Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu albüm flamenko tarzı mı?
suleyman
08-25-2006, 22:55
Mısırlı Ahmet'in The Search adlı albümünde çok hoşuma giden bir gitar sesi vardı.Ben de bu şekilde çalabilmek için kendimi geliştirmek istiyorum ama önce bu albümde çalınan gitarın ne çeşit bir gitar ve nasıl bir çalım şeklinin olduğunu öğrenmem gerek.Çünkü bir hocaya gittiğimde ''ne tarz çalmak istiyorsun'' gibi sorular sorulacak ve ben de cevap veremeyeceğim için pek ciddiye alınmayacağım.
Albümü dinleyen varsa lutfen cevap versin.
Sevgiler...
CemGunenc
08-26-2006, 01:25
Flamenco müziği çok derin bir müzik jazz blues un da içine girmesiyle oluşan yeni flamenco denen stiliyle sınırlarını inanılmaz derecede genişletti.Benim flamenco müziğ hakkında ki bilgim son derece yüzeysel sana bir stil kompass analizi yapamam yada flamenko müziğinin sabicas dan vicente amigoya kadar olan ki dinamiğini anlatacak flamenco bilgisine sahip değilim ama elimden geldiğince yardımcı olmak isterim
O albümde çalanlar İspanyol flamenko müzisyenleri Guillem Aguilar Nolis ve Chiceolo.Zaten açılış parçası Tomatito ya ait Misirli Ahmet çılgın bir müzisyen zaten, sahra çölünü darbuka çala çala 8 ay da geçmiş biri .Parçada introdüksyon dan sonra ritm buleria gibi oluyor ama misirli ahmetin işi ritm tirimleri sürekli değiştiriyor o parça için oriental flamenco fusion diyebiliriz
aşağıdaki linki bir izle o tarz şeyler istiyorum diyosun hocana ben yeni flamenco öğrenmek istiyorum diycek sin .
http://www.youtube.com/watch?v=0RjXhGvKzDM
ayrıca you tube da ki tomatito ,paco de lucia ,Vicente amigo,sabicas,Paco pena,Manolo sanlucar,Sabicas videolarının hepsini izle webden araştır iyice bilgi sahibi ol en iyi kendin bulursun ne yapmak istediğini böyle tariflerle biraz zor ,sana yazdığım isimler flamenco gitarda çok önemli isimler bilgi olarak başlangıç araştırman için yeterli kaynak olur düşüncesindeyim.
Bu arada misirli ahmetin kendi web sitesinden parçanın introduksyonu
40 saniye sadece introduksyon var bilgi sahibi olanlar arkadasa belki yardımcı olurlar.
http://www.misirli-ahmet.com/que%20sera%20de%20mi.mp3
Benden bu kadar adim hıdır elimden gelen budur :)
Rica:Lütfen rapidshare yada başka bir yere parçayı yüklemeyelim misirli ahmet zaten zor türkiye şartlarında enstrumantel müzik yapmaya çalışan birisi bizden korsanın parçası olmayalım.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.