PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klasik gitar ton kavramı

Derbeder
09-01-2005, 20:34
Arkadaşlar bu ton kavramı ile ilgili fikirlerinizi ve uygulamarınızı paylaşmanızı diliyorum..yaptığım araştırmalarda bu işin ekolleşmeye kadar gittiğini biliyorum.ben tırnağımın açısını değiştirerek yaklaşık 4 yılldır kullandığım ve oturtuğumu düşündüğüm ve gitardan daha fazla volüm elde etmemi sağlayan bir tonum olduğunu düşünüyorum..cem duruöz'ün master-class sınıfında cem hoca ile de bu konu hahhkında konuştuk ilginç paylaşımlarda bulundu sizin düşünceleriniz nedir??

ÖzgürSaglam
09-03-2005, 09:17
Selam, bizlere bu ekollerden ve Cem Duruöz' ün ilginç paylaşımlarından bahseder misiniz? Teşekkürler.

Derbeder
09-05-2005, 17:12
Merhaba özgür.bildiğim kadarıyla bu ekolleşme tarregaya kadar uzanıyor ,fransız ve italyan ekolü olarak adlandırılıyor.bazı çevreler böyle bir okelleşme yok diyorlar yada ekolleşme sayılmaz diyorlar
Fakat tutuş tekniği; bileğin kırık ve i.m.a parmaklarının tellere tırnak açısı olarak paralel gelmesi ses rengini tonu daha tırnaksı bana görede (mid) bir ton olmasına yol açıyor..bir de bunun yeni yaklaşımı tırnakların sağa yatık törpülenip bileğinde koldan itibaran kırılmadan düz bir açıyla gelmesiyle;tırnaklar daha yatay bir pozisyonda tellere dokunuyor buda daha tok bir ton elde edilmesine yol açıyor..3.gurup ise tırnağını sola yatık törpülüyor;tel tırnağa çok küçük bir noktadan temas ederek yine kendine has bir ton oluşuyor..cem hocayla sohbetlerimizde cem hocanın sağa yatık ama birazda eski ekolun(tırnakların tele parelel)karışımı bir dokunuşu var.. 8)

onurrus
10-13-2005, 12:16
bence de cem duruöz un kullandıgı çık manıklı,ben de aynen onun kullandıgı tekniği kullanıyorum,çünkü bilek bükük ve eski usul törpülenmiş tırnak sağlık açısından da tehlikeli,daha çok sakatlanmalar olabiliyor,ama sadece yeni stil ise benim açıkçası tam olarak kullanamadığım bi stil,tam ikisinin ortası çok daha rahat ve tondan da çok memnunum,bi de cem duruözün bir konserinden sonra kulisinde görmüştüm,çok uzun tırnaklarla çalıyor,