Orijinalini görmek için tıklayınız : Tırnak bakımı ve yan ürünleri
CemGunenc
08-18-2006, 22:01
Tırnaklarınızı törpülemek için tırnak törpüsü kullanan bir gitarist iseniz kendi fikirlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.Tırnak törpüsünün tırnaklara zarar verdiğini düşünüyorum kalın ve sert yüzeyi olan törpüler tırnağı ufak bir pürüz bıraktığınızda malesef tırnağı çatlatıyor hafif törpüler bile küçük çatlaklar bırakabiliyor.Buna karşı bir çok gitaristin kullandığı gibi bende zımpara kağıdı kullanıyorum ama bu konuda pek çok kişinin bilmediği bir detaydan bahsetmek istiyorum.Herhangi bir nalburda 1200 incelikte atlas marka bir kum zımpara kağıdı bulabilirsiniz bu herhangi bir tırnak törpüsünüzden çok daha ince büyük bir nalbursa şanlıysanız 2400 incelikte yada daha incelerinide bulabilirsiniz ama bu o kadar önemli değil zaten 1200 incelikte bir zımpara kagıdını ortadan ikiye keserek 2 saniye yüzeyleri birbirine sürtmeniz ile o kağıtta hemen 2000 inceliğine gelecektir küçük kareler halinde keserek rahatlıkla kullanabilirsiniz yanlız kenarları yarım milim içe katlamayı unutmayın parmak uçlarınızı jilet gibi kesebilirsiniz (abartılacak korkulacak bişey değil uçları kıvırın yeter :) ).Nalburlarda satılan 1200 2400 3600 ıslak kum zımparalardan daha inceleride var onlardan bahsetmek istiyorum.3M firmasının çıkartığı zımpara kağıtları bunların inceliği 9000e kadar gidiyor vede özellikleri kağıt değil bezden olması nalburlarda adı ipek zımpara olarak geçiyor kuyumcular kullanıyorlarmış altın ve benzeri şeyleri zımparalamak için .İpek zımparalar ile tırnağınızı iç yüzeyini dış yüzeyi gibi pürüzsüz yapabilrsiniz uzun süre çalışmayla eriyen yada kenarında küçük çatlaklar olan tırnaklarınızı boylarını fazla kısaltmadan sadece çatlağı kapatacak kadar törpülemek istiyorsanız ipek zımpara kullanmanızı tavsiye ediyorum.Çıkan tonları duyunca sizde şaşıracaksınız.İstanbulda olanlar Eminönündeki nalburlar çarşısında 3m distribütöründen bulabilirler istanbul dışındakilere tavsiyem kuyumculara (altın atölyelerine özellikle) sormaları bulamassanız gene sorun yok 1200 kum zımparayı incelterek sizde kendinize 3200 zımpara kağıdı yapabilirsiniz 3200de çok iyi bir incelik.
Ayrıca ince tırnaklara sahip olanlara kalyon yada benzeri şeyler sürmelerini tavsiye etmiyorum tırnağın oksijen almasını engellediği gibi güçlü bir inceltici olan asetonla temizlediğiniz zaman tırnağınızın yüzeyi daha da incelicektir.Bunun yerine eczanelerde satılan tırnak besleyici solusyonları kullanmanızı tavsiye ediyorum.Zayıf tırnakların bir başka nedenide vitamin eksikliğidir.Vitaminlerinizede dikkat edin vücuttaki vitamini öldüren şeyi yani sigarayı içiyorsanız :( :( :( daha fazla vitamin alın.
I love this forum
Verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler... Ben de zımpara kullandım. Hala zaman zaman kullanıyorum. Şu anda hemen hemen tüm kozmetik mağazalarında bulunan doğal tırnak parlatıcısı kullanıyorum. Bu bir çeşit törpüye benziyor ancak üzerinde 4 aşamalı (kalından inceye doğru) zımpara bulunuyor ve benim tırnaklara iyi geliyor. Aslında bu, bayanların tırnak bakımı için düşünülmüş, ama bence müzikevleri bunları alıp bir an önce gitaristlere tanıtmalı.
Bir zamanlar, (zımparayı akıl etmeden önce) törpü kullanırdım. Tırnaklar törpilendikten sonra lif gibi dağılır ve pütür pütür olurdu. Onu temizlemek için de bildiğimiz defter silgisi kullanırdım. Tırnaklarımı silgiye sürtüp gereken bakımı yapardım. Bunun da etkili bir yöntem olduğunu belirtmeliyim. Ama artık bu yöntemi kullanmıyorum.
Kalyon konusunda da sana katılıyorum. Ayrıca o tür parlatıcılar tırnağı gereğinden fazla sertleştiriyor ve elastikiyeti azaltıyor. Böylece tırnağın kırılma riski artıyor...
ömerözaydın
10-30-2006, 15:15
Arkadaşlar uzun yıllardır gitar çalıyorum. Benim sağ el "a" parmağımın tırnağı çizgili ve de ince dolayısıyla çalarken kötü ses alıyorum.takma tınak konusunda bilgisi olan ve de edinilmesiyle ilgili yol gösteren olursa çok sevinirim. Selamlar
rollercoaster
10-31-2006, 17:12
Takma tırnakla ilgili bilgim yok ama tırnak güçlendirici ürünleri kullanmayı denedin mi? Faydası olabilir diye düşünüyorum.
bende gitara başlayalı 5 ay oldu amaaa... tırnaklarımın uzaması ve kırılması konusunda çok çekmiştim şu an kullandığım 3 ürün var faydasını görebilirsiniz umarım die yazıyorum:
* lapitak el bakım kremi
* gabrini tırnak sertleştirici
* flormar nail care nourishing oil with vitamine
kozmetik ürünlerin satışını gerçekleştirildiği yerlerde rahatlıkla bulabilirsinizz...
umarım faydalı olur
guitarcagatay
11-02-2006, 13:41
tırnak yapısı ölü hücrelerden oluşur... vitaminli kozmetiklerin, tırnak sertleştiricilerinin veya benzeri ürünlerin tırnağın sertliğine katkı yaptığı söylenemez. sadece geçici olarak üstünde tabaka oluşturarak tırnağı daha da kalınlaştırır. yoksa yapısında bir değişiklik meydana getirmez. bu tırnağın kırılmasını veya zarar görmesini engelleyebilir ama tırnağın gitardan çıkardığı tonu etkiler. tırnağınızın daha güçlü olmasını istiyorsanız beslenmenize çok dikkat ederek vitamin bakımından güçlü bir bünyeye sahip olun. eğer bu da işe yaramıyorsa nerde yapıldığını bilmiyorum ama bazı kurum veya kuruluşlar seramikten tırnak yapıyor. benim ilk gitar hocamın tırnaklarıyla ilgili çok kötü problemleri vardı ve gitti seramik yaptırdı. tırnaklar gerçek gibi ve asla çizilmiyorlar. yandan yırtılmıyorlar. ama pahalı olabilir. siz şimdilik beslenmenize kkat edin yeter... en ucuz yol ehehe=)))
serkanbe
11-03-2006, 09:58
ben de uzun yıllardır gitar calıyorum.Tıp ogrencisi oldugum icin tırnaklarım bazı hocalarda ozellikle muayene ve sınav sırasında sorun yaratıyor ve hepsi anlayısla karsılamıyor.Bu nedenle seramik tırnak hakkında veya benzeri yapma tırnak hakkında bilgisi olan varsa bana mesaj atabilir mi.Boylece muayene sırasında cıkarıp diger zamanlar takabilirim.Simdiden tesekkurler.
guitarcagatay
11-03-2006, 10:07
seramik tırnaklar galiba çıkarılamıyo. tırnağa yapıştırılıyo. tam bi bilgim yok ama netten araştırırsan belki yazıyodur
fernando
11-03-2006, 14:30
Seramik tırnakları bilmiyorum amaseramik ojeler var.Tuklayın..
http://www.bidolu.com/Bascuda.aspx?cmp=Bascuda&pId=663118&aType=product
saygılar..
CemGunenc
11-04-2006, 01:48
Arkadaşlar bence bunlar en son çözümler olmalı.En iyi çözüm en doğal olanıdır.Zayıf tırnakların en önemli nedenlerinden birisi vitamin eksikliği c ve b2 vitaminleri tırnak için çok önemli c vitamini portakal greyfurt b2 süt ve yumurtadan alınabilir.Sigara içiyorsanız sigara vücuttaki vitamini öldürür.Buda önemli bir neden zayıf tırnaklarda.Birde elinizi yıkadığınız sabun oda önemli bazı sabunlar var eli temizlemekle beraber zımpara kağıdına çeviriyor.Oje'ninde geçici çözüm olduğunu düşünüyorum asetonun kendisi zaten incelticidir.Aseton güçlü tırnağı bile inceltebilir.
guitarcagatay
11-04-2006, 13:12
sağlıklı yaşamaya çalışmak... işte en mükemmel yol budur arkadaşlar... ben son 2 senedir tırnaklarım hiçbir şekilde dışardan müdahale etmiyorum. herkes kalsın sağlıcakla...
beslenmeyle de yetmiyo işte benim beslenmem gayet iyi olduğu halde kırılıyodu, dıştan takviye de gerekli ben yaptım gayet iyi oldu flormar ın vitaminleri var tırnağa sürülüp kuruyana kadar tutuluyo benden tavsiyelidir...
başka bi tavsiyem de bol bol bulaşık yıkayın ;D
ÖzgürSaglam
11-04-2006, 23:11
Porselen tırnakta uygulanılan metod JEL li Sistemdir!
Neden Jel Sistemini kullanılıyor?
Çünkü Avrupa’da %90 kullanılan ürün jel dir.
Örneğin Rusya Polonya gibi ucuz ülkelerde Akrilik kullanılır
Çok kullanılan iki porselen tırnak metodlarının pozitif ve negatif yönleri
JEL
- Doğal tırnak üzerinde ekstrem elastikidir doğal tırnakla beraber eğilir ve hemen kırılmaz.
- Kokusuz ve asitsizdir böylece tırnağa zarar vermez.
- Güneş ışını ve sıcakta sararmaz devamlı şeffaf kalır.
- Fazla törpülenme ihtiyacı yoktur.
- Çeşitli kıvam ve renkte mevcuttur.
AKRİLİK
- Modelaji kolaydir ama çok serttir hiç elastikiyeti yoktur.
- Malzemesi ucuzdur ama salonu rahatsız edecek kadar çok pis kokar.
- Güneş ışını ve sıcakta sararır ve çabuk kenarlardan atarak bozulur.
- Çeşitli asit, monomere aminler, toluidin ve peroxidler içerir.
- Böylece tırnak üzeri zararlı maddelerle asitlerle kapalı kaldığı için
zamanla mutlaka zarar görür.
Kaynak site: http://www.vivafashionnails.com/ (http://www.vivafashionnails.com/)
BESLENME VE TIRNAKLAR
A Vitamini ve kalsiyum eksikliği kuruluğa ve zayıflığa neden olabilir.
Folic asid ve C vitamini eksikliği tırnak yüzeyinin pürüzlü olmasına neden olabilir.
Tırnağın üzerindeki beyaz lekeler protein eksikliğinden kaynaklanabilir.
Hidroklorik asid eksikliği tırnakların soyulmasına neden olabilir.
Yetersiz beslenme ya da B12 eksikliği kuruluğa, şekil bozukluğuna, tırnak renginin koyulaşmasına neden olabilir.
Çinko eksikliği tırnak üzerinde beyaz noktalar oluşmasına neden olabilir.
Tırnaktaki kurumalar ve çatlamalar daha fazla sıvı tüketmeniz gerektiğine işarettir.
Tırnak çevresindeki etlerdeki kızarıklık metabolizmanın zayıflığına ve temel yağ asidlerinin eksikliğine işaret olabilir.
Bunun için:
Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri, mineralleri ve enzimleri tamamlamak için tükettiğiniz gıdaların en az yüzde ellisi taze meyve ve sebze olmalıdır.
Silisyum ve kükürt bakımından zengin olan brokoli, balık ve soğan gibi yiyecekleri bol bol tüketin. Ayrıca soya ve baklagiller de biotin zenginlikleri nedeniyle tüketilmesi gereken besinlerdir.
Bol bol su için.
Kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olduğu için hergün havuç suyu için
Kaynak site: http://www.bayanca.net/oku.php?k_id=406
Tırnaklarınız çok zayıfsa demir eksikliğindende kaynaklanıyor olabilir.Demir eksikliğinde saçlar ve tırnaklarda zayıflar.Tırnaklar pençe gibi olur uzarken ve çok çabuk kırılır.
mavideniz
12-15-2006, 20:30
herkse selamlar.ben iş dolayısıyla tırnaklarımın sürekli kırılmasından şikayetçiyim.tabi uzması baya uzun sürüyor.sertleştirici varmış.bunun nasıl bi etki yapacağını bilemiyorum.ne yapmamı önerirsiniz.
kesinlikle kullanabilirsin bende aynı dertten muzdariptim sertleştirici faydalı
Allemande
02-06-2007, 22:52
arkadaşlar çok iyi bilmiyorum ama selpak ve japon yapıştırıcı ile uygulanan bir teknik var.
arkadaşlar çok iyi bilmiyorum ama selpak ve japon yapıştırıcı ile uygulanan bir teknik var.
bu yöntemden bahsedebilirmisniz acaba?
arkadaşlar benim tırnaklar hakkında sorunum yok pençe gibiler valla ;D tek sorunum bunları nasıl törpülüyeceğim ve uzunlukları nekadar olacak bi bilgi verseniz bana çok makbule geçecek şimdiden teşekkürler
Allemande
03-03-2007, 19:54
Selam tırnak ile ilgili birçok ekol var.Döküman olarak bildiklerim;
Jorge Cardoso - Science Et Methode De La Technique Guitaristique
Scott Tennant_Pumping Nylon
Pujol Villarrubi Escuela Razonada de la Guitarra (vol.I-IV)
ilk ikisini internetten bulabilirsiniz
Genel olarak tırnağınızın tele vuruş esnasında ''destek olacak yeterlilikte kısa olmasıdır'' Bu konu ile ilgili bahsetiğim kaynaklarda diagram'lar ve yazılı anlatımlar mevcuttur.
verdiğin bilgiler için teşkürler ama bana daha anlaşılır bişeyler lazım dediğin kaynaklar hep yabancı dilde yazılmış anlamıyom onlardan yaw :(
kaankarayilan
03-30-2007, 20:47
Ya bu konuyu kim açtıysa Allah razı olsun ya tamda ben doktora gitmiştim buğün ama bakmadı bile tırnaklarıma vitamin eksikliğidir dedi kesti attı ama sizlere teşekkür ediyorum ben bundan önce tırnak sertleştirici kullanıyordum dolayısıyla asetonda kullanıyordum meğer kaş yaparken göz çıkarıyormuşum daha çok inceltiyormuş öğrendiğim iyi oldu tekrar teşekkür ederim.
Saygılarla...
Absinthe
02-04-2008, 18:08
Öncelikle herkese selamlar...
Arkadaşlar benim sorunum tırnağımın güçsüzlüğü ile değil tırnağımı nasıl şekillendireceğimle alakalı. Scott Tennant'ın kitabında tırnakların uzun olmaması gerektiği ve dümdüz şekillendirilmemesi (ortadan sivrilen) gerektiği yazıyor. Ancak tırnaklarımı sağa ya da sola doğru şekillendirdiğim zaman tele değerken sorun oluyor gibi acaba bu şekilde şekillendirmeye devam edersem zamanla alışır mıyım? Ayrıca tırnaklarım biraz uzun olunca teli serbest çekerken daha büyük rahatlık yaşıyorum (ama tabii destekli vuruşlarda sorun yaşıyorum bu sefer de)...
Scott Tennant'ın kitabında resimler var ama kafi gelmedi bana.Tırnak şekili sorununu aşmış bir arkadaşım acaba resmini koyabilir mi?
Saygılar...
Mehmet...
verdiğin bilgiler için teşkürler ama bana daha anlaşılır bişeyler lazım dediğin kaynaklar hep yabancı dilde yazılmış anlamıyom onlardan yaw :(
Aradğın kaynağı İ.Ü. Devlet Konservatuarından bulabilirsin.. Ceyhun Şaklar' ın yüksek lisans tezi sağ elle ilgili( tırnaklarda dahil) bir çok bilgi içeriyor...Zaten kendisi duyduğum kadarıyla tırnak konusunda çok detaycıymış.. bence tezi edinirsen çok işine yarar; saygılar...
Absinthe
02-05-2008, 10:40
Aradğın kaynağı İ.Ü. Devlet Konservatuarından bulabilirsin.. Ceyhun Şaklar' ın yüksek lisans tezi sağ elle ilgili( tırnaklarda dahil) bir çok bilgi içeriyor...Zaten kendisi duyduğum kadarıyla tırnak konusunda çok detaycıymış.. bence tezi edinirsen çok işine yarar; saygılar...
o tezi nasıl edinebilirim?
o tezi nasıl edinebilirim?
İ.Ü.Dev.Kons. gidip Ceyhun Hocadan istersen sana yardımcı olacaktır...
Absinthe
02-06-2008, 09:53
İ.Ü.Dev.Kons. gidip Ceyhun Hocadan istersen sana yardımcı olacaktır...
ancak ne yazıkki adana'da oturuyorum bu nedenle gidebilmem pek ihtimal dahilinde değil :( int.te filan aradım ancak bulamadım henüz :(
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.