PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vicente Amigo


sinan nergis
02-18-2007, 13:08
VICENTE AMIGO
....Flamenko sihirbazı
...Paco de Lucia'nın tahtının tek adayı;
Sting'ten Bob Dylan'a, John McLaughlin'den Alejandro Sanz'a kadar dünyaca ünlü isimlere gitarıyla hayat veren, dünyanın dört bir yanındaki konserleriyle efsaneleşen Grammy ödüllü flamenko starı 17 Mart Saat 20.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonunda!

Flamenko'nun sihirbazı... Sihirli Parmak... Onun adı Vicente Amigo... Gitarı nasıl çalacağını çok iyi biliyor... Notaları sanki onu kovalıyor... Gitarıyla fırtınalar koparıyor... 2000 yılında Vicente Amigo'ya “En İyi Flamenko Albümü” dalında Grammy ödülü kazandıran “Ciudad de las Ideas (Fikirler Kenti)” albümü de dahil, her çalışmasında flamenkoyu beklenmedik sürprizlerle, yeniliklerle besliyor... 2005 yılında "Un Momento En El Sonido" ile Grammy ödülüne aday gösterilen, 2006 yılında Hollanda'nın en prestijli ödüllerinden "Edison"u alan Vicente Amigo 17 Mart'ta sahneleri flamenko ateşi ile yakacak!

Cemal Reşit Rey Konser Salonu
17 Mart 2007, 20:30

Biletler Biletix'de! www.biletix.com
Biletix Çağrı Merkezi (0 216 556 98 00)
Konserin Bilet Fiyatları: 14 - 11 YTL



Vicente Amigo Hakkında


Vicente Amigo 1967 Sevilla doğumlu. Sekiz yaşındayken kendisine ilk gitarı hediye edilir. Juan Muñoz (El Tomate) ve Merengue de Córdoba onu flamenko müziği ile tanıştırırlar. Vicente Juan Muñoz ve Merengue de Córdoba ile birlikte küçük salonlarda çalmaya başlar. Manolo Sanlucar ile 5 yıl çaldıktan sonra, El Pele ile birlikte "Poeta de Esquinas Blandas (Yumuşak Köşelerin Şairi)" albümünü çıkarır. 1989 yılında kariyerini tek başına sürdürmeye karar verdikten sonra, “Festival Nacional del Cante de las Minas de la Unión”a katılıp gitar dalında birincilik ödülünü alıyor. Ardından da Extremadura Uluslararası Yarışmasını kazanır. Flamenko gitarının en iyi temsilcisi olduğuna inanılınca, Mayıs 1989’da Cordoba Ulusal Flamenco Yarışması’nda Ramón Montoya ödülüne layık görülür.
Camarón de La Isla ile birlikte "Soy Gitano (Çingeneyim)" albümünde çalan Vicente Amigo, 1991’de Bob Dylan, Keith Richards, Phil Manzanera, Joe Cocker gibi isimlerin de katıldığı Sevilla’daki Uluslararası "Leyendas de la Guitarra (Gitar Efsaneleri)" festivalinde Paco de Lucía ile birlikte, flamenkonun temsilcisi olarak katılır.
Aynı yıl ilk solo albümü " De Mi Corazón Al Aire (Yüreğimden Göğe)" yayınlanır. Ardından Rafael Alberti’ye adadığı "Concierto Flamenco Para Un Marinero En Tierra (Karadaki Bir Denizci için Flamenko Konseri)" albümünü çıkarır. Martinica 92 festivalinde Stanley Jordan ile aynı sahneyi paylaştıktan sonra Milton Nascimento, Wagner Tiso, Al Di Meola, Joáo Bosco gibi isimlerle birlikte çalışmaya başlar. 1995’de ikinci albümü olan, Paco de Lucia ile de ortak çalıştığı "Vivencias Imaginadas (Hayali Deneyimler)" müziksevenlerle buluşur.
İki yıl sonra da üçüncü albümü "Poeta" raflarda yerini alır. 1998 Nisan’ında “En İyi Flamenko Sanatçısı” ve “En İyi Flamenko Bestecisi” dallarında İspanyol Müzik Ödüllerini alan Vicente Amigo, 1998’de Jose Merce’nin "Del Amanecer (Şafaktan)" albümüne gitarıyla eşlik eder ve İspanyol Ulusal Balesi için “Poeta” albümünü sahneler. 1999 Nisanında ise “En İyi Flamenko Bestecisi” dalında yeniden İspanyol Müzik Ödülünü alır.
Vicente Amigo Japonya, Fas, Tunus , Fransa , İtalya, Portekiz, Almanya, Belçika, Hollanda, Küba gibi dünyanın dörtbir yanında sayısız konser verir.

2000 yılında profesyonel kariyerine büyük prestij getiren "Endülüs Madalyas" ile ödüllendirilen sanatçı aynı yılın Ekim ayında, kendisine Latin Grammy ödüllerinde "En İyi Flamenko Albümü" ödülünü kazandıran "Ciudad de Las Ideas (Fikirler Kenti)"ni çıkarır. Bu albümle İspanya'nın en önemli ödüllerinden Premio Onda'yı da alan Vicente Amigo, Cordoba şehri tarafından “şehrin oğlu” ünvanı ile ödüllendirir.

2004 yılı boyunca sayısız konser veren sanatçı, dünyaca ünlü isimlerin albüm kayıtlarında yer alırken kendi solo albümü "Un Momento En El Sonido"'yu tamamlar. Latin Grammy'lerinde bu albümüyle de aday gösterilen Vicente Amigo, Rotterdam'daki Nordsea Caz Festivali'nde Metropol orkestrasıyla beraber farklı kompozitörler tarafından düzenlenmiş kendi şarkılarının yeni halleriyle büyük ilgi görür.

Temmuz 2006'da Hollanda'daki en büyük ödüllerden biri olan Edison ödülleri'nde Dünya Müziği (World Music) kategorisinde ödül alır....Vicente Amigo bir virtüöz olarak, İspanyol köklerini ve flamenkoyu, dünya'ya yeniliklere taşıyarak daha çok dinleyiciye ulaştırır.

Konser Programı

VICENTE AMIGO, Gitar
JOSÉ MANUEL HIERRO, 2.Gitar
PATRICIO CÁMARA, Percussion
PAQUITO GONZÁLEZ, Percussion
BLAS CÓRDOBA, Vokal
ANTONIO JOSÉ RAMOS,Bas


GUITAR SOLO

MENSAJE (Fandango)

LA TARDE ES CARAMELO (Alegrías)
CAMPO DE LA VERDAD (Bulería)
TANGOS DEL ARCO BAJO (Tangos)
SILIA Y EL TIEMPO (Farruca)
UN MOMENTO EN EL SONIDO ( Taranta)
ROCAMADOR (Bulería)
DEMÍPATÍ (Rumba)
BOLERO A MARCOS (Bolero)
ORIENTE MEDITERRÁNEO (Zapateado)

VICENTE AMIGO konseri hakkında daha fazla bilgi, görsel ve röportaj istekleri için;
Pasion Turca Basın Sorumlusu:
CENK ERDEM
cenk@pasionturca.net -
0212 2744348-0536 580 09 93

CRR Basın Sorumlusu:
SÜMEYRA GÜMRAH
sumeyragumrah@gmail.com –
(0505) 792 94 98 - 0212-251 94 57

mary
02-18-2007, 18:57
of çok sevindim acaba vicent amigo gelir mi diyordum nezamandır,allahtan başka bişey isteseymişim olurmuş :))kesinlikle en önde olucam of çok mutluyum:)))

CemGunenc
02-22-2007, 15:49
Arkadaşlar acele edin daha konsere 3 hafta var bugün Crr ye telefon açtım saat 15:00 gibi biletler satışa çıktımı diye sordum bitmek üzere dedi gişedeki yetkili.Sonra Crr gişede bilgisayara baktık sondan 6.sırada yer bulabildim en arka sıralar ve balkonlar haricinde yer kalmadı biletler büyük bir hızda tükenmekte acele edin bence pazartesiye kadar biletler yüzde yüz biter.Ben flamenko seviyorum diyen her insanın en arka sırada bile olsa dinlemesi gereken bir konser bence.Benden tavsiye biletler tükeniyor acele edin.

MOSAD
02-22-2007, 17:41
2. günü ön sıralar ve ortalar dolmuştu ve gitmekten vazgeçtim. Arkalarda oturup izlemek istemiyorum, Vicente'nin tekniğini görmek lazım yakında oturupta.

mary
02-24-2007, 20:36
ya hiç sormayın bende bugün biletixe gittim önlerden istiyorum dedim anca arkadan son beşten aldım geç kaldınız dedi gişedeki görevli:((benim en çok görmek istediğimdi yarına kadar bence bitecek bilet kalmaz sanmıyorum

CemGunenc
02-24-2007, 21:34
Bende 2 gün önce aldım biletimi :D biletler mart ayında satışa çıkar diye bekliyordum geldiği gibi bitmiş.Ama Vicente ile aynı mekanda olmak onun yüzünü bile görmek ayrı bir şey.Bir yerlerden opera dürbünü bulup gidicem o parmakları görmem lazım. Salonda elinde dürbün olan birini görürseniz o ben olabilirim :D

mary
02-25-2007, 19:27
of ya ben önlerden izlemek istiyordum o dediğin dürbünü nerden bulabiliriz:((

CemGunenc
02-25-2007, 19:55
Gitti Gidiyorda var :D

http://urun.gittigidiyor.com/Bresser-Opera-Durbunu_W0QQidZZ3756703

mary
02-25-2007, 21:24
34 milyon:((((

mary
02-25-2007, 21:25
ayrıca napcam ben sonra o dürbünü:D

CemGunenc
03-03-2007, 20:04
2 hafta kaldı :D Sabırsızlanıyorum :rolleyes:

mary
03-03-2007, 20:55
bendeee:)))))))

mary
03-07-2007, 17:52
evet arkadaşlar son sürat vicente izlemeye ve dinlemeye devam ediyorum az kaldı konsere 17 mart gelsede izlesek ne yazıkki arkadan izlicem:(

CemGunenc
03-07-2007, 21:51
Bende arkadan yer buldum ama vicente ile aynı havayı solumaya bile değer.Bu topic böyle gider konsere kadar :D

mary
03-07-2007, 22:17
hiç sorma en çok istediğim adam geldi inanamıyorum hala:))zaten bi sen bide ben yazıyorum:D

ertunc
03-14-2007, 20:23
Arkadaslar konserin tum biletleri tukenmis, almak icin bayagi gec kalmisim gorunuse gore!! Pek umutlu olmamakla beraber sizlere bir sorayim dedim fazla bileti olan varmi diye? (hani son anda gelemeyen, gelemeyeni taniyan falan olur :) )

mary
03-14-2007, 22:00
gençlik çok az kaldı vicente konserine;)sabırsızlanıyorum:)

mary
03-16-2007, 13:28
yarın kimler geliyor konsere, parmak kaldırsın:D

ertunc
03-17-2007, 14:51
yaw arkadaslar bulamadim bilet ya, yokmu sunu karaborsadan satan son dakkada :)

mary
03-17-2007, 14:56
karaborsadan vicente bende önden izleyemicem diye şikayet ediyorum bilet bulamayan çok insan var

ertunc
03-17-2007, 15:05
evet sanirim kayda deger bi sure once tukendi biletler, ben en azindan gectigimiz hafta basindan beri olmadigini biliyorum..

CemGunenc
03-17-2007, 17:47
Arkadaşlar saat 18:44 bir kaç dakika içinde evden çıkıyorum kosner için.Çok heyecanlıyım yaşayan bir efsaneyi canlı canlı izleyip dinleyeceğim için.Gelince anlatırım konseri :D

mary
03-17-2007, 22:22
Arkadaşlar yeni geldim konserden süperdi,Callejon de laluna'yla başladı bi daha ne zaman gelir acaba alkışlamaktan ellerim acıdı o ne hızdı son parçada nefes alsın dedim ve önden izledim:))kendi yerime geçmedim çok eğlenceli bi akşamdı benim için :)))

mary
03-17-2007, 22:26
bu arada fotoğrafta çektim onlarıda göndermek isterim:)

mary
03-17-2007, 22:35
cem nerdesin:D nasıl göndericem fotoğrafları sende çektin mi inşallah çekmişsindir kayıt nasıl bulabiliriz acaba

CemGunenc
03-17-2007, 23:26
Mary gerçekten bir aydır konuştuğumuza değdi konser muhteşemdi. Performansı nasıldı diye sorarsanız arkadaşlar size albümdeki olağanüstü icrasının çok daha ötesindeydi diyebilirim.Konser sonunda bütün salon ayağa kalktı.
Sondan 6. sırada olmama rağmen hiçbir konserden bu kadar keyif almamıştım.Konser sonunda o telaş içinde Vicentenin oturup bütün hayranlarına imza vermesi onlarla fotoğraf çektirmesi gerçekten çok ince bir davranıştı.Ayrıca imzalar sırasında Vicente'nin bazı bayan hayranlarını dudaklarından öpmesi dikkatlerden kaçmayan detaylardan birisiydi.Konser hakkında son olarak söylemek istediğim bu konser çok zor ve pahalı bir organizasyondu Vicente Amigo gibi bir efsaneyi bize çok ucuz bir bilet fiyatı ile sundukları için organizasyonda görev alan herkese çok teşekkür etmek istiyorum.

mary
03-17-2007, 23:56
yarın sabah ilk işim resimleri eklemek olacak ;)

mary
03-18-2007, 13:07
ekleyemiyorum :(

mary
03-18-2007, 21:42
8) http://img266.imageshack.us/img266/646/m001ri6.jpg (http://imageshack.us)

mary
03-19-2007, 07:24
http://img462.imageshack.us/img462/7566/hpim4122cw4.jpg (http://imageshack.us)http://img462.imageshack.us/img462/3263/hpim4123fd7.jpg (http://imageshack.us)

mary
03-19-2007, 07:26
http://img360.imageshack.us/img360/1236/hpim4124lr8.jpg (http://imageshack.us)

mary
03-19-2007, 07:27
http://img241.imageshack.us/img241/9927/hpim4125yd2.jpg (http://imageshack.us)

mary
03-19-2007, 07:29
http://img185.imageshack.us/img185/7910/hpim4127gf4.jpg (http://imageshack.us)

mary
03-19-2007, 07:33
http://img90.imageshack.us/img90/5852/hpim4130zw1.jpg (http://imageshack.us)

mary
03-19-2007, 07:35
http://img185.imageshack.us/img185/1566/hpim4132oy3.jpg (http://imageshack.us)

mary
03-19-2007, 07:38
http://img410.imageshack.us/img410/9016/hpim4134gg0.jpg (http://imageshack.us)

mary
03-19-2007, 07:40
önümdeki kafa olmasa daha güzel olacaktı ama en çok sevdiğim fotoğrafı bu::)
http://img410.imageshack.us/img410/5500/hpim4135ll6.jpg (http://imageshack.us)

mary
03-19-2007, 07:44
bisten sonra giderken, en düzgün çekebildiğim fotoğraflar bunlar
uyarılara rağmen bu kadar çekebildim gerçi sonra artık kimse uyarı falan dinlemedi çatır çatır çektiler;D
http://img132.imageshack.us/img132/7558/hpim4140sh3.jpg (http://imageshack.us)

ertunc
03-19-2007, 16:54
Hocam iyi de yere oturmusun hakkaten hehe:) Tebrikler :)

mary
03-19-2007, 19:50
kendi yerm arkadaydı:))orayı boş görünce rica ettim oturdum harbiden tam süperdi yerim hiçbişi yoktu önümde fotolatı beğendinizse çok sevindim:))

ertunc
03-21-2007, 10:57
valla konsere gitmek isteyip de gidememis birisi olarak begenmemem mumkun degil :) her ne kadar bana aaah ah dedirtsede hehe:)

mary
03-21-2007, 17:47
ben gittim ama hala ahh ahh diyorum sen merak etme:rolleyes:

cemmuratyesil
04-01-2007, 01:52
Paco De Lucia'yı kaçıranlar bunu kaçırmasın derim ben...

mary
04-01-2007, 14:19
Konser oldu bitti geçmiş olsun;D

mithat
04-08-2007, 21:26
mary aşağı yukarı bende senin fotoğrafları çektiğin yerden izledim. harikaydı. yalnız salondan dışarı çıkanlar sürekli burada bulunan kapıyı kullandığından insanın dikkati dağılıyordu. bende konser bitene kadar gözlerimi kapadım ve mest oldum. sonra vincente'yi alkışlarla sahneye tekrar nasıl getirttik...

mary
04-09-2007, 07:03
mary aşağı yukarı bende senin fotoğrafları çektiğin yerden izledim. harikaydı. yalnız salondan dışarı çıkanlar sürekli burada bulunan kapıyı kullandığından insanın dikkati dağılıyordu. bende konser bitene kadar gözlerimi kapadım ve mest oldum. sonra vincente'yi alkışlarla sahneye tekrar nasıl getirttik...
getirtmesek ayıp olurdu;D bi daha gelsin gene getirtelim;)

ertunc
04-09-2007, 11:16
Boyle bir konserde konser sirasinda salondan disariya cikan densizler de mi vardi !!?

mary
04-09-2007, 12:57
Boyle bir konserde konser sirasinda salondan disariya cikan densizler de mi vardi !!? görevliler girip çıkıyordu bide geç gelenler falan oldu.Ben açıkçası pek dikkat edemedim :)

CemGunenc
04-09-2007, 19:07
Kapılar açıldı, giren çıkanlar oldu ama okadar konsantre olmuştuki salondakiler cüzdanları çalınsa ruhları duymazdı :)

mary
04-20-2007, 22:31
mithat galiba sen Vicente Amigo'nun bu konserinden görüntü istemiştin you tube da kısada olsa buna rastladım.:) Ve çok sevindim.İndirmek için gerekli linki veriyorum.Yalnız flv playerında yüklü olması lazım bilgisayarında izleyebilmen için.Buradan indirebilirsiniz
http://sjc-v66.sjc.youtube.com/get_video?video_id=CwxShoppojs (http://sjc-v66.sjc.youtube.com/get_video?video_id=CwxShoppojs)

Bu linktede direkt youtube'dan izleyebilirsiniz
CwxShoppojs (http://www.youtube.com/watch?v=CwxShoppojs)

mithat
04-21-2007, 14:32
mary tesekkurler...
programının sonunda caldıgı parcanın tamamına bir sekilde rastlarsan bizimle paylasırsan cok sevinirim...