Orijinalini görmek için tıklayınız : Volume gerekli!
Selam, ben yeni üyeyim.Site hoş.Ne güzel konulara değinmişsiniz bea ..çok hoşş..Bende bi konu açmak istedim,şöyleki,volume problemi çekenler varmı aranızda merak ediyorum. Özellikle bu kızların genel bi problemi!! Benimle aynı kaderi paylaşan varmı :( Sağ el parmaklarını güçlendirmek için neler yapılmalı apoyando çalışmakmı gerekiyo?? nedir ?Müzikalite,teknik falan herşeyin yanısıra sesde tabiki çok çok önemli. Bu konu hakkında yorumlar,öneriler varsa DE HADİ BUYRUN! Şimdiden teşekkürler.
evet
güzel bi konu.volume tabiki gerekli ama sesin de düzgün çıkması lazım apoyando bi teknik.ama triyandoda da okadar kuvetli ses alman gerekir.ben bu olayda içe bastırarak çalma egzersizleri önerririm.telli ses deliğinin içine doğru iterek çalma.
CemGunenc
08-12-2006, 18:05
Bende arkadasa katılıyorum yeni gitaristleri incelediğimiz zaman içe çekmeli tirando vuruş ile apoyanda kadar kuvvetli ses alabiliyoruz ama unutmamamız gereken çok önemli bir nokta varki ;oda elimizdeki gitar kayıtlarını dinlediğimiz efsane gitaristlerin ellerinde servet değerinde gitarlar var ,maddi tarafını bırakalım çok büyük lutierler sadece o kişi ye özel gitarı yapmak için senelerini enerjilerini harcıyorlar bizlerin elindeki gitarlar genelde kötü gitarlar 100 milyonluk gitardan ses çıkmıyor malesef benim asıl gitarımın sapı attı kalavye altı çatladı şimdi elimde 150 ytl ye aldığım gitar var malesef gitarın kapasitesi yetmiyo ben güçlü çeksem telleri bu seferde sesler patlıyo.kuvvet karşı kuvvet meselesi :( .Sana tavsiyelerim biraz volumünü yükseltmek istiyorsan tellerin arasına bez dola o pıtır pıtır seslerle çalış ama 5 dakikadan fazla yapmanı tavsiye etmiyorum çünkü insanın tuşesi bozuluyor heitor villa lobosun 4 numaralı etüdünü çalış o etüdden sonra insanın sağ eline inanılmaz bir kuvvet geliyo 3 dakika boyunca 4 -5-6 sesli akorlar çekiyorsun .
Bizimkisi doğan görünümlü şahinle formula kazanmak işte ver bakalım gençlere 5000 dolarlık gitarları bak çalıyolarmı çalmıyolarmı.???
Alhambra
10-25-2006, 19:28
yeni kayıt oldum herkese sevgiler saygılar.tam aradığım bir site...sağ elini biraz eşik tarafına kaydırırsan ozaman az da olsa volume yükselir bundan başka tırnaklarda çok önemli volume ve temiz ses bakımından..ama cem gunenc haklı ne yaparsan yap 100 ytl lik gitardan yüksek volume alamıyoruz malesef..
tesekkürler görüş ve önerilerinz için :) 8ay önce yollamıştım bu mesajı ve bugün sağ elde ciddi sorunlarımı hocamla halletmeye çalışıyorm.sürekli teknik çalışıyorum şimdilik.Ama tamamen haklısınz bu gitarla istenilen volume çıkamıyorz.evt bende içe çekmeli tirando tekniğiyle çalışıyorum.Ancak biraz daha iyi eskisine göre :) napalım bizde şartları olabildiğince daha iyiye çevirmeliyiz ,, bu gitarlarla şartlar pek elverişli olmasada!
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.