Orijinalini görmek için tıklayınız : Rodrigo'nun Aranjuez Konçertosu
selam forum sakinleri
aranjuez i hemen hemen her gitarist yorumlamıstır,sizin en begendiginiz yorum hangisi??benim paco de lucia ve pepe romero , açıkcası tam olarak karar veremiyorum:))
N.Yepez inanınlmaz yorumlamış
pepe romero'nun tekniği çok temiz ancak angel romero'nun yorumu üzerine yok bence... Yepes bazı yerleri çok ağdalı çalıyor bana göre...
Alpersavaskul
12-22-2005, 20:13
selam arkadaşlar.
Bence en iyi yorum Paco De Lucia'dır.Light and shade videosunda paco der ki '' _ ben aranjuezi aynen yazıldığı gibi çaldım.Notada ne varsa o.Klasik gitaristler bazı pasajlarda gereksiz ani duruşlar yapmakta buda isp.müziğinin ritmine ve eserin orjinal notasyonuna aykırı''
:!: Fakat bununla beraber kanımca en iyi ikinci yorum Alirio Diaz'ın Decca'ya çaldığı yorumdur
saygılarımla
unalmete
12-28-2005, 21:09
Bende en çok Paco De Lucia'nın yorumunu beğendim.Rodrigo'nunda "Kimse eserimi böylesine duygulu çalmamıştı" gibi bir yorumu var.
Ayrıca ben bu forumda yeniyim herkese slm :)
raindropprelude
01-09-2006, 14:03
eseri aynen okunduğu gibi çalmak kadar saçma bi sanat anlayışı olamaz.bu robotluktan farksız
Alpersavaskul
01-10-2006, 23:23
okunduğu gibi diil yazıldığı gibi..
dikkatinizi rica ederim.
notationda ne yazdıysa olduğu gibi..gereksiz duraklamalar yapmadan.
CemGunenc
08-12-2006, 17:16
Bence en mükemmel yorumu Julian Bream yapmıştır .Paco de lucia yorumundan da çok güzel fikirler çıkarılabileceğini düşünüyorum çünkü konçertonun içindeki temel ritimler ispanyol ritimleri ve Paco de lucia nın aksan ve vurgularını incelemek gerek diye düşünüyorum.
Carlos Bonell'in yaptigi kayit en iyi Aranjuez kaydi odulunu almis.
Selam arkadaşlar,
Aranjuez'in Rodrigo tarafından kime ithaf edilmiş olduğunu biliyor muydunuz? Ünlü konçerto Rodrigo tarafından Regino Sainz de la Maza'ya (1896–1981) ithaf edilmiştir. Maza, César Mendoza Lasalle y la Orquesta Filarmónica orkestrası ve Jesús Arámbarri (1902-1960) şefliğinde Madrid İspanyol tiyatrosunda ilk seslendirişi gerçekleştirmiştir. İspanya'da çıkan bir sanat dergisi olan "Artes y Letras", 9 Kasım 1940'da ilk seslendirişi gerçekleştiren Maza'nın bu konçertoyu olağanüstü bir yorumla sunduğunu belirtmektedir.
Kimdir Regino Sainz de la Maza? Maza'nın hocası, aynı zamanda Tarrega'nın (1852-1909) öğrencisi olan Daniel Fortea'dır (1882-1953). Maza'nın yetiştirdiği öğrenciler arasında ise ünlü Venezuelalı gitarist Alirio Diaz (1923) da bulunmaktadır.
Tabii J. Rodrigo'nun konçertoyu 1939'da tamamladığını göz önünde bulundurulursa, Maza'nın konçertoyu konsere en iyi ihtimalle 1 yıl gibi bir sürede hazırladığı düşünülebilir. Bugüne kadar geçen 66 yıl içinde konçertoyu seslendirenler Maza'dan çok daha şanslıydılar diye düşünüyorum. En azından konçertoyu çok daha iyi tanıyarak ve belki daha iyi orkestralar ve şeflerle çalışarak yorumlamışlardır... Bu arada gelişen kayıt teknolojisini de unutmamak gerekir.
Ben şu gitarist ya da bu gitarist daha iyi yorumlamıştır diyemiyorum. Çünkü her gitaristin konçertoya farklı bir yorum getirme özgürlüğü vardır ve herkesin kendi sevdiği yorum diğerinden farklı olabilir. Ancak daha birkaç gün önce öyle bir konçerto yorumu dinledim ki... kelimelere dökemiyorum arkanıza yaslanın ve izleyin.
IJxI_WrUZtI
Dikkat edereseniz orkestra partisyonlarını da duyarsınız, çünkü Remi Boucher orkestranın eşliğini de gitara adapte etmiş, hem de mükemmel bir teknikle... Zaten parçadan önce konçertoyu büyük orkestra ile, iki gitar ve piyano-gitar gibi oda müziği ile de çaldığını, ancak tatmin olmadığını ve tek gitarın en iyi duyguyu verdiğini anlatıyor. umarım keyif alırsınız. Sevgiler...
fernando
08-19-2006, 08:48
Buda Angel Romero tarafından seslendirilen Concierto de Aranjuez in Allegro Con Spirito,Adagio ve Allegro Gentile bölümlerinden oluşan görüntü..
http://www.ltsguitar.com/$angel-rodrigo.html
saygılar..
zambramora
08-26-2006, 02:20
[QUOTE=deniz]pepe romero'nun tekniği çok temiz ancak angel romero'nun yorumu üzerine yok bence...QUOTE]
kesinlikle pepe romero bambaşka,şimdiye kadar farklı gitarcılardan çok dinledim ama
beni etkileyen tek adam o oldu,onu dinlerken bu eserin anlattığı bir şeyler olduğunu hissediyorum.diğerlerinde sadece gösterişli bir eser gibi kalıyor.tabi bu benim hissiyatım,e ben de onu yazdım zaten:)
Paco De Lucia
09-06-2006, 12:59
paco de lucia ustune yoktur çalan.....
www.pacodeluciafanclub.com ,
seni seviyoruz pacooooo:)
arkadaşlar canlı olarak romeros dörtlüsünden ve borusan filarmoni orkestrası birlikte seslendirmişlerdi dinledim üstlerine tanımam.:)
Alhambra
10-25-2006, 18:36
arkadaşlar aranjuez i julian bream hariç hemen her gitaristten dinledim..paco de lucia yı tek geçerim.julian bream kaydına nrden ulaşabilirim??
julian bream kaydına emuleden ulaşabılırsın,ayrıca istanbulda yaşıyorsan taksım tunelde lale plak a sorabilirsin,olma ihtimali var,oldukça geniş bi arşivleri var,yok ikisini de bulamadım dersen ben yollarım :)
Alhambra
11-06-2006, 15:25
çok saol..:)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.