir firma Viola de Gamba, keman, viyolin, lut, ud ve gitar icin bagirsak tel yapiyor.

Damian Dlugolecki (Oregon, A.B.D) de elle, cesitli enstrumanlar icin bagirsak tel yapiyor.

Avrupa'da uc dort atelye hala bagirsak tel yapiyor (adlarini unuttum, ilgilenen olursa arastiririm).

Aquila firmasi "nylgut" adinda, sentetik malzemeden bagirsak tel yapiyor. Soylenenlere bakilirsa, gercek bagirsaga en yakin ses veren teller su anda bunlar. Ve sentetik olduklari icin uzun sure akord tutabiliyorlar. Yalniz teller, naylon tellerin alistigimiz, cilali yuzeylerinden biraz farkli. Puruzlu bir dokulari var. Parmaklar kaymasin diye yapilmis ama bu ozellik bazi muzisyenlerin hosuna gitmiyor.

erdem08
07-01-2005, 12:50
çok ilginç geldi doğrusu
Türkiyede sanırım kullanan pek yok.. Ses rengi hakkında bilgisi olan varmı ? Yada artısı eksisi neler. Tşk

Erdem Özdemir

fulay
07-04-2005, 06:44
Ses renkleri naylonlar gibi parlak degil. Tonlari naylonlardan daha sicak. Treblelari naylonlar gibi cinlamiyor, cok parlak bir tinilari yok. Ama naylonlar tinilarini cabuk yitiriyorlar, bagirsak tellerin tinilari ise hep ayni kaliyor. Hatta bildigim kadariyla tel kopmadikca degistirmeye gerek duyulmuyor ve tahminimin tersine pek de kolay kopan bir el degil(mis). Naylonun omru 30-60 saat. Bagirsak teli hergun iki saat calarak 1 yila yakin kullananlar var. Bir dezavantaji ise sesinin naylon tellerden daha az cikmasi. Zaten ses ozurlu bir calgi olan gitar icin ciddi bir dezavantaj.

erdem08
07-24-2005, 23:05
genisus titanio gr 45 çok güzel tel..

abdurrahman
11-12-2005, 00:11
Modern gitarın daha gerilimli tel gerektirmesi ve de perdelerinin metalden yapılması nedeniyle barsak tel kullanılamamaktadır. Bu arada her teli denedim. Luthier marka tel kullanıyorum ve oldukça memnunum. Selamlar

Allemande
12-22-2005, 20:42
selam arkadaşlar.Hannabach custom made medium tension ( gri renkli kağıt pakette satılıyor) Oldukça güzel ses vermekte.

Amadeus
05-09-2006, 15:40
Cogu profesyonel gitarist D'Addario kullandigina gore bu telde bir hikmet var. Ben "Savarez Corum New Cristal Trebles" kullaniyorum. Neden? Cunku kullandigim gitarla en uyusan tel bu oldu. Treble'lar Corum Alliance'dan daha parlak ve entonasyonlari daha iyi.

Son zamanlarda Galli teller cok revacta. Treble'lari cok guzel, baslari fazla bas.

Eger birkac set birden tel alan arkadaslar varsa A.B.D.deki bir yerden cok ucuza tel almak mumkun. Adamcagiz yurt disina da yolluyor. Gayet guvenilir biri. Web adresini vereyim: http://www.stringsbymail.com/

F. Ulay

Dostum site için çok sağol 5,60 dolar D' dario Ej45 buda 7,5 milyona tekabül edio tahminimce bi o kadarda kargo parası ve yine buradakiyle aynı fiyata geldi sen alışveriş yaptın mı bu siteden?

rollercoaster
08-21-2006, 18:39
Merhaba,
Bugün gitarıma yeni tel aldım.D'addario J48.Ama açıkcası şu an büyük bi hayal kırıklığı içerisindeyim... Satıcı basların kuvvetli ses verdiğini söylemişti.Ama bunlar biraz fazla metalik bir ses veriyorlar.Benim istediğim daha yumuşak bir sesti...Bir de D'addario J48 in baslarıyla Hannabah karbon tellerin tizlerini birleştirmemi önerdi.Kararsız kaldığım için yapmadım (Zaten de D'addario J48 in baslarını hiç sevmedim :( ) Daha yumuşak ses veren önerebileceğiniz birşey var mı? Birdahaki tel değişimimde onu alsam...

rollercoaster
08-21-2006, 20:08
Ya bu telin sesini duydukça çalışasım gelmiyo... Kendimi klasik gitar değil de başka bir müzik aleti çalıyormuş gibi hissediyorum! Parçalarım bambaşka bir boyut kazandı... İmdat!!! En kısa zamanda kurtulmalıyım bu tellerden.

duygum
10-18-2006, 21:27
merhaba arkadaşlarrr ben yeni başladım gitara pek bilgim olmadığı için sorma gereği duyuyorum, gitarım 4 yıl önce alınmıştı 1. tel haricinde hiç bi telinde değişiklik yapılmadı.. acaba benim değiştirme me gerek var mıdır, yoksa acemi birini o teller idare eder mii...
aman elinizi vizdenınıza koyup dooru söleyin öğrencii insanım 3 kuruşun bilem değeri var bizde bilirsinizz işteee :D

CemGunenc
10-18-2006, 22:07
4 senelik tel bence değiş.paket lastiğine dönmüştür onlar

duygum
10-19-2006, 18:20
o kadar vahim diyosunuz yanii gitarımın tellerinin haliiiiiiiiii...??? ???

tiger
11-04-2006, 18:28
ya benim gitar tellerim değiştirmeden önce böle aşırı koyu bir renkteydi, ama bilmiyorum düzenli olarak teller diş macunuyla temizlenirse üstünde oksit tabakası kalmaz ömrünü uzatır bence. (Tabi benim teller tamamen oksitlenmişti 2 senelik falandı;D )

DreAm
11-12-2006, 08:41
Luthier marka telin güzel bi tınısı var.ama bişey daha bağırsak teli her markada bulabiliyomuyz?uzun zaman oldu hatırımda değil dadarionun (/mavi paketli )telinde tizler naylon değildi.tizlerdn pek volume alamıyodum,ama oldukça yumuşak bi tınısı vardı.bağırsak tel olup olmadığnı bilmiyorum yalnız.gitar için pek uygun bi tel değil ama.

ahmetgitar
11-14-2006, 19:01
Merhabalar siteye yeni üye oldum,bu da benim ilk iletim.
D addairo benim yaklaşık 15 yıl kullandığım teldi ancak 3 yıldır SAVAREZ kullanıyorum,dolayısıyla D addairo nun ne kadar kötü bir tel olduğunu anladım,öncelikle dengesiz bir teldir,her tel farklıdır D addairo da,özellikle 3.tel çok cılız ses verir.Hannabach da kullanmıştım birkaç kez ancak o tel de bazen hatalı üretimler oluyor.Dünyanın parasını verip aldığım gitara taktığım Hannabach ın 4.teli koma yapıyordu,hatta ben gitarımda bir sorun var diye düşünüp yeniden Madrid e gitmeye karar vermiştim.Bence her gitar kendi telini ister ancak D addairo bence hiçi bir gitara uygun değil.Savarez den memnunum tavsiye de ederim,biraz pahalı olabilir ancak ses rengini uzun süre korur.

erdem08
05-17-2007, 22:04
Gallinin çıkardığı Carbonio ve titanio telleri denedim.. ikiside çok güzel teller.. ispanya el yapımı banus& ibanes gitarıma titanio Ahmet AKIN yapımı gitarıma carbonio taktım.. oldukça memnunum. savarez alliance corum u da denedim ama bunlar kadar beğenmedim. ses kalitesi iyi olmasına karşın kısa ömürlü bir tel . Luthier d'adario k45 -46 daha önce defalarca denemiştim.

agustin
05-19-2007, 10:11
ben daddario j45 i severek kullanıyorum.

okanel
06-01-2007, 16:36
hannabach marka telleri tavsiye ederim

Allemande
06-03-2007, 11:46
Hannabach medium tension _custom made ( kağıda sarılı tel) mor pakedi var

fUAt_kirisci
10-09-2007, 14:37
İyi tel için gerekli şey tabiki öncelikle ii gitar:) gitar iyi ise üzerine telini bulur bence normal weya düşük derece gitara çok iyi tel takıp çok ii werim bekleyemezsiniz ilk önce iyi gitar sonra iyi tel bence

nezihi gulec
12-04-2007, 14:18
Bir ara Tırkiye'de gitar ve gitar teli bulunmuyordu.Yerli tel takmak zorunda kaliyor ve ses cikaramiyorduk.Simdi pek cok arkadas bu sozlere inanamayacak.
Ben o siralar hocam Raffi ARSLANYAN'dan, kendi hocasinin yurt disindan mektup zarfinin icinde (her bir zarfa bir tel koyarak) yolladigi CONSERTISE marka
telleri bana satmasini rica eder ve onlari kullanirdim Su an bu telleri
bulamadigim icin bilmiyorum acaba gercekten cok guzel olduklari icin mi begeniyordum yoksa yerli teller kotu oldugu icin mi bunlar cok guzel ses veriyor gibi hissediyordum.Kısacasi bu tellerden cok memnundum.
Daha sonra doviz sikintisi sona erdi ithalat yeniden basladi.
Ben o yillarda Andrea SEGOVIA hayrani olarak AUGUSTINE telleri kullandim
SEGOVIA da Gitarinda bu telleri tercih ediyordu.Turkiye de bu teller de yok
artik bildigim kadariyle.Cok memnundum bu tellerden ama bilemiyorum
Segovia nin etkisi neydi bu memnuniyette.
38. yil oldu denemedigim tel kalmadi aralarinda encok SAVAREZ 'in serilerini
begeniyorum .Istediginiz ses rengine ,ozelligine gore bir modelini bulabilirsiniz.
Selamlar

Allemande
12-04-2007, 23:01
selam
Agustine telleri iflas etti kapandı şirketi.
Ben geçenlerde buldum bir yerlerde ama bayattı tel ..):

Savarez 520R
Hannabach custom made medium tens. diyorum yine

efe_735
02-17-2008, 00:59
klasik gitarında savarez kulanan arkadaşlar ben hiç kullanmadım bu markayı ve yorumlardan okuduğum kadarıyla kullanan herkez memnun...bu telde önerebileceğiniz en iyi seçenek hangisi?

ahmetgitar
02-17-2008, 01:58
Biraz sertlikten kaçmayacaksan j540.
Ama bir iki kez misinalarda sorunlara rastladım;koma gibi.
Yine de "Savarez" derim...

Bu arada bir beyin fırtınası yapalım,çok muhteşem çalgılar yapılıyor bu ülkede;bilim ve teknoloji ayrıca da işçilik gelişmiş.
Bildiğiniz Türk teli var mı adamakıllı olan?
Ben rastlamadım,eğer olursa muhteşem olurdu;ortalama birşey olsa bile alır kullanırım.

efe_735
02-17-2008, 10:42
merhaba gitar sever arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum gitar çalmayı ve gitarı öğrenme yolundayım,çalıyorum demiyorum çünkü gerçekten öğrenme yolunda bu işin sonu yok... burada çok faydalı ve güzel bilgiler paylaştığınızı görünce ben de üye oldum...daha önce hep normal tension kullandım ama ritim çalıyorum genelde ve hep normal tension kullandım hard tensiyon ritim için uygun olur mu?

melba
02-28-2008, 19:27
herkese merhaba,ben de yeni üyelerden biriyim.tellerle ilgili bütün mesajları okudum ama okudukça kafam daha çok karıştı.ustalardan birisi çıkp ta konuyu özetleyebilir mi.
gitarda ilerlemiş olanlar belirli bir öngörüye sahip olduğunda kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan kendi telelerini kendileri seçebilirler.peki biz yeni başlayanlar ne yapacağız.herkes başka bir marka başka bir model ismi veriyor.bu işin içinden nasıl çıkacağız.
benim orta kalite denebilecek bir gitarım var.ikinci el olarak aldım.piyasada 40-50 ytl satılan türden bişey.yani bir markası falan yok.bu gitara nasıl bir tel almalıyım.şimdiden teşekkür ederim.

humar
02-28-2008, 20:22
Klasik gitar,geleneği henüz oturmuş bir çalgı değildir.Bu yüzden gitar çalan kişilerin doğru konusunda bir tereddüt yaşadığı kesindir.Bu tereddüt yeni başladığın bu yolda korkarım ki,ömür boyu devam edecektir.Şu aşamada yapman gereken ya da araştırman gereken,en dayanıklı gitar teline sahip olmaktır(tını yaratabileceğin bir gitara sahip olmadığın için söylüyorum).
Yapman gereken ise bir müzik markete gidip bütçene uygun,dayanıklı ve markası bilinen bir gitar telini istemek(d'adario olabilir).Görüşmek üzere;)

efe_735
03-16-2008, 09:23
Savarez Corum New Cristal aldım denemek için ve gerçekten çok güzel bir tel çalarken keyif veriyor ilk günden itibaren hiç akord problemi yaşamadım.Savarez Corum New Cristal 500CRJ kullanan arkadaşlar var mı yorumlarını alabilirmiyim?

ayfer
04-06-2008, 01:16
saverezi ilk defa bu sitede duydum. aaaaaaaaaa ne ayıp demeyin oluyor işte
ama sitede adı çok geçtiği içinde aklımda kalmış (özellikle ahmetin hikayesinden:))...meraklı ayfer hemen sordu saverez pahalı bir tel mi?diye çocuk sınırlı sayıda getiriyoruz zaten ama yinede talep olmuyor tezgahta uzun süre kalıncada iyi tel olma özelliğini kaybediyor dedi.:).neyse bugün müzik marketine kendim için tel almaya gittiğim de dadaryo E45 istedim ben yıllardır bundan başka telde bilmem zaten :)hocamın tavsiyesiyle kullanmaya başlamıştım.yok dedi bana (ernesto palla clear&sılver )adında bir tel verdi.henüz takmadım ama dene dedi iyidir dedi..
his olarak iyi olmadığını düşünüyorum acaba oyuna mı geldim...:)
amaanın yıllardır aynı yerden alışverişte yapıyorum beni tanıyorlar ayıpta olmasın...
ama gerçekten merak ettim dadario ile kıyas yaparsak hangisi iyidir yada aynı kalite midir acaba??

piyomer
04-06-2008, 01:28
Ben hep Daddario kullanıyorum; Savarez hakında bir kaç kişiden iyi şeyler duymuştum... Sonra burdaki yazıları okuduktan sonra iyice merak edip geçen hafta aldım; en alt tel şimdiye kadar hiç rastlamadığım bir şekilde bozuk çıktı...:( ama ses kalitesinin Daddario dan daha iyi olduğu kesin.
Saygılar....

leonidas
04-06-2008, 06:22
dadario kullanıyordum fakat tonlar istedigim gibi hic olmuyordu.son olararak galli titanio kullandım ancak omru kısa fakat tonlar iyi! su anda galli aurum taktım tonlar muhtesem gitarıma cok uydu calarken muthis keyif alıyorum ama ne kadar dayanacak henuz bilmiyorum.

gitarist_baho
04-16-2008, 12:10
arkadaşlar D'adario J 50 siyah tel alın bence güzel şu son haftalar içinde de savares i deneyeceğim sağolun

efe_735
05-01-2008, 12:01
Tabiki sonuç olarak ben Savarez'i başka bir arkadaşım Daddario'yu güzel bulabilir tel bir bakıma tercih meselesidir... önemli olan kendi beğenimize kulağımıza uygun çalarken keyif alabileceğimiz doğru teli bulabilmek ve marka hiç önemli değil...Ben Savarez'de karar kıldım her bakımdan çok güzel bir tel ve çalmak daha keyifli...

erde
05-21-2008, 13:44
Daddario J48 kullanıyorum ...

Eğer cayır cayır öten bas telleri istiyorsanız tavsiye ederim .. onun dışında teller hakkında bir bilgim yok :|

deathly hallow
07-02-2008, 14:24
:confused: ben de nerdeyse 1 senedir cort g200 kullanıyorum ve hâlâ teli değiştirmedim (evet o kadar üşengecim ;D) her neyse, bu gitar için en uygun tel (özellikleriyle birlikte verirseniz sevinirim:D) ben d'addario XL düşünüyorum. (Not: gitar telleri hakkında çok fazla bilgim yoktur:()

deathly hallow
07-02-2008, 14:27
hızlı kullanabileceğim, yumuşak ve her 2 yönü de (clean&distortion) iyi olan bir tel mümkünse... önerebilir misiniz??

erturkaktalay
07-02-2008, 14:59
savarez corum u tavsiye ederim hatta traşlısını bulursanız onlar çok daha güzel

cort_guitarist
08-25-2008, 19:59
bare basmakta zorlanıyorum ozellıkle alt tellerde ve baslarda cızırtı cıkıyor 7. perdeden sonra bu perdelere tek tek basıyorum yanı gıtarda bır sorun yok fakat soft tensıon ve rahat kullanabılecegım bır tel onerır mısınız????

sebo1907
12-09-2008, 20:14
arkadaşlar ben bi 6 yıl dadarrio kullandım bence gerçekten kolpa bi tel daha paket 10 numara ama içi teller bence gerçekten kötü neyse daha sonraları Hannabach custom made medium tension gri bi paketi var bu teli kullanıyorum gerçekten çok iyi bi tel bence en son aldığım tel ernesto palla diye bi marka buteli ilk defa aldım 15 gün oldu cidden iyi geldi tel değişik zaten alt teller siyah üst teller sarı önce değişik geldi şimdi alıştım satan çocuğun dediğine göre ernesto palla ünlü bi markaymış herhalde türkiyeye yeni gelmiş ilginç ve güzel sayılabilecek bi tel denemenizi öneririm ben kesinlikle Hannabach custom made medium tension vazgeçmem herhalde ama bu da ilginç bi tel

yngwie
02-11-2009, 20:51
Selam arkadaşlar ; Tomastik yeni bir tel çıkarmış gitar teli, gerçekten çok ilginç biliyorsunuz, tomastik telleri daha çok yaylılarda kullanılıyor tutarmı bilmiyorum alışılmışın dışında geldi. Tabi bu benim fikrim... Saygılar

ya ilk 2 gün çok güzel ton werdi ama 5. gün bas teller parçalandı resmen. özellikle re teli . keşke daha dayanıklı olsaydı

IamNotNormaL
12-19-2009, 00:35
corumalliance adında bir tel var,üst 3 tel ile alt 3tel ayrı,bunlar corum ve alliance olarak ayrı teller imiş fakat bitanesinin bass telleri,güzel tizler zayıf,bitanesinin tizler,güzel basslar zayıf oldugu için birleştirip tek tel haline getirmişler,ben kullandim cok memnun kaldim diğer tellere göre fiyatı biraz yüksek,53TL kadar.Luthier de kullanabilirsiniz tınılari çok iyi..

autoimmune
01-11-2010, 17:51
merhaba,
gitarım manuel rodriguez c1m.1 10 yıldan fazla oldu alalı. bir zamanlar ciddi ölçüde gitar çalan biriydim, uzun bir süre ara verdim şimdi tekrar başlıyorum.
daddario kullandım uzun süre, ama hangi model oldugunu kesinlikle hatırlamıyorum, klasikte çok ileri seviyedeydim, bıraktıgımda flamenkoda orta duzeylerdeydim. sürekli tel değiştirebilecek durumda degilim, yardımcı olur musunuz ne almalıyım?

TarıkOral
01-15-2010, 15:05
Tel konusunda bayagı denemeler yaptım..D'addario -Galli-Dean Markley-Hannabach-Thomastik-Aranjuez-Luthier -Savarez telleri versiyonları ile birlikte denedim..

Önce gitarın telleri sevmesi lazım...İkincisi klasik gitarda ses tablasının hangi agactan imal edildiği...Ladin ses tablalı teller daha parlak ve koloratif tını verir.Ladin sound board gitarlarda carbon,Ti versiyon teller kesinlikle tavsiye etmem..Ama soundboard sedir ise, o zaman kullanabiirsiniz.

Uzun lafın kısası ben tüm gitarlarımda Savarez Corum + cristal clear trebles kullanıyorum Savarez 500 CR setini yani.. Benim 3 gitarım var..Vicente carrillo 1a ladin-Manuel Rodriguez mod.E ve Valeriano Bernal flamenko....Ve hepsinde de Savarez 500 cr (normal tension) ve Savarez 520 R (traditional red high tension) mükemmel uyum sağlar...Bir kere D'addario telinin gitarınızdaki performansını biliyorsanız,Savarezin yukarıdaki setlerinden birini kullandığınızda , performansınız hem ses rengi,hem volum ,hem balans olarak 2 katına çıkacaktır.Bu kadar da iddialıyım...Unutmayın ki gitar masterlarının büyük çogunluğu Savarez telleri tercih ederler...Manuel Rodriguez c1m gitar sedir ses tablalı bir gitardır.Bulabilirseniz, Savarez 520 r daha iyi gider,500 cr ye göre gitarınıza..
Bu arada Dean Markley master serisi gitar teli bulabiliyorsanız,kesinlikle tavsiye ederim..Savarez 'e çok yakın performansı var ama fiyatı nerdeyse yarısı seviyelerinde...Ama son bir kaç senedir Türkiye piyasasaından kalktı...

Selamlar,

Tarık Oral

yolgezer
04-22-2010, 00:39
selamlar herkese

gitar telleri icin sunu söylemek isterim eğer gitarınız iyiyse ynai ortalamnın üstündeyse savarez tavsyemdir biraz pahalı fakat d dario alıcagnıza biraz daha koyup savarez almalısınz..

bilgin1O
09-05-2010, 16:06
selamlar,

3 gün önce yeni gitar telleri aldım ve taktım gitarıma. tabi almadan önce bu forumu ve diğer birçok forumu okumuştum. genel olarak öne çıkan iki marka dadario ve savarezdi. ben tam karar vermemiş olarak ama savareze daha yakın olarak gittim müzik markete. dadario 18, savarez 36 YTL. gitarım çok çok kaliteli olmadığından dadario'yu tercih ettim ben.

bazı yorumlarda dadario'nun bas tellerinin çok metalik ses verdiği ve bunun hoş olmadığı söyleniyordu. Buna kesinlikle katılıyorum. dadario'nun bas tellerinin sesi aşırı metalik. ritm çalarken bu çok belli olmuyo belki ama benim gibi solo ve arpejden daha çok hoşlanan biriyseniz bu durum biraz sorun olabilir. mesela bi akora basıp tellerin üzerinde parmağınızı aşağı doğru indirdiğinizde 4. telden 3. tele geçiş kötü bir ses veriyo. metalik sesden yumuşak bi sese geçiş...

kısacası savarezi hiç denemediğimden tam bi karşılaştırma yapamıyorum ama dadarionun arpejle çalınan duygusal parçalarda çok da iyi gitmediğini söyleyebilirim...