Orijinalini görmek için tıklayınız : Çaldıklarımızı kaydedebilme
HurricaneRun
09-04-2006, 21:13
Çaldığımız parçaları pc ye kaydedip dinleyebileceğim programlar var mı acaba?Varsa önerdikleriniz nelerdir?
CemGunenc
09-04-2006, 23:29
Aslında bir çok audio edit programı var.Eğer mütevazi bir ev bilgisayarınız varsa birde 5-10 $ lık bilgisayar mikrofonunuz benim tavsiyem cool edit pro yada sony soundforge , bu programların kullanıcı arayüzleri çok güzel kullanıcıya kolaylıklar sağlıyo düz kaydı yapıp üzerine ekliyceğiniz efeklerle çok hoş kayıtlar yapabilirsiniz.Bilgisayarınız biraz eski ise bu programların eski sürümleri ile de çok güzel sonuçlar alabilirsiniz.Kayıt kalitesinde tabiki mikrofon , gitar, bulunduğunuz mekanın akustiği vs. de çok önemli ;iyi bir enstruman mikrofonun fiyatı enstrumana yakın neredeyse.Ama bu programların kendi içlerinde ki efekt sesleriyle editlenmesinden sonra sesler çok güzel oluyo düz kayıt yapın üzerine catedral efeklerini verin biraz equalizer ayarlarını kurcalayın "Bunu benmi çaldım diyosunuz" . Programları iyice kurcalamak lazım , mikrofonu değişik noktalara koyup çeşitli denemeler yapmakda önemli odanızda halı vardır yoktur büyüktür küçüktür herşey etkiliyor sesi.Bu işlere ilginiz büyükse İ.T.Ü. 'de kayıt teknolojileri ses mühendisliği bölümü açıldı maçka kampüsde bir ara ordaki hocalarla konuşun orda okuyan arkadaşlarımdan biliyorum kablo tiplerinden mikrofon başına konan süngerlerden binlerce detayı olan bir iş ses fiziği öğreniyor :eek: Size iyi çalışmalar bolca denemeyle çok güzel sonuçlar alabileceğinize inanıyorum:)
guitarcagatay
09-28-2006, 16:50
sound forgu anlatim...
normal bi şekilde sfnin kayıt tuuna basıyoruz. sonra üst tarafta kayıt şeklinin ayarları var. ben o ayarları 16 bit 48000 hz yapıyrm. sonra kaydımı yapıyorum. kaydı yaptıktan sonra kayıt penceresini kapatıp process sekmesinden EQ sekmesine, ordan da graphic sekmesine tıklayıp basları biraz arttırcak şekilde EQyu ayarlıyorum. bunu yaparken EQ çizgisinin sol tarafını 12nin biraz aşağısına getirip sağ tarafını 0da olduu gibi bırakıyorum. sol taraf baslar, orta taraf orta sesler için ve sağ taraf tizler için kullanılıyo. kendi dilediğiniz gibi bunu ayarlayabilirsiniz. deneme yanılma yöntemiyle hoşunuza en çok giden tonu buradan belirleyebilirsiniz. benim mikrofonum bas sesleri alma konusunda biraz özürlü olduğu için bunu kullanmak zorundayım. eğer yankısız bi yerde kayıt yaparsan daha ii olur. hani böle stüdyo ortamı gibi. sonra benim ses kartım creative 5.1 sound blaster live... bu ses kartıyla gelen bi program paketi vardı. bu paketin içinde aynı zamanda bi de ses kaydedicisi var.
sfde yaptıım kaydı wav olarak kaydediyorum ve windows media playerla açıyorum. sonra ses kartının ayarlarından bilgisayardan gelen tüm seslere yankı efekti koyuyorum. böylece kuru bi şekilde kaydedilmiş olan kaydım güzel bi şekilde duyuluyo. bu ayarı yaptıktan sonra bilgisayara ses girişini(hoparlor diil) mikrofondan alıp stereo mix'e, yani bilgisayardan gelen tüm seslerin alındıı moda ayarlıyorum. böylece kuru olan ses kaydının güzel bi şekilde duyuluşunu kaydedebilirim.
sonra ses kartının ses kaydedicisini açıp sesi verdiim yankıyla beraber kaydediyorum. VOILLA!!!!
anlaşılmayan yerler için sorarsanız cevaplayabilirim.
sound forgeun yankı efektini kullanmıyorum çünkü ses kartının efektindeki kaliteli yankıyı veremiyo.
kayıtlarımdan bi tanesinin de linkini verim..
http://rapidshare.de/files/34506009/Valse_Venezolano_no.2_Andreina_-_Antonio_Lauro.mp3.html
CemGunenc
09-28-2006, 18:08
Creative 5.1 sound blaster memnunmusun o karttan bende yılbaşında güzel bir ses kartı almak istiyorum şimdiden araştırmaya başlayayım. Bu arada ses kartları hakkında bilgi sahibi olanlar da bilgilerini paylaşsın bizimle lütfen
guitarcagatay
09-29-2006, 11:34
ben ses kartımdan son derece memnunum. istediğim herşeyi yapabiliyorum. gerçi profesyonel işlemleri bilmediğimden kaynaklanıyor olması lazım. ama aşmış bişilerle uğraşmıyosanız çok şe yaradığını söyleyebilirim.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.