Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Bestecilerin Gitar Besteleri
regondi87
11-13-2006, 21:50
Arkadaşlar, farkında mısınız bilmiyorum piyasada hiç Türk bestecilerimizin gitar için yazmış olduğu parçaların kayıtları yok yoksa var da ben mi görmedim. Bahsettiğim Anadolu temalı ezgiler ya da türkülerden ziyade misal Taviloğlu'nun gitar için yazdığı parçalar ya da Türk gitar konçertoları. Hiç bildiğiniz bir kayıt var mı bunlarlan ilgili varsa nereden bulabilirim? Teşekkürler
selamlar...
Ahmet Kanneci'nin Anatolian Pieces adlı albümünde tamamen Anadolu ezgilerine yer verilmiştir.Ertuğrul Bayraktar,Ertuğ Korkmaz,Turgay Erdener,İstemihan Taviloğlu'nun rekompozisyonları ve Kanneci'nin gitara uyarlamaları bu albümde mevcut.Ama albüm az sayıda üretilmiş ve sanıyorum sadece Ankara'da bulunabiliyor.
Birde Melih Güzel'in Sounds of Anatolia isimli bir albümü var.Malesef aramalarıma rağmen albüme ulaşamadım bu yüzden içeriği konusunda bir açıklama yapamıyorum.
Bunun yanında Bekir Küçükay'ın Tenor Ömer Yılmaz'la birlikte seslendirdiği Sevda Türküleri isimli çalismasi ve kendi eserlerini çaldiği Küçükay Plays Küçükay adlı albümünde de yerel ezgileri dünlemek mümkün.
saygılar...
merhaba sailor bende melih güzelin sound of anatolia albümü var.istersen gönderebilirim.
selamlar...
mary ilgi için teşekkür ederim.Albüme ulaşana kadar senin gönderdiğin kayıtları dinleyebilirim.Ama tabi ki yinede hem gitara hemde gitaristlere katkı sağlamak ve bu yönde yapılan çalışmalara destek olmak için albümün orjinalini edinmek isterim.Albümü bulabileceğim yerleride yazarsanız çok memnun olurum.Özel mesaj servisinden msn adresimi gönderiyorum.Tekrar teşekkürler...
saygılar...
bendede mp3 olarak var zaten tüm albüm klasik gitar sevdiğimi bilen bir arkadaş benim için hazırlamıştı.:)
beneklihoroz
11-15-2006, 02:06
safa yeprem in klasik gitar için kompozisyonlar kitabında hem kendi besteler hemde yanında vcd si var. Ayrıca istiklal marşı mızı gitara uyarladığı notalarıda mevcut
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.