PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 4. Akademik Konserler Dizisi, Bülent Bıçakçı 2006

ÖzgürSaglam
12-07-2006, 22:52
13 aralık 2006 tarihinde gitarist Bülent Bıçakçı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde konser gerçekleştirecek.

Ali Bülent BIÇAKCI ( 1971, Aksaray )

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi, Fizik Bölümü'nü bitirdi (1993). Gitarla üniversite yıllarında tanıştı. Yakın arkadaşı Murat İŞBİLEN ile tanışmasıyla gitarın yaşamındaki yeri ve önemi de değişti. Çalışmalarını bireysel olarak sürdürüp yurtiçinde ve yurtdışında gitar yorumculuğu usta sınıflarına katıldı. Armoni dersleri aldı. Ricardo MOYANO, Marco SOCIAS, Carlo DOMENICONI, Jorge CARDOSO gibi gitaristlerle bir arada bulunma ve kritikler alma fırsatı buldu.

Bu güne kadar birçok solo, duo, trio, flüt-gitar ve keman-gitar repertuarı içerikli konserler verdi. ODTÜ Klasik Gitar Festivali (1997 ve 2005), ODTÜ Uluslararası Bahar Festivali (1997), Adana Uluslararası Gitar Günleri (1997), Karaburun Gitar Festivali (1999), Ordu Uluslararası Gitar Festivali (2003, 2004, 2005, 2006) gibi etkinliklerde sahne aldı. Festivaller dışında Ankara, Gaziantep, Samsun, İstanbul, Konya, Zonguldak’ta konserler verdi. Klasik gitar ve yapımı üzerine araştırmalar yapmak için birçok kez İspanya ve Almanya'da bulundu. Halen M.E.B. Çağdaş Sanat Merkezi’nde (Ç.S.M) gitar eğitimcisi olarak görev yapmaktadır. (1995-2006)

http://www.klasikgitar.org/nuke/images/bbicakci.jpg

Program
Gitarist , konser programında J.S. Bach, H.V. Lobos, F. Tarrega, M. Pujol, A. York,
L. Brouwer, B. Powell, J.L. Merlin, J. Cardoso, J. Morel besteleri ile R. Moyano ve kendi düzenlemelerini seslendirecektir. Parçaların sıralaması ve sunumu, performans anında gitarist tarafından yapılacaktır.

fernando
12-08-2006, 15:16
Hocamı dinlemek isterdim..ah keşkem ah keşkem..

sor
03-18-2007, 22:37
sayın bülent hocayı 4 yıl önce tanıdım iyiki tanımısim son derece degerli bir hocadır gitarı iyi bilir arşivine hayran oldum yardımlarını hiç bir zaman esirgemedi bülent hocayı tanıdıktan sonra gitarda hızlı ilerleme yaşadım gitar için yardım etmeyi seven bir insan iyiki tanımışım gitar hayatınızda sonsuz başarı diliyorum kıymetli hocam çorum