Orijinalini görmek için tıklayınız : Eşiklerden veya Kulaklardan Çıkan Cızırtı
gitarı akord yapıyorum.akord oldutan sonra tellerin çıktıgı yerden(alt eşik-köprü nün)oradan tiz bir ses geliyor.bunun sebepi nedir?(teller eski değil).yardımınız olursa sevinirim...
sorun tellerin baglanti yerlerinden cikip bosta duran uzantilarindan kaynaklaniyordur..
yapman gereken ya onlari belli bir uzunlukta kesmek yada cember halinde kıvırmak buyuk ihtimalle ordan kaynaklaniyrdur...
zaten fazla teller kıvırılı ama tiz ses alt eşik ve köprüden geliyor
gitari gormeden boyle uzaktan bisey soylemek zor..ancak etrafinda gitari yakindan gorebilecek gitarla ugrasan baska birileri varsa onlardan yardim alman daha dogru olur...kendine iyi bak iyi calismalar...
bazı ucuz gitarlarda alt eşik vidalarla ses tahtasına bağlıdır. Zamanla bu vidalardaki çözülme cızırtıya sebep olur. Eğer gitarın bu türden ise cızırtılı ses kaynağı bu olabilir.
Erdem Özdemir
bu anlattıgın olay benım de basıma geldı kac tane luthiyere goturduysem kımse anlamadı,sonunda gıtarın kulakcıklarını degıstırdım sımdı cok ıyı belkı senınkı de kulaklarla alakalıdır
valla cok cesıtlı kulaklar var benımkını ıstanbul tunelde gozde muzıkten aldım markası yok :)) çin malıymıs 35 mılyon fakat memnunum
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.