Orijinalini görmek için tıklayınız : Gitar hevesi
Merhaba arkadaşlar:)Ben gitara yeni başladım ve inanılmaz güzel bir duygu..daha 1 hafta olmadı ve akorların hepsini basabiliyorum ama başka nasıl çalışabilirim yada nerden başlamalıyım bilmiyorum,bu konuda önerebileceğiniz bişeyler varsa çok mutlu olurum,bir gitar methodu belki,yada çalışmalar.....Büyük bir heyecanla cevaplarınızı bekliyorum,umarım es geçilmem bu kadar insanın içinde...Şimdiden teşekkür ederim...:)
CemGunenc
09-30-2006, 01:27
Gitara başlaman gerçekten çok güzel.Gitar sınırları çok geniş olan bir enstruman gitarın kapasitesini sınırlarını şöyle bir tanıman için bir kaç parça seçtim bunlar genelde klasik gitarın en populer eserleri ve dinleyenleri kendisine aşık eden eserler umarım beğenirsin eğer beğenirsen ; ben bunları çalmak istiyorum dersen birdaha konuşuruz yok beğenmedim dersen o zaman sana gitarın başka türlerinden örnekler veririz. :)
Sharon Isbin - Recuerdos de la Alhambra
http://www.youtube.com/watch?v=o8d-5gCGlYg
Pepe Romero -Asturias
http://www.youtube.com/watch?v=VU1R3vLmF3M
Roland Dyens Tango en Skai
http://www.youtube.com/watch?v=BZJwZYjh4bY
Pepe Romero -Gran Jota
http://www.youtube.com/watch?v=H4bSzJnPwh4
(Bu eser ağır gelebilir lütfen sonuna kadar izle gitarın hiç bir enstrumanda olmayan kendine has teknikleri vardır sonlarda onları göreceksin)
- Bu 4 parçayı dikkatlice bir dinle beğenecekmisin bu tarz müzikler ilgini çekermi senin yorumlarına göre bir daha konuşuruz.
videolar bölümünde yüzlerce var ama daha başalngıç aşamasında olduğun için hoşuna gitmeyebilri bazıları .Bir bunlarla başlayalım :)
Bu parçalar inanılmaz güzel:)Çok teşekkür ederim ama ben bunları çalabilecek konumda değilim henüz:(belkide bir gitar metodu almalıyım,ama gitarla ilgili çok bilgim olmadığı için hangi metod iyi bilmiyorum:)
Ve tabiki bunları çalabilmeyi çok isterim:)
CemGunenc
09-30-2006, 02:10
Bunlar zaten biraz emek isteyen parçalar ben sadece bu tür müziğe ilgin varmı onu merak etmiştim bazıları sevmeyebiliyor bu tarz müzikleri gayet normal karşılıyourz bunuda . Klasik gitar icrası için o videolarda gördüğün teknikler kullanılıyo , aslında günümüzde o parçalarda gördüğün teknikler çok daha ileri bir seviyeye getirildi.Eğer o videolardaki stilde çalmak istiyorsan bir profesyonelden yardım almalısın klasik gitar üzerinde akademik eğitimi olan birisi ile çalışmanı tavsiye ediyorum sana tek başına gerçekten çok zor bunları geliştirmek.Profesyonel yardım ile ilk 3 ay içinde çok güzel meyvalar toplayabilirsin .Klasik gitar o videolardaki gibi gitar tek başına büyük bir orkestraya dönüşüyor.
Gerçekten çok teşekkür ederim,sanırım öyle yapmam lazım:)Zaten gitar çalmayı öğrenmek bu kadar kolay olsaydı herkez gitar çalıyo olurdu :)Aslında ben müziğin içindeyim vokal olarak ama ne yazıkki gitara biraz geç heves saldım,buda benim ayıbım....Yinede çok teşekkür ederim..
CemGunenc
09-30-2006, 02:31
Kesinlikle geç değil.Her yaşta gitar öğrenebilirsiniz.Sonuçta müzik duyguları seslerle ifade etme sanatı sizde kendi duygularınızı ifade edeceksiniz.Böyle birşeyin erkeni yada geçi olabilirmi.
Gitar hocam 1ay önce değişti.Akademik anlamda eğitim almış birinden ders alıyodum önceden.hocamın hocasından ders alıyorm şimdi ise..ama sağ el tekniğimde okadar problem çıktıki.bugün farkettim :((
ilk hafta sağ el parmaklarımda yanlış eklem kullandığımı öğrendim hocamdam. herkes 1 ve ikiyi kullanırken ben nasıl en uçtaki(3.eklemle )çalabiliyomuşum onca sene hiçbi anlam veremedim.özel yetenek gerektiriyo yani .çok garip.tamam teknik arıza olmuş bikere.sağ el için etude aldım.nasıl çalışmam gerektiğini söledi hocam .çalıştım .1hafta sonra eklem yavaşça iyileşti.şuanda en üst eklem kullanıyorm.fakat ertesi hafta buseferde tellere uzak çaldığımı öğrendm.elimin görüntüsü bezbol topunu tutar gibi bi şekil alması gerekirken benm parmaklarım bükük değil düz görünümde ve hep çalarken tel ıskalıyo parmaklarım.daha sonra çalıştım ertesi hafta yani 3 hafta sonra bide bilek sorunumu farkettik hocayla.ben iyice bi çöküş ,yitik ,bıkkın bi halde yine hiçbi parça çalışmamam gerektiğini söledi hocam. ,yani ondanda geçtim ama insan hep sağ ellle ilgili bi problem çıkınca bi dumura uğruyo şuanki halim gibi.hiç parça çalışamıyorum.artık korkuyorm.bişey daha çıkıcakmı ,ufukta neler görünüyo diye :( yazık bana yaaaaa!!!!.....
çok fenayım çokkkk....
guitarcagatay
10-14-2006, 13:01
benim iki elimde de problem vardı eskiden. 4 sene boyunca hocasız çalışmak beni buna zorladı belki.. ama çalışınca hepsi geçiyo. hocaların verdiği yönlendirmeleri olduğu gibi takip etmek çok büyük önem taşıyo. gitarda iyi olmanın yollarından biri kendini olabildiği kadar gaza getirmektir. inanın çok işe yarıyo. hangi seviyede olursanız olun belki de iyi gitar çalmanın tek yolu bu.. tabii bi hoca eşliğinde gaza gelirseniz benim çektiklerimi çekmezsiniz. Utku hocama burdan selamlar=))))
benim gitar hocam da çok eiii gaz verio yaaaaa... daha saamanyolu nu çaldığımız da wayy be çalıyonuz işte didiiii :) ama samanyolu da yeni başlayan birinin ilk başta çaldığı şarkıdır ve melodik olduğu için sanki çalıyomuş zannediyosun kendiniiii ne günlerdii şimdiii akor basıyorum daha ne olsun hehe
herkese mrblar kısaca anlatmak istiyorum.seneler önce konservatuarın 2.sınavını geçemeyince müzik benim için hobi olarak kaldı.ama gitar sevgim senelerce sürdü.1 sene klasik gitar dersi aldım sonra kendi kendime akustiği ilerlettim.ama bunu beni doyurmadığını farkettim.ve bundan 1,2 ay önce tanıştığım 1 arkadaşım sayesinde yine klasiğe heves ettim.jorge cardosanın milongasını çaldığında bana neden bende çalamıyım dedim.ama arkadaşım bana bu eserin 5 boy büyük olduğunu ve kesinlikle yapamayacağımı söyledi.inat ettim ve çalıyorum şimdi 1 haftada ezberledim.çok iyi olmasada...sanıyorum aldığım 1 senelik klasik derslerinin bunda katkısı çok,ki romansı bile doğru düzgün çalamazken.şimdi sizden ricam ben ne yapmalıyım.temelden klasiğe en baştan mı başlamalıyım yoksa çalışıp ezberleyince oluyor sevdiğim eserler üzerinde mi çalışayım?siz olsanız ne yapardınız?düşüncelerinizi paylaşırsanız ççççooookkkk sevinirim:)teşekkürler
Merhaba dilara,okadar çok gitar metodu varki sana birinden başla ,şu yolu takip et diyememki,çünkü bazı metod kitapları gerçekten oldukça sıkıcı.Öğrencinin isteklerine cevap vermiyo pek.hele senin gibi böyle çok hevesli biri olunca işler biraz karışabilir ;)
bence böylesi daha iyi aslında :) Ama sana şunu söylemek istiyorum ,gitar hocan varmı onu bilmiyorum ama bir hocayla çalışman senin için daha iyi olucaktır.Ve şimdilik(kısa bi süreliğine) milongaya ara vermen daha güzel bi fikir.
En önemlisi senin için şuanda doğru teknikle gitara başlamandır.oyüzden zor parçalarla kendini paralama.Yani elbetteki çok zor değil ama yinede en mantıklısı senin temelini ilk baştan sağlam öğrenip onu ilerletmendir.sonra üzgünümki ilerde milonga gibi ,daha da zorları bisürü parça çalışmak isteyeceğin için bi noktada tıkanıcaksın :( (eğerki hatalı teknikle çalışırsan) aslında oda olmıcak yine çalarsın. ama doğru teknikle 2saat çalışırsın ,1kademe ilerledin diyelim.hatalı teknikle 6saat çalışırsın 1kademe bile ilerliyemezsin belkide.Anlatmak istediğim önce bu işi bilen biriyle çalışmak.Ben böyle düşünüyorum :) iyi çalışmalarr...
DreAm çok teşekkürler.gitar hocam yok.sadece seneler önce ders aldığımda carcassinin metodunu takip ettik.ama bu beni sıkmıştı ve klasikden vazgeçmiştim.yine öle olur endişesi duyuyorum.ama sölediklerine yüzde yüz katılıyorum.bi karar vermem gerek yaaa..ve sanıyorum bişey yapıcaksam bunu doğru bi şekilde yapmalıyım ki bişeye benzesin :) tavsiyen için çok çok saol bye
guitarcagatay
11-16-2006, 10:48
ilk yolladığım cevapta önemli yazım yanlışları var. düzeltme amacı içinde yenisini ve elimden geldiğince düzeltilmişini tekrar yolladım...
Dream'in dediği çok doğru... kesinlikle bir hoca bulmalısın. Aksi takdirde ne olacağı belli olmaz çünkü... Ancak ben Dream'den biraz daha farklı bir şey olarak sana metod ismi vermek istiyorum. Bence gitar çalan herkesin bitirmiş olması gereken metodlar bunlar...
Arenas - Mario Rodriguez Arenas
Abel Carlevaro Etüdleri (4 kitaptan oluşur ama inanılmazdır)
Gitar metodları - Julio Sagreras
Bu üç methodun bütün kitaplarını çok büyük azimle ve profesyonel bir yardım eşliğinde bitirirsen aşmış biri olursun. Geri kalanı da zaten çok değil verimli çalışmak... hocan olmalı diyorum ben....
İyi çalşmalar=))))
gitarist.000
12-04-2006, 19:37
senin çalabileceğin caddelerde rüzgar ve turnalr istersen bana söle notalarını veriim
afilligece
12-11-2006, 09:26
ben yaklaşaık 4 senedir gitar çalıyorum önceleri bir hevesle başladım doğrusu ileride bir gün ki o gün bugün oluyor gitarın benim en iyi arkadaşım olacağı aklıma gelmezdi bu güne kadar çok gitar çaldım elektro elektro akustik vb ama klasik gitarın o müthiş sesini hiç bir gitarda alamadım bence gitar çalmakla klasik gitar çalmak ayrı şeyler.
Kendi kendine gitar öğrenen yada yanlış bir eğitim alanların çoğunda sağ ve sol elde hatalar olması kaçınılmazdır. genellikle yapılan hatalar sağ elin bilekten aşağıya doğru eğilmesi ve sol elde de avuç içinin sapın gerisinde bırakılması olarak özetlenebilir.
Tellere yanlış açılardan vurulması daha çok tırnaklara yüklenilmesine ve mekanik ses alınması sebep olur. Bu ve benzeri yanlış teknikler daha sonrada düzelebilir ama oldukça zaman alıcı ve sabırlı bir eğitimi gerektirir.
Klasik Gitar hocası olarak önerim arkadaşlarımızın akademik kariyerli veya işin ehlisi bir hoca ile çalışmaları...
Ahmet Kanneci Klasik Gitar metodunda konu detaylı anlatılmıştır..
Erdem ÖZDEMİR
Müzik Eğitimcisi-ANKARA
www.gitar.sevgisi.com
merve seda
12-29-2006, 18:26
slm stella ben bu formda yeniyim bundan 9 sene önce solo gitar kurslarına katılmış 3 sene kadar devam etmiştim ve (nedeni gariptir)bir hışımla calmayıda muzikle olan tum bağlarımı da koparttım...Şimdi 2 haftadır klasik gitar egitimi alıyorum ve sunu anladım ki hayatta hiç bir sey için gec kalınmaz yasam nefes in bittiği an sa ve hala nefes alıyorsan yeni bir baslangıç hiç te zor olmuyor ÖNEMLİ OLAN BUNU GERCEKTEN İSTEYİP İSTEMEDİĞİNE KARAR VERMEK...Basarılar
merhaba acaba utku hoca ya nasıl ulaşabilirim
guitarcagatay
12-30-2006, 13:32
istanbula gelirsen seni tanıştırabilirim...
ozgurdeniz
02-16-2007, 11:45
Merhaba arkadaslar ...Benim bi tek derdim var .. Sadece gitar çalmayı öğrenmek (başarmak)..Ama bunun için yeterli altyapıya sahip olmadığımı düşünüyorum..Kurs eğitimine başlamadan kendimce bişiler yapmak istiyorum..Mesela ;normal bir gitar alıp beni yönlendirecek kitap,cd. lerler bişi elde edebilirmiyim sizce? Ne yapmam gerekiyo bu durumda ? Yardımcı olursanız sevinirim...İyi günler dilerim...
beneklihoroz
02-16-2007, 16:35
yeni başlayanlar için nota ve mp3 verdi forumda bir arkadaş çok güzel bir kaynak ondan faydalanabilirsin. Pop gitarı kendin tek başna öğrenebilirsin ama klasik gitarı tek başına öğrenmek çok zor olur ;D bülent işbilen in pop gitar metodu satılıyor pop çalmak istersen o kitap sana yardımcı olur çok güzel bir kaynak
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.