PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni gitar alacaklar, başlangıç düzeyinde gitarlar

BeBeRuHi
02-04-2007, 16:16
Gitar kursuna yazilacam elimde bi klasik gitar var kücük mü büyük mü hicbir bilgim yok büyüklügü bana uyarmi nasil anlarim

CemGunenc
02-05-2007, 00:56
Çok zor bir soru fakat bence ergonomiye dikkat et sol elinle tellere basmaya çalış
tellerin yüksekliğine bir bak çok yüksekse belki bir eşik ayarı ile kurtarılabilir en güzeli gitarın bir kaç resmini çekip foruma yükle daha güzel fikirler verebiliriz sana.

BeBeRuHi
02-05-2007, 14:27
Resimler
(1)http://img187.imageshack.us/img187/7633/picture15kb6.jpg

(2)http://img100.imageshack.us/img100/4168/picture16zt8.jpg

(3)http://img187.imageshack.us/img187/8653/picture17di7.jpg

(4)http://img240.imageshack.us/img240/6326/picture18xh3.jpg

CemGunenc
02-05-2007, 21:58
Bence başlangıç için gayet güzel bir gitar gövdesi biraz küçük gibi geldi ama başlangıç için önemli bir sorun değil bana göre.Birde gitarın 1. perdesi ile 12 perdesindeki tel yüksekliğini ölçüp yollarmısın tellerde yüksek değilse rahat rahat kullanırsın

BeBeRuHi
02-06-2007, 16:30
bugün kursa basladim ilk günümdü 1bucuk saat sürdü baslangicta fa ve sol yeri ile ilgili notalari caldirdi falan ve dedigin gibi teller biraz yüksekmis yinede ben fot cekicem birazdan resimleride cektim

http://img407.imageshack.us/img407/8435/picture19sy5.jpg

http://img376.imageshack.us/img376/8205/picture20sj2.jpg

http://img19.imageshack.us/img19/9562/picture21yu0.jpg

http://img376.imageshack.us/img376/7537/picture22dk2.jpg

http://img376.imageshack.us/img376/5376/picture23tu7.jpg

CemGunenc
02-06-2007, 21:26
Resimlerde de yüksek görünüyor Taksimde alçak eşikler satılıyor kurstakiler yardımcı olur sanırım genede iyi anlattın derdini resimlerle :)

BeBeRuHi
02-07-2007, 07:39
ben almanyada egitim aliyorum ama taksim bana uzak gelir :D urda hocam dedi zaten yapariz dedi valla dün kurstan geldim bide evde calistim 1 saat isallah hep böyle devam ederim bi aksilik olmazsa süper olacak süper gitar hastasiyim:)

BeBeRuHi
02-07-2007, 14:51
Hasan Cihat Örter (1958)
24 Ekim 1958 yılında İstanbul'da doğdu. Çok küçük yaşlarda harika çocuk olarak piyano ve keman ile tanışarak müziğe başladı. Daha sonra 5 yaşında klasik gitar ile tanıştı ve ilk ciddi derslerini 7 yaşında Prof. Antonio Doumesitch‘den aldı ve bu derslere 5 yıl devam etti. Bu arada Jazz gitar ile de ilgilenmeye başladı ve 12 yaşında küçük orkestralarda çalarak profesyonel oldu.
Ya 5 yasinda baslamis 12 yasinda profesyonel olmus ben 17 yasindayim bunu okuyunca biraz üzüldüm cok istersem ve calisirsam onun kadar olmasada iyiy calabilirmiyim yas bu anlamda cokmu önemli

Salih
02-10-2007, 13:13
Youtube'da Hasan Cihat Örter'in gitar derslerine rastlayınca çok eskiden beri içimdeki gitar aşkını açığa vurmanın zamanı dedim kendi kendime..;D

Bu şahsa ait bütün ders videolarını indirdim..Biraz baktımda gayet açık bir dille ve güzel anlatıyor..Şimdi sıra geldi gitar almaya.Ama dediğim gibi ilk defa alacam..O yüzden hiçbir fikrim yok..

Bi internet sitesinin ikinci el bölümünde aşağıda resmi olan gitara rastladım..Fiyat olarak 45 lira istiyor..Nasıl sizce?

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/341114/7276A1657B1640E9A1652614983B487C.jpg

Ucuz bişey istiyorum..Max. 80-90 lira civarı beni tatmin edebilecek,çalması kolay,beni yormayacak bi gitar alacam..Gitar kursuna gitmeye ne vaktim var ne de bütçem.:( O yüzden bu videolarla evde kendi kendime öğrenmeye çalışacam..Sizce başarabilir miyim?Yoksa illa ki gitar kursuna mı gitmem gerekiyor?

Saygılar..

beneklihoroz
02-10-2007, 19:09
forumda bir arkadaş yeni başlayanlar için nota ve mp3 verdi onu indir o method un sana çok faydası olur. Tekniğinin dorğu gelişebilmesi için klasik gita kursu bence gerekli, madem öyle diyon ama sen kolay gelsin sana olmayacak bişey değil yani sonuçta. Andres segovi nın da hiç gitar öğretmeni olmamış, gitar metodu da yoktu guitar pro su da yoktu ;D Gitar almaya da mümkünse bir bilenle git. İyi markaların bozuk gitarlarıda oluyor. Çalıştığın parçaları kayıt paylaşımlarınız diye bir konu var orada paylaşırsın bizde sana yardımcı oluruz. Bence görmeden gitar alma bu arada ;D 80-90 milyona yeni başlayanlar için çok güzel gitar bulabilirsin

BeBeRuHi
02-13-2007, 16:08
dün kursumun ikinci günüydü ben internetten biraz arastirdim ve gitarin tutuslari ile ilgili resimler buldum sol el bas parmak arka tarafta dik ve önden kimsenin göremeyecegi sekilde tutulmasi gerekiyomus ve bende öyle tutuyordum dün ama hocam bana dsöyle dedi sen simdilik böyle tut yani saz tutusu gibi bisey gitarin sapina iyice sarildi parmagim en üst tele deyecek kadar nerdeyse sarliliydi paragim böyle tutmami gerektigini söyledi simdilik daha notalarin yerini bilmedigim icin ögrendikten sonra gercek tutusunu uygulamami söyledi sizce ne yapim simdiden gercek tutusa kendimi alistirayimmi yoksa hocamin dedigi gibimi tutayim?

mithat
02-14-2007, 20:03
klasik gitara başlamak istiyorum. haftasonu gitarıda alayım diyorum.acaba başarabilirmiyim?

beneklihoroz
02-14-2007, 20:15
klasik gitara başlamak istiyorum. haftasonu gitarıda alayım diyorum.acaba başarabilirmiyim?

çalışırsan başarırsın tabiyki

Salih
02-15-2007, 17:47
arkadaşlar manuel raymond marka gitar aldım..bi de akord aleti aldım..ikisini 55 liraya aldım..daha elime geçmedi.açıkarttırma sitesinden aldım..yarın öbürgün elime geçer herhalde.sizce 55 liraya iyi mi almışım?gitar 2 aylıkmış.satıcı da benim gibi bi hevesle almış gitarı ve akord aletini ama beceremeyince satılığa çıkarmış..kargo masrafı da 15 lira tutsa 70 liraya mal olacak yani..hadi hayırlısı..inşallah bu işin üstesinden gelirim..ilerleyen zamanlarda sizin başınızı bol bol ağrıtacam merak etmeyin..;D

beneklihoroz
02-15-2007, 20:03
arkadaşlar manuel raymond marka gitar aldım..bi de akord aleti aldım..ikisini 55 liraya aldım..daha elime geçmedi.açıkarttırma sitesinden aldım..yarın öbürgün elime geçer herhalde.sizce 55 liraya iyi mi almışım?gitar 2 aylıkmış.satıcı da benim gibi bi hevesle almış gitarı ve akord aletini ama beceremeyince satılığa çıkarmış..kargo masrafı da 15 lira tutsa 70 liraya mal olacak yani..hadi hayırlısı..inşallah bu işin üstesinden gelirim..ilerleyen zamanlarda sizin başınızı bol bol ağrıtacam merak etmeyin..;D

Güle güle kullan ;D manuel raymond gördüğüm gitarlar çok güzeldi, saten tuner lar 20 liradan başlıyor, çok ucuza getirmişsin. Sana müzik dolu günler

mithat
02-15-2007, 22:40
peki tırnak uzatmadan da bu iş olur mu. çünkü çalıştığım işyerinde tırnağa izin vermeyebilirler.
birde müzik kulağı diye birşey gerçekten var mı?varsa bu bende varmı nasıl anlayacağım.

beneklihoroz
02-15-2007, 23:37
Francisco Tarrega, tüm tırnaklarını keserek çalmaya devam etmiştir ilerleyen yıllarda. Yetenekte önemli ama yetenekte biryere kadar. Önemli olan çalışmak

mithat
02-17-2007, 22:50
raimundo 104-M bir gitar aldım.Gövde masif dediler. Kullanım talimatında sıcak-soğuk değişimlerinin önemli olduğunu yazıyor.Normal bir kılıf verdiler.arkadaşım şimdilik bu kılıfla idare et dedi. kursa gidiip gelirken bu kılıf işimi görür mü? yoksa bir kılıf alayım mı?mp3 playerım için nereden mp3 parçalar bulabilirim? teşekkürler

CemGunenc
02-17-2007, 23:10
Ritter kılıfı herkese tavsiye ediyorum kötü bir gitarınız olsa bile Ritter kılıfınız olsun ( Ritter'den para almıyorum içimden geldiği için öyle dedim :D )

Arkadaşlar 200 dolara en güzel hard case i aldım soğukta gitarım içinde çatladı yağmurda içi bebek küveti gibi oldu inanın kılıfı ters çevirip suyunu boşalttım.

Ritter klasik gitar kılıfları yağmura ısıya karşı daha dayanıklı sırt askısı çok büyük bir avantaj hard case in içinde gitar 10 kilo ağırlaşıyor ve elleriniz kopuyor onu bir yerden bir yere taşırken. Ben 70 ytl civarı almıştım ritterimi iyice bir araştırın onun benzerleride satılıyor ama 10 20 ytl için orjinalinden şaşmamalı sonuçta gitarınızı koyacaksınız içine.
Mp3 için forumda bazı arkadaşlarımız inkler koydu forumu bir tara john williams albümleri vardı.

ahmetgitar
02-18-2007, 00:32
Arkadaşlar gitar olayı ciddi iştir asla ucuza kaçmayın,700-800 YTL harcayın iyi bir donanımla başlayınderse,700-800 YTL dediysem bu sadece başlangıç için,sonra demeyin bana,zaten yeni başlıyorum ucuz olsun diye.

beneklihoroz
02-18-2007, 02:35
700-800 ytl mi ??? Aşırı fazla olmadımı? Birde başlangıç için diyorsun ;D bu alet fakirin piano sudur ;D ben 6-7 yıldır çalıyorum, yeni başlayan 700-800ytl ödeyecekse, benim 5-10 milyarlık bir gitarımın olması gerekir heralde ;D

BGEE
02-18-2007, 09:21
Selamlar, ben yeni bir gitar almak istiyorum, zamanında kursa felan gitmiştim bi miktar bilgim ve deneyimim var, ilk gitarım baya dandikti tellerin sapa uzaklığı cok fazlaydı,şimdi bi de rutubetten sapı atmış(demir kısımları kabarmış sesi düzgün vermio) o yüzden yeni gitar bakıyorum. Internette bazı gitarlar buldum http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=403925&productid=musicses252#tablnk veya
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=403925&productid=musicses109#tablnk veyaa http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=404460&productid=musicyamaha336#tablnk Sizce gitarı dokunmadan almak nasıl olur, dışardan kaliteli gibi duruolar, alan varmıdır yada bi tavsiyeniz varmıdır bu konuda teşekkürler...

beneklihoroz
02-18-2007, 10:00
hem elektro klasik hem 130 milyon ;D benim bu tip elektro klasik gördüklerim bozuktu genelde ;D başkası alırmı bilmem ama ben dokunmadan, test etmeden, markasına göre gitar almam.

mithat
02-20-2007, 21:29
arkadaslar ilginiz ve cevaplarınız için tesekkurler.

ahmetgitar
03-27-2007, 01:42
700-800 ytl mi ??? Aşırı fazla olmadımı? Birde başlangıç için diyorsun ;D bu alet fakirin piano sudur ;D ben 6-7 yıldır çalıyorum, yeni başlayan 700-800ytl ödeyecekse, benim 5-10 milyarlık bir gitarımın olması gerekir heralde ;D
Asla fazla değil,şöyle ki;
Bir kot pantolon 70 YTL en sıradanından,
en kötü araba 6-7ooo YTL,
Bir tel 30-35 YTL,
1 haftalık sıradan tatil 1000YTL
dışarıda yenen sıradan bir yemek 80-90 YTL
bir CD 30 YTL,

bir gitar da 800 YTL olmuş çok mu?

yemeyeceğiz gitar alacağız,evet senin de 5-10 milyarlık bir gitarın olmalı,bende daha da pahalıları var hatta bir tanesi de yolda,çok mu zenginim:HAYIR,sadece başka hiç bir şeye harcamıyorum.Birden bire aklıma geldi farz edin ki sigara kullanıyorsunuz;yıllık sigara parası 1000 YTL den fazla olabilir. :)

beneklihoroz
03-29-2007, 16:29
Asla fazla değil,şöyle ki;
Bir tel 30-35 YTL,
bir CD 30 YTL,

bir gitar da 800 YTL olmuş çok mu?

yemeyeceğiz gitar alacağız,evet senin de 5-10 milyarlık bir gitarın olmalı,bende daha da pahalıları var hatta bir tanesi de yolda,çok mu zenginim:HAYIR,sadece başka hiç bir şeye harcamıyorum.Birden bire aklıma geldi farz edin ki sigara kullanıyorsunuz;yıllık sigara parası 1000 YTL den fazla olabilir. :)

hocam konuyu çarpıtmış beni bir gitar a 800 milyon vermeye değmez dedirtmişe getirmişsin, yeni başlayan biri 800 milyonluk gitarı ne yapacak dedim ben. yorumsuzsun başka birşey demiyorum ;D yalnız yeni başlayanlara dur sakın 50milyon verme o gitar bi işe yaramaz git yeme içme gitar al deme ;D ha sen çok seviyorsun tüm paranı gitara yatırırsın saygı duyarız, ama yeme içme ilk başlangıçta 800ytl lik en az gitarla başla, dur sen 6-7 yıldırmı çalıyon at o gitarı 10milyarlık gitar al demek bence yanlış ;D biz burda insanları gitara ve klasik müziği sevdirmeye çalışıyoruz, 800ytl ver diyorsun sen başlangıç için. Burası Türkiye hocam

Bir tel 30-35 YTL,
bir CD 30 YTL
diye yazmışsın
sadece 1-2 pantolonu olup onları yıllarca giyen insanlar var
yıllarca çalışıp kendine araba alamayan insanlar var
çoğu arkadaşım teli kopunca değiştiriyor sadece o da 1 yıl alıyor aldığımız telde dadadio j45 yani 14milyonluk bir tel ben 6 ayda felan değiştiriyorum teli
hayatı boyunca tatile gitmemiş insanlar var
80-90 ytl yemek sıradan demişsin;D biz 1.5milyona yiyoz hergün senin sıradan dediğin yemeği ;D
bir cd 30ytl olduğundan sadece 1ytl lik radyolarla müzik dinleyen insanlar var
Tutupta şimdi yeni başlayan birine 800ytl lik gitar önerisi doğrumu oldu şimdi ??? bak arkadaşım yeme içme 50milyar ver saygı duyarız çok seviyormuş helal olsun yememiş içmemiş gitar almış deriz. Ama burada gitara başla Yeni gitar alacaklar, başlangıç düzeyinde gitarlar başlığına lüffen en az 800 ytl gitar alın cevabını yazma. Gitar fakirin piyanosudur bunuda sakın unutma.

ahmetgitar
03-29-2007, 19:59
Ajitasyonun böylesi,
ben parası olmayan insanları kast etmiyorum ancak bir çok öğrencim oldu bu işte,biliyorum ki bir çok insan her gün bir paket camel içip 100 lirayı gitara fazla görür.
Ben paran yoksa gitar çalma 800 YTL bulana kadar demedim,sadece başlangıç düzey gitarlar bu fiyattan başlar dedim.
Beni yargılama sevgili Benekli horoz,üstelik anlamadan yazdıklarımı hiç yargılama.
Bir kez daha özellikle sana yazıyorum iyi anlaman için:
Başlangıç düzeyindeki gitarlar 800YTL den başlar,paranız yoksa bile -ki kredi kartına 12 ay taksitlendiriliyor-ucuz bir şey alınabilir ama hemen yenisiyle değiştirilmelidir.
Bir de"hocam konuyu çarpıtmış beni bir gitar a 800 milyon vermeye değmez dedirtmişe getirmişsin" bunu hangi cümlemden çıkarttığını da anlamadım doğrusu.
Son olarak insanlara doğru bilgi verilmelidir duygusallığa kaçmadan,800YTL başlangıç düzeyidir,2000 den itibaren orta ayar gitarlar bulunabilir,4000-6000YTL ye profesyonel daha üstlerine de konser gitarları bulunur,tabi iyi seçilirse sadece marka değil söz konusu olan şey.
Ben gidip başlangıça 5000YTL demedim,800 dedim,ancak sen dersen ki 50 dir başlangıç o zaman yanıltırsın insanları,paran yoksa 20 ye de gitar alırsın ama bunun kötü bir gitar olduğunu değiştirmez.
Düzgün ton,ortalama bir volüm,net akor ve düzgün tuşe başlangıçta olmazsa olmazdır,eğer dersen ki 50 YTL lik gitarlar bunları veriyor öğrenciler mutlu hocalar huzurlu;e o zaman bana da yer söyle ben de tavsiye edeyim öğrencilerime.
Saygılarımla.(cevap vermeden önce lütfen 2 kere oku olur mu?)

beneklihoroz
03-29-2007, 21:13
Ajitasyonun böylesi,
ben parası olmayan insanları kast etmiyorum ancak bir çok öğrencim oldu bu işte,biliyorum ki bir çok insan her gün bir paket camel içip 100 lirayı gitara fazla görür.
Ben paran yoksa gitar çalma 800 YTL bulana kadar demedim,sadece başlangıç düzey gitarlar bu fiyattan başlar dedim.
Beni yargılama sevgili Benekli horoz,üstelik anlamadan yazdıklarımı hiç yargılama.
Bir kez daha özellikle sana yazıyorum iyi anlaman için:
Başlangıç düzeyindeki gitarlar 800YTL den başlar,paranız yoksa bile -ki kredi kartına 12 ay taksitlendiriliyor-ucuz bir şey alınabilir ama hemen yenisiyle değiştirilmelidir.
Bir de"hocam konuyu çarpıtmış beni bir gitar a 800 milyon vermeye değmez dedirtmişe getirmişsin" bunu hangi cümlemden çıkarttığını da anlamadım doğrusu.
Son olarak insanlara doğru bilgi verilmelidir duygusallığa kaçmadan,800YTL başlangıç düzeyidir,2000 den itibaren orta ayar gitarlar bulunabilir,4000-6000YTL ye profesyonel daha üstlerine de konser gitarları bulunur,tabi iyi seçilirse sadece marka değil söz konusu olan şey.
Ben gidip başlangıça 5000YTL demedim,800 dedim,ancak sen dersen ki 50 dir başlangıç o zaman yanıltırsın insanları,paran yoksa 20 ye de gitar alırsın ama bunun kötü bir gitar olduğunu değiştirmez.
Düzgün ton,ortalama bir volüm,net akor ve düzgün tuşe başlangıçta olmazsa olmazdır,eğer dersen ki 50 YTL lik gitarlar bunları veriyor öğrenciler mutlu hocalar huzurlu;e o zaman bana da yer söyle ben de tavsiye edeyim öğrencilerime.
Saygılarımla.(cevap vermeden önce lütfen 2 kere oku olur mu?)

ben ne dersem diyim sen kabul etmiyeceksin, senin bu dediklerinide ben kabul etmiyorum. Bırakalım başkalarıda yorumlarını yazsın, doğrusu nedir
hepberaber görelim. Bana ajitasyon diyerek kendin ajitasyonluk yaptın birkere, şimdi ben buna cevap yazarsam olmuyacak ;D herşeyden önce klasik müzikle ilgilenen insanlarız, bizde burda birbirimize Ajitasyon deyip cevabın sonuna(cevap vermeden önce lütfen 2 kere oku olur mu?) dalga geçersek. Atalarımızın deyimiyle vay Memleketin haline ;D

CemGunenc
03-29-2007, 21:29
Ahmet bey herkes öğrencisinin en iyi gitarla başlamasını ister ama ben başlangıç gitarı konusunda biraz farklı düşünüyorum.Dershanede olsun özel derslerde olsun benim kendi öğrencilerimde gözlemlediğim, gitar eğitimi almak isteyen kişi bir gitar çalma hevesi ile geliyor fakat bunların bir kısmı bu işin ciddi disiplin gerektirdiğini görünce bırakıyorlar, flamenko ya yönelmek istiyorlar,yada onların kafalarındaki gitar ritm ve akorlardan ibaret.Bir çoğu Klasik Gitar dediğimiz stilden habersiz.
Benim başlangıç gitarlarında aradığım özellikler yumuşak bir klavye, düzgün bir sap eşik ayarı,minimum entonasyon sorunu.ORtalama 200 Ytl fiyat Zaten gitar eğitiminin ilk 6-8 ayı öğrenciye notaları,tutuşu,boş tel, sağ el tuşesini, sol elde gitarı kavramayı, gitarın ilk 4 perdesinde etüdler vsvsv.Bundan dolayı yumuşak bir klavye en üzerinde durduğum konu çünkü öğrencilerin ses çıkartmak için sol ele aşırı yükleniyorlar ellerini acıttıkları zamanda soğuyabiliyorlar gitardan.
Ayrıca şunuda hatırlamak lazım yeni başlayanlar gitarı tutmayı bırakalım taşımayı bilmiyor benim tanıdığım tanıştığım her gitarist ilk gitarını dan dun sağa sola çarptı onlar dikkat etse başkaları geldi çarptı gitarları yere düşürdüler,ilk gitarın ucuz bir gitar olmasının bir nedenide bu;gitaristler gitarlarını nasıl muhafaza etmeleri gerektiğinide öğreniyorlar.Ayrıca entonasyon, yorum, tuşe diyoruz ama yeni başlayanlar kulak olarak da bunları ayırd edemeyecek düzeyde değillermi?
Şimdi yazık değilmi o 800 milyonluk gitarlara öğrenci alacak güzel gitarı sağa sola çarpacak düşürecek,teknik düzeyi yetersiz olduğu için çalgısının özelliklerinden faydalanamayacak.
Bir başka önemli noktada başlangıç gitarının öğrencinin psikolojisinde önemli bir yere sahip olması çünkü öğrenci kendisine şöyle bir hedef koyuyor misal "şu metodu bitirdiğim zaman kendime daha iyi bir gitar alıcam" hem o zamana kadar
gitaristin gitar üzerindeki bilgi, hakimiyet, düşünce biçimi gelişiyor hemde onun çalışmasında küçük bir ödül büyük bir motivasyon sağlıyor.
İnsanların bu işi ucuza kapatmak istemelerini malesef hepimiz biliyoruz yani mümkün olsa 90 YTl ye bir gitar olsun 25 sene kullanayım, vardır ya "Ayakkabıyı 2 numara büyük alalım seneyede giysin" :) sigaraya ayda 200Ytl harcayıp 150 YTl lik gitara karşı çıkanlarda var.

Sonuç olarak benim fikrim başlangıç olarak 200 ytl civarında bir gitarla başlanması gitarın kıymeti iyice anlaşılınca, teknik olarakda yeterli olgunluğa ulaşıldığında da çok daha kaliteli bir gitara muhakkak geçilmesi.

Not:Aslında 800 Ytl 4000Ytl diyoruz ama son zamanlarda tanıştığım luthierler
Türkiyede satılan ithal gitarların fiyat olarak ödenen miktarın çok altında bir kaliteye sahip olduğu yönünde.Ayrıca Türk luthierlerin bu ithal gitarlardan çok daha kaliteli gitarlar yaptığı ama bunun insanlara sunulmadığı anlatılmadığı yönünde aslında burda sözü İbrahim Kırlı'ya bırakmak gerek.

CemGunenc
03-29-2007, 21:33
Arkadaşlar konuyu hep baraber tartışalım herkes kendi fikrini söylesi 2li diyaloglara dönüşmesin konu ikinizden de rica ediyorum.Çok güzel bir tartışma konusu aslında bu çünkü gerçekten Türkiye bu konuda böyle birbirine zıt iki fikir var.

ahmetgitar
03-29-2007, 22:13
Sevgili benekli horoz,bana "BAK ARKADAŞIM" demenin yanında ben sana "ajitasyon" demişim bu çok bir şey değil.Benim yazdıklarımı kabul edip etmeme gibi bir seçeneğin yok çünkü ben para veremeyen öğrencinin ne olursa olsun 20 liralık ta olsa bir gitar alabileceğini söylüyorum,buraya kadar anlaştık mı ? Eğer parası varsa da bilsin ki daha iyi bir gitarla başlamak iyidir.Konu bu kadar basit ben de aç kalsam simit yerim ama bilirim ki biraz daha param olsa daha vitaminli proteinli besinler almalıyım,şimdilik simit yerim ama yakın zamanda vücudumun ihtiyacı olan besinleri acilen almaya çalışırım...Mesele bu.

Sevgili Cem Günenç,Türk gitar yapımcıları ile ilgili ben zaten bu güzel forumda bir başlık açmıştım düşüncelerim ortadadır.Hatta bir Türk ustaya sipariş de verdim çoktan,kuruşuna kadar helal olsun.Ancak bu demek değildir ki 8000-10000 dolar gitara veren kişiler her zaman verdiklerinden azını alır,her zaman böyle olmaz,Madrid ten 2003 yılında bir konser gitarı aldım inanın paha biçilmez asla satmayı düşünmem,yani verdiğimi fazlasıyla aldım.
Ama bazen mağazalarda 1000-2000 dolara öyle gitarlar görüyorum ki sizler de bilirsiniz 300 dolar etmez.Bu gitar olayı malumunuz elektronik gibi değil,standart olmaz iyi seçilmeli araştırılmalıdır.Bir kaç ileti öncesinde de dediğim gibi;
ASLA UCUZLUK BİRİNCİ TERCİH OLMAMALIDIR...
Ve son kez söylüyorum bana hak vermenizi beklerim,ben de gitara başladığımda çok ucuz bir gitar sahibiydim ama bunun birinci sebebi gerçekten maddi yetersizlikti ancak maddi durum yeterliyse ki bunun altını çizerim MADDİ DURUM YETERLİYSE iyi bir gitarla başlanmalı.
Çok iyisiyle değil; bir konser gitarıyla değil ama yine de güzel bir gitarla başlanmalı,gerçekten maddi yetersizlikler sonucu da iyi gitar sahibi olamayan kişilere de elbette ki saygı duyulmalı hatta elimizden geldiğince maddi de olsa yardım edilmeli.

Saygılarımla.

Sevgili Benekli horoz lütfen katılmadığın şeyi söyle bu yazdıklarımdan olur mu?

CemGunenc
03-29-2007, 23:27
Ahmet bey fikirlerinize katılıyorum maddi imkanlarla paralel bağlantılı olarak yerinde bir karar verilmeli bir konser gitarıda olmamalı ayrıca ucuz vasat bir gitarda olmamalı nasıl fiyatı 1000$ olup 300$ lık kalitede gitarlar varsa aynı şekilde ben Tünelde birçok 200 Ytl lik kaliteli (Volume,Entonasyon,Tuşe ) gitarlara da çok rastladım bu tabiki bir konser gitarı ile mukayese edilemez fakat bizde başlangıç aşaması hakkında konuşuyoruz zaten.Ben başlangıç aşamasında eli bileği zorlamayan, temiz bir entonasyona sahip gitarların yeterli olabileceğine inanıyorum benim fikrim de bu yönde.
1000-3000-10000 dolarlık gitarların sıfır bir gitariste başlangıç aşamasında bir faydası olmayacağını düşünüyorum aynı verimi belki çok daha fazlasını 200 Ytl lik bir gitarla alabileceği kanatindeyim başlangıç aşamasında tabiki.
Ayrıca 500$ ın bile başlangıç gitarı için fazla olduğunu düşünüyorum çünkü ilk gitar çok özeldir ve genellikle her gitarist bir çok kazayı ilk gitarı ile yaşar.Tabi bu kazalarda hatalarda eğitimin çok önemli bir parçasıdır muhakkak yaşanmalıdır diye düşünüyorum.

ahmetgitar
03-30-2007, 00:01
Sevgili Cem Günenç,
bizler Türk gitarcılarız,ırksal bir olaya elbette ki girmem ama 'Türk milleti' derizya;içimizde bir duygusallık var kimse acımasız olamıyor,bize acımasızlık geliyor elbette.Hepimiz yeni başlayan gitarist adaylarının parasını düşünüyoruz'aman fazla para harcamasınlar yazıktır'diye,bence tartışmalarımızdaki temel ayrım da buradan kaynaklanıyor.Her halde parasız olan kişilerin 20YTL lik te gitarla başlamasına saygı duyacağımı anlatabilmiş olmalıyım.Bununla beraber aslında iyi bir donanım gerekmekte,herkes başlangıç gitarı diyor ancak başlangıçta gitardan başka şeyler de gerekli,eğer beni dinlemek isteyen ve biraz da maddi yeterliliğe sahip gitarist adayları varsa bazı şeyleri söylemek isterim.
Düzgün bir gitar(kesinlikle)
bir akort cihazı
metronom(mümkünse elektonik olan ölçüleri belirten)
ayaklık,
öğretmenin önereceği CD lerden alabilmek için 50-100 YTL lik ek bütçe.

Bu önemli başlıkta parasız olan kişilere saygıda kusur etmemekle beraber gerçek anlamda düzgün eğitim için bunların da başlangıçta gerekli olduğunu söylemek te önemli olsa gerektir.
Sevgili Beneklihoroz un yanlış anladığı nokta da buydu;sizler de görmüşsünüzdür,Sevgili Beneklihoroz da görmüştür,her şeye para yatıran ama gitara ve eğitimine yatırılan parayı çok gören bir çok insan var çevremizde,insanlara müzik materyallerine para verme alışkanlığı kazandırmalıyız.CD ler almayız paramız varken kopya ederiz müzik mağazaları yeni ürünler getirmez bunun zararı yine bize olur,nota satın almayız Türk besteciler notalarını bastıracak şevk bulamazlar yine biz çekeriz munun vebalini uzun dönemde.
Keşke tüm notalarımız kitaplarda bulunsa alsak olmuyor ancak en azından Türk bestecilerinin edisyonlarını alalım,3-4 lira...Tamam parasızlık pulsuzluk var kimse zengin değil hele bir de müzik emekçisiysek ama biraz da arttıralım dilimizden damağımızdan...
Değil mi?

Saygı ve sevgilerimle.

beneklihoroz
03-30-2007, 00:16
ajitasyon: hudutsuzca aktif kişilerin, her bir tarafa saldırgan olmaları durumu...
ben senin dediğin sadece başlangıç için en az 800ytl lik bir gitar alın bu sadece bir başlangıç için daha, fikrine katılmıyorum. Sence klasik gitar almayı düşününüp sitemize bilgi edinmek için biri gelseydi(eminim hergün çok fazla kişi geliyordur), ve 800ytl lik bir gitar la başlayın, bu sadece bir başlangıç yazanları ve onları onayları görseydi sence başlarmıydı?? Tabi ben olayları kendi çevreme göre düşünüyorum, sen kendi çevrene göre. Senin çevrendeki insanlar verebilir o parayı, ben seni anlıyorum senin sinirlendiğin nokta o kadar çok gereksiz şeyler için o kadar çok para harcıyorlarki(mesela günlük 100milyon zevkine), gitara gelince bir 50lirayı bile veremiyorlar diyorsun demi? sonra sen yanında gitar çalarken, zengin çalgısı biz alamadık kursa gidemedik paramız yoktu falan diyorlar. Benmi yanlış anladım ??? Eğer kastettiğin buysa haklısın.

ahmetgitar
03-30-2007, 00:28
Sevgili Benekli horoz,ajitasyonun anlamı o değildir,ekşi sözlüğe bakma bu kelimelerin anlamları için çünkü yanlış öğrenebilirsin.Neyse,

demişsin ki

"Senin çevrendeki insanlar verebilir o parayı, ben seni anlıyorum senin sinirlendiğin nokta o kadar çok gereksiz şeyler için o kadar çok para harcıyorlarki(mesela günlük 100milyon zevkine), gitara gelince bir 50lirayı bile veremiyorlar diyorsun demi? sonra sen yanında gitar çalarken, zengin çalgısı biz alamadık kursa gidemedik paramız yoktu falan diyorlar. Benmi yanlış anladım Eğer kastettiğin buysa haklısın."

Evet bunu demek istiyorum en başta da bunu demiştim zaten nasıl bu kadar çarpıtıldı anlamadım.
Bir konu daha var benim çevremdeki insanlar zengin falan değil sonuçta Türkiye de yaşıyorum ve ben de çevrem de herkes gibi.
Daha uzatmayayım çünkü anlamışsın,demek ki iyi anlamaya çalışmak iyi dinlemek(okumak)gerekli cevap vermeden önce.
Sevgi ve saygılarımla.

beneklihoroz
03-30-2007, 00:53
Daha uzatmayayım çünkü anlamışsın,demek ki iyi anlamaya çalışmak iyi dinlemek(okumak)gerekli cevap vermeden önce.
ahmetgitar yukardakini yazdı
----------------------------------
bu ne demek oluyor şimdi ??? şimdi niye taş atıyon ??
İyide konuştuğumuz konu baştan beri o değilki, 800ytl nin fazla olduğunu konuşuyoruz. Bak neden anlaşamadığımız çıktı işte ;D Sen başka birşeyden bahsediyon ;D

ahmetgitar
03-30-2007, 01:34
Ben mi başka bir şeyden bahsediyorum yoksa sen mi bahsettiğim şeyi anlamıyorsun belli oldu,pan varsa sonuna kadar müziğe yatırmak yoksa da olanın en iyisini bulmaya çalışmak budur söylediğim o kadar.

Bu arada faydalı bir başlık oldu,
sevgiler ve iyi geceler,yarın devam ederiz. :)

aykut652
04-12-2007, 02:49
abiler ilk olarak foruma yeni katıldığımım bildirerek söze başlamak istiyorum..
evet bildirdim ve söze başlıyorum :
3 hafta önce bir klasik gitar aldım ve solak olduğumdan mütevellit problem olur deyi tellerin yerini değiştirttim. ama bazı arkadaşlar ilerde akustik gitar aldığımda tellerin yerini değiştirmekle bu işin olmayacağını ve solak gitarı bulamayacağımı ve dahi bulsam da daha pahalı olacağını söylediler...aynı adamlar solak olup sağlak gitar çalanların klavyeye daha hakim olduğunu da belirtmeden geçemediler ...
efenim sizce nedir yaani naapmalıyım??

aykut652
05-14-2007, 18:12
bi aydır kimse bişe yazmamış. ne bu terkedilmiş forum mu?

kromatiksenkop
07-27-2007, 17:45
Bana göre imkan varsa alınacak gitar biraz iyi olmalı.Ucuz alınanlar genelde hep çabuk bozuluyor.Ama ucuz alınıp iyi çıkanlar da olabiliyor zaman zaman.Mesela 250 ytl verip o fiyata değecek bir gitar alabiliyorsa birisi, daha ucuza kalitesi düşük bir gitar almasın bence.Ama tutupta konserlik el yapımı gitar almasına da gerek yok.Kimisi yeni öğrenirken istemeden çalışırken hırpalayabiliyor.Benimki hafif çizilse içim gider çok pahalı bir gitar olmadığı halde:)).Zaten ilerleyince bir süre sonra yetersiz geldiğini hissediyorsunuz.Ben gitarımı 2. el aldım sıfırının yarı fiyatından daha ucuza gelmişti sanırım(arkadaşımda da var aynı marka ordan kıyaslamamı söyledim)pazarlık falan...:) Bu da bir yol olabilir.Böyle yerler varsa anlayan,bilen birileriyle bakılabilir.Benim gitarım 2. el olmasına rağmen sıfır gibiydi.İlk gitarım 2000 veya 2001 de aldım hala onu kullanıyorum.

gitarofs
08-14-2008, 16:17
Arkadaşlar maddi durumu iyi olmayan arkadşalar pahalı ve güzel gitarlar almakta üzülmesin.Çünkü 2. ele 500 ytl lik bir gitari 70 ytl ye bulabilirsiniz