PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2. Türkiye Gitar Buluşması Ankara 2007

ÖzgürSaglam
01-13-2007, 16:00
Klasik Gitar Derneğinin düzenlemiş olduğu, 2. Türkiye Gitar Buluşmasında katılımın geçen yıla göre daha fazla kişi ile olacağı düşünülmektedir. Bir çok çalışmanın bulunacağı buluşmada Türk Gitar Repertuvarı ve bestecilerimiz adlı bir panel buluşmanın en önemli konularından olacaktır. Buluşma 18-21 Şubat 2007 tarihlerinde Bilkent Üniversitesinde ve Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleşecektir.

18/02/2007-Pazar 19.30-Açılış, 20.30-Resital

19/07/2007-Pazartesi
10.30 Seminer Prof. Dr Filiz Can (Müzisyenlerde kas sağlığı ve rehabilitasyonu),
12.00 Gitar Fuarı

ARA (12.00-14.00)

14.00 Gitar Fuarı,
15.00 Mini Resital (Hereke gitar dörtlüsü)
15.30 Panel (Türk Gitar Repertuvarı ve bestecilerimiz)

ARA (19.00-21.00)

21.00 Resital

20/02/2007-Salı

10.00/12.00 Ustalık Dersleri,
12.00 Gitar Fuarı

ARA (12.00-14.00)

14.00 Gitar Fuarı,
14.30 Resital,
16.30 Toplantı

ARA (18.30-20.30)

20.30 Konçertolar,

21/02/2007-Çarşamba

10.00/12.00 Ustalık Dersleri

ARA (12.00-14.00)

14.00 Mini Resital,
14.30 Seminer Bosko Radojkovic (Gençler için kariyer dünyası)
16.30 Ustalık Dersi Bosko Radojkovic,
Servis ÇSM:19:00, 20.00 Resital (Çağdaş Sanatlar Merkezi)

ÖzgürSaglam
01-15-2007, 18:05
Tarih: 18/02/2007-21/ 02/2007
Yer: Bilkent Üniversitesi-Ç ankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi/ANKARA
Konu: Bestecilerimiz ve Türk Gitar Repertuarı
Etkinlikler: *Genç gitaristlerden resitaller ve konçertolar
*Seminerler
*Panel
*Ustalık dersleri
*El yapımı Türk Gitarları fuarı
Koordinatör: Doç. Dr. S. Kağan Korad

Bu yıl da klasik gitar derneği olarak geçen sene başlattığımız Türkiye Gitar Buluşmasının 2. sini gerçekleştiriyoruz. Bu buluşmanın amacı birbirinden oldukça kopuk olan Türkiye’deki gitar camiasını birbirine yaklaştırıp kaynaştırmak, etkileşimi ve aktivasyonu arttırmak.
Yurt dışındaki örneklerde de görüldüğü gibi birbiriyle kaynaşan ve birlikte çalışabilen meslek gurupları hem daha verimli, hem de iş olanaklarını daha da genişleten bir etki sağlayabiliyorlar. Bunun yanı sıra henüz profesyonel arenaya yeni çıkan gençlere de olanak sağlamak ve yol göstermek açısından son derece önemli bir rol oynuyorlar (Zaten klasik gitar derneğini kurmamızın en temel amaçlarından birini de bu oluşturuyordu).Hiç şüphesiz genç gitaristlerimizin böyle bir desteğe gerçektende ihtiyacı var. Türkiye Gitar Buluşması’nın bu ortamın yaratılabilmesine katkıda bulunmasını içtenlikle umut ediyoruz.

Bu yılki buluşmamızda geçen seneki gibi genç gitaristlerden resitaller, ustalık dersleri, panel ve seminerlerin yanı sıra iki de yeni etkinliğimiz var:
Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası gelecek genç gitaristlerle konçertolar çalmayı teklif etti.Bu teklif için dekan vekilimiz Yrd. Doç.Dr. Işın Metin’e ayrıca teşekkürlerimizi sunmak isterim.Her bölümün seçeceği genç gitaristler orkestra eşliğinde konçertolardan bölümler seslendirecekler.İkinci yenilik ise Türk gitar yapımcılarını ve gitaristleri bir araya getirecek ve yapımcılarımızın gitarlarını sergileyeceği bir gitar fuarı.

Bu seneki diğer bir fark ise: geçen sene birer öğrenciyle buluşmaya davet edebildiğimiz gitar bölümlerimizin bu sene etkinlikleri izlemek isteyen tüm öğrencilerine de kalış imkanı sağlamak suretiyle davet edilmeleri.Bu öğrenciler de etkinlik boyu yapılacak tüm ustalık derslerinden ve diğer aktivitelerden rahatça yararlanabilecekler .Daha fazla sayıda genç gitaristimizin bu etkinlikten yararlanması bizi sevindirir.

Etkinliği izlemek isteyen Güzel Sanatlar Liseleri ve Eğitim Fakülteleri öğretmen ve öğrencilerine de haber veriyoruz.Kendilerini aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyacağız.

Kağan Korad
ETKİNLİKLER

Resital ve Konçertolar:
Davetli gitar bölümlerinin seçtiği genç gitaristlerin resitalleri ve Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde çalacakları gitar konçertolarından bölümlerin yer aldığı etkinliklerin bu sene konser vermek için davet edilen yabancı genç gitaristi bir çok uluslararası yarışmada birincilikleri bulunan Sırbistan’dan Sabrina Vlaskalic.Bedri Koçak, İlter Cebeci ve Onur Önem’den oluşan Trio Bio ise aynı gecenin diğer konuğu.

Seminerler:
1-İlk konuğumuz Sırbistan’dan gelen Guitart Festivali ve Gitar Yarışması direktörü, Güneydoğu Avrupa Gitaristler Birliği ve Sırbistan Gitar Federasyonu başkanı Bosko Radiakovic.Kendisi -Bugünün gitar dünyasında gençler ve kariyer yolları- konulu bir interaktif seminer verecek.
2- Hacettepe Üniversitesi Fizyo-terapi bölümünden konusunun en yetkin uzmanlarından biri olan Prof. Dr. Filiz Can’da –Müzisyenlerde kas sağlığı ve rehabilitasyonu“ konulu seminerini sunacak.

Panel:
Bu seneki konumuz -Bestecilerimiz ve Türk Gitar Repertuarı-.Panelde gitar repertuarımızı nasıl geliştirebiliriz? Bestecilerimiz ve eserleri ve mevcut yada gelecek eserleri yaymak ve daha ulaşılır hale getirmek için neler yapabiliriz? gibi konular tartışılacak.Besteciler, gitaristler ve yayınevi yetkililerinden oluşan panelistlerimiz konu hakkındaki görüş ve önerilerini sunacaklar.

Ustalık dersleri/atelye çalışmaları:
Katılımcı öğrencilerin buluşmadan mümkün olduğunca çok yararlanabilmesi için yine isteyen öğretmenlerin vereceği gitar derslerinin aynı zamanda Türk öğretmen ve öğrencileri tanıştırıp kaynaştıracağını umud ediyoruz.Bu sene ustalık dersi verecek yabancı konuğumuz Bosko Radiakovic.

Gitar Fuarı:
İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Kapadokya’dan davetli gitar yapımcılarımızla gitaristlerimizin tanışıp irtibat kurabileceği bu gitar fuarı besteciler, enstrüman yapımcıları ve enstrümantistlerden oluşan üçlemeyi tamamlıyor.

(1) Panelistler:
Sn. Ertuğ Korkmaz, Sn. Nejat Başeğmezler, Sn. Turgut Pöğün, Sn. Bekir Küçükay, Sn. Safa Yeprem, Sn. Haydar İldan, Sn. Bülent Ergüden.

(2) Konçertolar:
Erdem Karataş A. Vivaldi / Re majör Konçerto-1.Bölüm
Bahar Türker A. Vivaldi / Re majör Konçerto-2.Bölüm
Ceren Baran/Güray Alyörük A. Vivaldi / Sol majör Konçerto-3.Bölüm
Eren Sualp M. Giuliani / La majör Konçerto-2. Bölüm
Celil Kaya J. Rodrigo / Fantasia Para un Gentilhombre-4. Bölüm

(*) Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası/ Bilkent Konser Salonu
(**) Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi
Diğer tüm etkinlikler Bilkent Üniversitesi Ahmet Adnan Saygun Araştırma Merkezinde olacaktır.

vorsivore
01-21-2007, 01:35
bu samsuna büyük gitaristler gelmez mi ya

ÖzgürSaglam
01-23-2007, 12:01
Organizasyonun iskeletini oluşturmuş bulunmaktayız. Bu aşamada hem sizlere bilgi vermek hem de bundan sonraki aşama için nelere ihtiyaç duyduğumuzu sizlere yazmak istedim.
Konaklama:
Ekte isimleri bulunan kişilere konaklama sağlamayı başardık. Lojmanlarda her bir evde biri tek kişilik biri iki kişilik olmak üzere ikişer oda var, dolayısıyla konuklarımızın bazılarının iki kişi kalması mecburiyeti doğdu. Anlayışla karşılayacağınızı umut ediyorum. Yurtlarda kalacaklar için odaların dörder kişilik olduğunu da söylemek isterim.
Ulaşım:
Sizin de verdiğiniz bilgiler doğrultusunda Çankaya Belediyesine gönderdiğim otobüs bileti listesi de ektedir. Geliş-gidişinizle ilgili konularda bundan sonra size kontak bilgilerini vereceğim belediye görevlisiyle muhattap olacaksınız. İzleyici olarak gelenlerin ne yazık ki yol paralarını karşılayamıyoruz ama biletler alındığında belediyeden şirket ve saati öğrenerek istedikleri takdirde aynı otobüste kendileri rezervasyon yaptırabilirler.
Konçertolar:
Cuma günü dekanla yaptığımız toplantıda hangi konçertoların ve bölümlerinin çalınacağı kesinleştirildi. Gençlik orkestrası profesyonel bir orkestra olmadığı ve çalacağı programları çıkartmak için zamana ihtiyaç duyduğu için repertuar seçimi orkestranın kısa zamanda altından kalkacağı bir program olması öncelikli olarak düşünülerek seçildi. Her öğrencimize sadece bir bölüm çaldırtabiliyoruz ama yine de gençlerimize orkestrayla çalabilme tecrübesinin yararlı olacağı kanaatindeyim. Çalınacak konçertoların bölümleri ve çalacaklar aşağıdadır:
Erdem Karataş A.Vivaldi / Re major-1.bölüm
Bahar Türker A.Vivaldi / Re major-2.bölüm
Ceren Baran/Güray Alyörük A.Vivaldi / Sol major-3.bölüm
Eren Sualp M.Giuliani / La major-2.bölüm
Celil Kaya J.Rodrigo / Fantasia Para un Gentilhombre-4.bölüm
Panel:
Sevgili davetlilerimiz beni bütün organizasyon içinde en çok düşündüren etkinlik panel oldu. Çok sayıda panelistin birer kere konuşması bile üç saat gibi bir sure alacağı arkasından ikinci konuşmaların ve soru-cevap, tartışmaların yapılacağı bir panel bütün gün sürmesi muhtemeldi. Bu sebeplerden dolayı panelist sayısını mümkün olduğunca az tutup konuşmalardan sonraki interaktif bölüme fırsat tanıyabilmeye çalıştım. Panelist olarak gitar için beste yapmış olan üç bestecimiz: Sayın Ertuğ Korkmaz, Sayın Nejat Başeğmezler ve Sayın Turgut Pöğün’ü iki gitaristi bestecimiz: Sayın Safa Yeprem ve Sayın Bekir Küçükay’ı nota basımı konusunda bizi aydınlatacak olan Bemol Müzik sahibi Sayın Haydar İldan’ı ve daha once yönettiği panellerdeki tecrübesinden de yararlanabilmek istediğimiz Sayın Bülent Ergüden’i panel yöneticisi olarak belirledik. 7 kişilik panelistlerimizin konuşmalarından sonra 3.5 saat ayırdığımız panelde diğer davetlilerimizin de soru ve fikirlerini söyleyebileceklerini umut ediyorum.
Notalar ve besteciler hakkında:
Daha once e-postamda belirttiğim gibi Klasik Gitar Derneği olarak Türk klasik gitar eserlerinin yer aldığı bir arşiv oluşturmak isteğindeyiz. Bestecisinin izni olmaksızın kimsenin çoğaltmasına izin vermeyeceğimiz ama araştırma yapmak isteyenlerin bu notaları bir arada bulabileceği bu arşiv daha sonra notaların basım veya benzeri şekillerde de değerlendirmeye alınabileceği bir kaynak olacaktır. Elinizdeki ve çevrenizden bulabileceğiniz bu tür eserleri yanınızda getirmeniz arşivin oluşmasında iyi bir başlangıç olacaktır kanaatindeyim. Bu konudaki yardımlarınızı bekliyorum.
Yapımcılar:
Değerli gitar yapımcılarımız, buluşmamıza örnek gitarları ile katılacaklar. Onlara kendileri tanıtabilecekleri bir mini seminer yapmayı düşündüm. Fakat konuşmaktansa kendilerine ayrılacak standlarda kendilerini tanıtacakları (gitarları, kullandıkları malzemeler, gitar yapım teknikleri, kontak bilgileri v.b.) broşür ya da kağıtlar hazırlamalarının hatırlama açısından çok daha faydalı olacağı ve herkezin elinde daha sonra istediğinde tekrar gözden geçirebileceği belgeler bırakacağını düşündüm. Sayın gitar yapımcılarımızdan bu kağıtları ya da broşürleri hazırlayıp gitarlarıyla beraber etkinliğe getirmelerini rica ediyorum.
Buluşmamızın ayrıntılı programını da ataçlıyorum. Özellikle broşür program basımından once sahip olduğunuz ve/veya yazılmasını istediğiniz ünvanınız varsa lütfen beni bilgilendirin.Her türlü soru ve sorununuzda benle irtibat kurabilirsiniz.

Selamlar,
Kağan Korad

ÖzgürSaglam
01-25-2007, 19:45
2.TGB ULAŞIM PLANI

ÖĞRETMENLER

1. Soner Egesel (İst- Ank- İst) (Mim. Sin. Ün.-res.):
2. Erhan Birol (İst- Ank- İst):
3. Erdem Sökmen (İst- Ank- İst) (İst. Dev. Kon.):
4. Bekir Küçükay (İst- Ank- İst):
5. Ceyhun Şaklar (İst- Ank- İst):
6. Bülent Ergüden (İst- Ank- İst) (Yıl. Tek. Ün.-res.):
7. Muzaffer Çorlu (İst- Ank- İst):
8. Safa Yeprem (İst- Ank- İst) (Koc. Ün.):
9. Ozan Sezer (İzmt-Ank-İzmt):
10. Ozan Akyatan(İzmit-Ank-İzm):
11. Alper Güncan (Eskş.-Ank-Eskş) (Anad. Ün.):
12. Özge Güncan (Eskş.-Ank-Eskş)
13. Hale Korucu (Mers-Ank-Mers) (Mer. Dev. Kon.):
14. Can Erdoğan(Mer-Ank-Mer):

KONSERTİSTLER

1. Onur Yılmaz (İst- Ank- İst) (Mim. Sin. Ün.):
2. Celil Kaya (İst- Ank- İst)
3. Hasan Metem (İst- Ank- İst) (Yıl. Tek. Ün.-res.):
4. Kerim Altınörs (İst- Ank- İst)
5. Hande Cangökçe (İst- Ank- İst) (İst. Dev. Kon.):
6. Tolgahan Çoğullu (İst- Ank- İst) (İTÜ-Miam)
7. Umut Öner (Mers-Ank-Mers) (Mer. Dev. Kon.)
8. Şilan Ağdede (Mers-Ank-Mers)
9. İrem Gümüşgöz (Mers-Ank-Mers)
10. Ahmetcan Aklamuz (Mers-Ank-Mers)
11. Erdem Karataş (Mers-Ank-Mers)
12. Atakan Meşekıran (İzmt-Ank-İzmt) (Koc. Ün.)
13. Emre Efe (İzmt-Ank-İzmt) Hereke Gitar Dörtlüsü
14. Bahar Adıgüzel(İzmt-Ank-İzmt) Hereke Gitar Dörtlüsü
15. Yılmaz Koç (İzmt-Ank-İzmt) Hereke Gitar Dörtlüsü
16. Ahmet Kılınç(İzmt-Ank-İzmt) Hereke Gitar Dörtlüsü
17. Güray Alyörük (İst- Ank- İst) (Dok.Ey. Ün.):
18. Ceren Baran (İzmr-Ank-İzmr)
19. M. Sinan KURŞUN (İzmr-Ank-İzmr)

DİĞER DAVETLİLER

1. Yücel Açın (Luthiye):
2. Ekrem Özkarpat (Luthiye):
3. İbrahim Kırlı (Luthiye):
4. Ömer Akar (Luthiye):
5. Rıfat Türen (Luthiye): ?
6. Arif Türker Gündoğdu (Luthiye):
7. Ercan Bilir (Luthiye):
8. Haydar İldan (Bemol Yayıncılık): ?
9. Serhan Bali (Andante Müzik Magazin):?

21/02/2007 ÇSM KONSERİ

1. Bedri Kağan Koçak (İst- Ank- İst) Trio Bio
2. Onur Önem (İst- Ank- İst) Trio Bio
3. İlter Cebeci (İst- Ank- İst) Trio Bio
4. Bosko Radiakovic (Belgrat-Ank-Bel):
5. Sabrina Vlaskalic (Belgrat-Ank-Belg.)

Toplam: 45 yurt içi otobüs bileti
2 Belgrad-Ank uçak bileti

2. TGB KONAKLAMA PLANI

Lojmanlar (Her lojmanda biri 2 biri tek kişilik 2 oda bulunmaktadır-11. hariç)

1.Soner Egesel / Erhan Birol - Erdem Sökmen
2.Bekir Küçükay - Haydar İldan (Bosko Radojkovic - Sabrina Vlaskalic)
3.Ceyhun Şaklar - Ozan Sezer / Ozan Akyatan
4.Alper Güncan/Özge Güncan- Mine Kahraman
5.Bülent Ergüden - Safa Yeprem
6.Muzaffer Çorlu - Serhan Bali
7.Hale Korucu - Şilan Ağdede - İrem Gümüşgöz
8.Ercan Bilir - Yücel Açın - Ömer Akar
9.Ekrem Özkarpat - İbrahim Kırlı - Arif Türker Gündoğdu
10.Hande Cangökçe - Bahar Adıgüzel - Ceren Baran
11.Özgür Veysel Sağlam - Can Erdoğan - Umut Öner - Ahmetcan Aklamuz - Erdem Karataş (5 kişilik lojman)

Konsertistler Yurtlar (Yurtlar 4 er kişilik odalardan oluşmaktadır.)

1.Onur Yılmaz
2.Mehmet Sinan Kurşun:
3.Hasan Metem:
4.Kerim Altınörs :
5.Atakan Meşekıran:
6.Tolgahan Çoğullu:
7.Emre Efe:
8.Yılmaz Koç :
9.Ahmet Kılınç :
10.Celil Kaya:
11.Güray Alyörük:
12.Tufan Kurdoğlu
13.Bedri Kağan Koçak
14.Onur Önem
15.İlter Cebeci

İzleyiciler Yurtlar

1.Adil Koray Barut
2.Ömer Üçkaya
3.Görkem Gölbaşı
4.Furkan Üçkaya
5.Görkem Yıldız
6.Cem Özdemir Özdilek
7.Başar Şahin
8.Ozan Bayraşa
9.Kutluhan İngin
10.Fatih Murat Belli
11.Mehmet Ali Yıldırım
12.Serhat Kabal
13.Erdinç Erdem
14.Alparslan Uludan
15.Noyan Elpen
16.İhsan Özmen
17.Levent Yarman
18.Doğacan Oflas
19.Can Denizci

1.Cansu Güzin Avcı
2.Melda Akıncı
3.Işıl Baltacı
4.Fulya Akgün
5.Ebru Altıntaş
6.Fulya Aydın

İZLEYİCİLER
(An. Ün. Başvuru: 27/12/2006)
Adil Koray Barut
Mine Kahraman
Ömer Üçkaya
Görkem Gölbaşı
Furkan Üçkaya
Görkem Yıldız

(Mim. Sin. Ün. Başvuru: 29/12/2006)
Fulya Aydın
Cem Özdemir Özdilek
Ebru Altıntaş
Başar Şahin

(İst. Dev. Kon. Başvuru: 29/12/2006)
Fulya Akgün
Ozan Bayraşa

(Koc. Ün. Başvuru: 03/01/2007)
Kutluhan İngin
Işıl Baltacı

(Yıl. Tek. Ün. Başvuru: 07/01/2007)
Fatih Murat Belli
Mehmet Ali Yıldırım
Serhat Kabal
Erdinç Erdem
Alparslan Uludan
Noyan Elpen
Melda Akıncı
İhsan Özmen

(Koc. Dev. Kon. Başvuru:11/01/2007)
Cansu Güzin Avcı,.
Levent Yarman
Doğacan Oflas

ömerözaydın
01-26-2007, 11:08
2. Türkiye klasik gitar buluşması etkinliklerine izleyici olarak katılmak istiyorum. Rezervasyon yapmadım. Çünkü ankarada oturuyorum. kendi olanaklarımla nasıl katılabilirim.

ahmetgitar
02-18-2007, 00:36
Belirtilen saatlerde orada olman yeterli sanırım.
Arkadaşlar herkesin orada olması bu organizasyonu yapanlar için de şevk olacaktır,tembellik edilmemeli böyle durumlarda,en azından Ankara da oturan tüm gitarseverler orayı doldurmalıdır.

erdem08
02-22-2007, 15:43
Bu kadar güzel ve başarılı bir etkinliği düzenleyen ve bu etkinliklerde görev alan, emek veren herkesi kutluyorum.(Özgür Sağlam seni daha çok kutluyorum çünkü burada ilan edilmese benim ve birçok kişinin haberi olmayabilirdi)
Hergeçen yıl dahada gelişeceğine inandığım Türkiye 2. Gitar Buluşması hem gitara gönül verenlere kendilerini tanıtma imkanı sağlayacak hemde birbirleri ile tanışıp kaynaşmaları için bir ortam oluşturacak.
Türkiye şartlarında Gitar yapımına kendini adamış çok değerli luthierlerimizin birbirleriyle bilgi alışverişinde bulunmaları ileriye doğru daha güzel gitarların görücüye çıkacağına işaretti.
Kısmen takip edebildiğim bu güzel etkinlikler ile ilgili bazı görüşlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
1-Sadece Ankarada gitara gönül veren ders alan öğrenci sayısı dikkate alınırsa bunların nerdeyse tamamına erişilemediği açıktır. Etkinliklerin sadece gitar bölümlerinde okuyan öğrencileri değil amatör kursiyerleride teşvik edici olması önemlidir.
2-Etkinlikler için seçilen Bilkent A.Saygun salonu kapasite olarak ve şehir merkezinden uzak olması nedeni ile çok uygun bir yer değildir. Etkinliklerin tamamının Çağdaş Sanatlar Merkezinde yapılması daha çok katılımcıyı çekecektir-ki böyle olduğuda son gece yapılan konserdeki izdihamdan belli.
3-Etkinlikler daha da çeşitlendirilebilir daha çok gence konser verme imkanı sağlanabilir. Gitar konusunda yazılmış yayınlar, kitaplar, notalar vs.. sergilenebilir. Gitar kullanıcılarının ihtiyaç duyacağı türden gitar malzemeleri de gitar fuarı kapsamında tanıtılabilir.(sadece fikirdi)
4-Türkiye gerçeğinden yola çıkarak çok sayıda usta öğretici olduğu düşünülürse ve özel dersanelerde binlerce öğrencinin gitara başlamasında bu kişilerin olumlu yada olumsuz etkileri düşünüldüğünde usta öğreticilere yönelik , seminerler düzenlenebilir. En azından başlangıç düzeyindeki öğrenci kaybı azaltılabilir ve yanlış yerleşecek teknikler engellenebilir.

Klasik Gitar konusunda Türkiye olarak alacağımız yol ortada iken yukarıda bahsettiğim bazı önerilerimin imkanlar dahilinde ne kadar çeşitlendirilebileceğini ve Klasik Gitar Derneğine ne kadar çok iş düştüğünü belirtmek istiyorum.

Ne mutlu benim ülkeme bu günleri de görebildi.
Tekrar teşekkürler,tebrikler emek veren herkese.....

Erdem Özdemir-ANKARA
www.gitar.sevgisi.com
erdem08@hotmail.com

Luthier
02-23-2007, 15:02
Merhabalar,
Öncelikle bu zorlu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ve katılan herkese teşekkürler.
Yapımcı olarak katıldığım buluşmanın yararı tartışılmaz.. Erdem Bey'in önerilerinin altına da tereddütsüz imzamı atıyorum.
Gelecekte yapılacak bu tür etkinliklerin daha da zenginleşmesi ve kurumsallaşması için sadece birkaç değil, daha çok kişinin kan-ter içinde kalması gerekir. Kaan Hoca'nın konukların lojman ve yurtlara yerleştirilmesinden tutun da, sunum yapılacak bilgisayarın projeksiyon bağlantı problemlerine kadar etkinliğin pek çok küçük ayrıntılarıyla kişisel olarak ilgilenmesi biraz haksızlık gibi.. Bir "ekip" ruhu yaratılsa çok daha iyi olur..
Biz yapımcıların penceresinden birkaç söz: şahsen ben birçok yapımcıyla tanışma ve dostluk kurma fırsatı buldum, çok mutluyum.. Tanıştığım yapımcılar arasında "Türkiye'de iyi klasik gitar yapılıyor" yargısını kuvvetlendirecek ve geleceğe güvenle taşıyacak isimler vardı.. Arkadaşlarımı ürünleri ve fedakârlıkları için kutluyorum ve "asla vazgeçmeyin" diyorum..
Tekrar teşekkürler

ecebaydur
02-25-2007, 01:12
bütün gitar sevenlere,
muhteşem bir 4 gün geçirdik.yaklaşık 80 kişiye yakın gitaristin katılımı ve bu 80 kişiden çıkan aşk dolu o büyük enerji hepimize bir güç ve motivasyon kaynağı oldu.organizasyonlar için öncelikle sevgili hocam Dr.Kağan Korad'a ve Yard.Dr.Kürşat Terciye,Çağdaş Sanatlar'a ve Bilkent Üniversitesi dekan vekili Dr.Işın Metin'e çok teşekkür ediyoruz.Çok yoğun ve bir o kadar da keyif dolu bir 4 gündü.Türkiye'nin en iyi hocaları ve onların öğrencileri,ve en önemlisi bütün uzun tırnaklılar oradaydı.Gelen herkese yol ve konaklama imkanı sağlandı.isteyen herkesin masterclass'a katılma imkanı sağlandı.Türkiye'nin sahip olduğu ama bizim bilmediğimiz ve sahip çıkmadığımız bütün luthier(yapımcılar)oradaydı ve 2 gün süreyle kendi gitarlarını sergilediler.Bir grup konservatuvar öğrencisi Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrasıyla konçertolar seslendirdi.Belgrad'tan gelen Bosko Radojkovic gitar'da kariyer adlı paneliyle herkesin geleceğine bir ışık tuttu ve Materclass yaptı.aynı günün akşamı ise Sabrina Vlaskalic ve Triobio unutulmaz bir koser verdi ve bütün gitaristler Ankara'dan gitar çalma şevkiyle,gücüyle ve büyük bir istekler okullarına,şehirlerine döndüler.Amaç Gitar Buluşmasıydı ve organizasyon amacına fazlasıyla ulaştı.Ben Bilkent Üniversitesi Gitar bölümü Öğrencisiyim.Burdan bütün klasik gitar sevenlere sesleniyorum.Bu tür organizasyonları birbirimizle paylaşalım.Bu tür paylaşımlar bizi birbirimize ve en önemlisi gitarlarımıza yaklaştıracaktır.Bu zincir ne kadar sıkı olursa Türkiye'nin klasik Gitar dalında atacağı büyük adımlar çok daha çok güçlenir.Bu site için Özgür Sağlam'a çok teşekkür ediyorum tekrar.Herşey oturduğumuz yerde Gitar çalışmak,notalara gömülmek değil.Her geçen gün artan bu gitar tutkusu bir gün büyüyecek ve çok büyük başarılara imza atacağız.Bütün eksiklikleri ve duyduğumuz bütün organizasyonları,panelleri,masterclassları,yurtiçi ve yurtdışı yarışma ve festivalleri birbirimizle paylaşalım ve oralarda buluşalım.Herkesi bu zincire davet ediyorum..sevgiler
Ece Baydur

gitar-turk
02-25-2007, 11:10
Sözlerime öncelikle Ece arkadaşımın teşekkür ettiği herkese teşekkür etmekle başlamak isterim. Gerçekten de dopdolu geçen 4 günlük maratonun sonunda biz gitar camiası birbirimizi tanımak için önemli bir yol katettik. Masterclassların, gitar fuarının ve seminerlerin biz yeni nesile kendimizi daha iyi tanıma fırsatı verdiği kanısındayım. Elbet bu organizasyon da görülebilecek bir sürü eksiklik olabilir ama özel hayatından çok büyük fedakarlıklar yapan bu insanları ayakta alkışlamalıyız. Böylesine inandığı doğruları için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan gitar aşıklarının rehberliğinde önünü göremeyen bir geminin yolcusu olmak beni tedirgin etmiyor. Gelecekte onların ışığını devralacak bir öğrenci olarak herzaman daha güzeli ve daha iyiyi isteyeceğimiz bir yolda beraberce yürüyoruz. Bu tarz etkinliklerin Türkiye nin her noktasına sıçraması ve artması dileğiyle....

Son olarak ta Erdem Bey in fikirlerlerine katıldığımı belirtmek isterim. Ancak organizasyonun çok az bir destekle bu kadar büyük bir etkinlik haline gelmesini de yadsımamamak gerekir. Bahsettiğim bu destek sadece etkinliklerin Bilkent Çatısı altında yapılmasına izin verdiği için bunun fazlasının da bu şartlar altında aranmaması gerektiği kanısındayım. Elbet geleceğe dair daha güzel planlar yapılabilir ancak bu kadar çok yardıma açık bir toplum da bunu yapmak ta pek basit olmayacaktır. Sevgilerimle...

Emre ÜNLENEN Gitar-TÜRK

odtugitar
02-25-2007, 23:44
ODTU Klasik Gitar Toplulugu olarak bazen 1, bazen 15 kisiyle oralardaydik. Hic orada olmadigimiz ise olmadi.
Çok guzel dostluklar edindim, güzel bağlantılar kurdum.cok guzel bir organizasyondu
fakat
adımızın hiçbir yerde geçmemesi, davetiye vs hicbir incelikte bulunulmamasi beni bir nebze kırdı. Şöyle düşünün, 5 tane arkadaşımla oturuyorum, herkese davetiye geliyor adları okunuyor her neyse, sadece ben yokum. Gidip bilet alıp sandalyede oturmak durumunda kalıyoruz gibi..
tabi burada önemli olan bu değil, demek istediğim şey:
klasik gitar camiasında biz de varız.
umuyorum gelecek yıllarda daha güzel olacak..
emek veren herkese teşekkürler,
görüşmek üzere.

Serhan Gül
ODTÜ Klasik Gitar Topluluğu

odtugitar
02-26-2007, 22:04
Bu arada,
Son gece sahnede çekilen resimler nereden paylaşılacak acaba bilginiz var mı :)
Görmek için sabırsızlanıyorum.
Teşekkürler

goksenincelikkanat
02-26-2007, 23:04
Umarım işinize yarar;
http://www.4shared.com/file/11342837/59600262/fotoraflar.html

odtugitar
02-26-2007, 23:20
Çok teşekkürler,
fakat ben ikisinde de çıkmamışım sanıyorum sağ yarısı bu ekibin :) Öbür tarafta kalmışım ben.
Eline fotolar geçen olursa buradan paylaşmasını rica edeceğim.
görüşürüz

fernando
02-27-2007, 11:25
Bu tür küçük vayahut büyük etkinlikleri bizimle paylaşırsanız..Daha iyi olacaktır..Çünkü etkinliklerden bir klasik gitarsitin haberi olmuyor..Bu işe daha fazla gönül veren siz değerli arkdaşlara büyük görevler düşüyor..Bende elimden geldiğince uğraşıyorum ama etkinliklere çok uzağım bu site olmasa hiçbirşeyden haberim olmayacak..umarım anlamıssınızdır..

saygılar..

gitaristcan
04-09-2007, 10:01
Ben yalnızca ilk günki konseri izleyebildim,üç gitaristte çok çok başarılıydı,hele bu gitaristlerin yaşlarının çok genç olduğunuda hesaba katarsak,gelecek içib çok umut verici.