Orijinalini görmek için tıklayınız : Temiz kayıt yöntemleri ve kullanılan programlar
Bu kategori altında bu konuyu açtım ama kayıtlarını paylaşanlar olarak burada nasıl ve hangi programlarla kayıtlarımızı en iyi şekilde yapabiliriz paylaşırsak yararlı olur düşüncesindeyim.
Ben şahsen kayıtlarımı Sony HC30E el kameram ile yapıyorum. Gitarın yakınına koyuyorum ve görüntülü olarak kayıt yapıyorum. Daha sonra Windows Movie Maker programı ile görüntüyü bilgisayara aktarıyorum en kaliteli düzeyde.
En son işlem olarakta Total Video Converter programı ile boyutunu ufaltarak mp3 formatına çeviriyorum.
Herkes nasıl kayıt yaptığını ve kullandığı programları paylaşırsa sevinirim.
Saygılar..
CemGunenc
03-05-2007, 22:37
Video görüntünün boyutunu ayarlarken ses de veri kaybı olmaması konusunda sound forge çok iyi.Asıl sorun mikrofon ve ses kartı.özel bir mikrofonu olan varmı acaba arkadaşlarımız arasında
beneklihoroz
03-05-2007, 22:52
teyibin mikrofonunu söktüm ve mikrofon yaptım kendime;D normal şartlarda program kullanırsam movie maker gibi çok fazla hışırtı oluyor baslarda iyi duyulmuyor. ses kartımda anakartın ses kartı kötü birşey
Replay AV 8 programı mikrofondan, webcam den ve tv kartından bir çok uzantıda(30 kadar) kayıt yapmaya yarıyor. Bu program ile yaptığım kayıtlarda hışırtılar cızırtılar olmuyor, baslar daha güzel çıkıyor, görüntüde de çok güzel kayıt yapıyor. Arada ses için Adobe Audition 2.0 programınıda kullanıyorum ama replay av8 daha bi hoşuma gitti,
patheticmelody
03-06-2007, 11:02
Video görüntünün boyutunu ayarlarken ses de veri kaybı olmaması konusunda sound forge çok iyi.Asıl sorun mikrofon ve ses kartı.özel bir mikrofonu olan varmı acaba arkadaşlarımız arasında
Kesinlikle mikrofon ve ses kartı ikilisi çok önemli, ben 3-4 haftadır iyi sayılabilecek bir mikrofonum olmasına rağmen ses kartı (notebook üzerindeki) kötü olduğu için debelenip duruyorum. Mikrofonum Shure 588 modeli genel amaçlı bir dinamik mikrofon, Shure firmasında çalışan bir arkadaşım hediye etmişti, enstrüman mikrofonu değil ama yine de fena değil. Ancak sorun şu ki webcam mikrofonları gibi ses kartının mic. girişine takınca hiç ses alamadım, boost enable etmek de işe yaramadı. İki tranzistorlu bir mic. preamfisi aldım, ucuz bir devre, evet sinyali kuvvetlendirmeye yaradı ama parazit katkısıyla. Ülkemizdeki FM bandındaki frekans karmaşasından da nasibini almış durumda. İlk kaydı yapıp dinlediğimde vay be ne mikrofonmuş, üst kattaki komşu müzik setini açmış hiç duymuyorum filan dedim ama meğerse resmen FM yayını çekmiş amfi ve mic. +kablo vs.
Son olarak deneyeceğim; gidip kaliteli, ekranlı bir mic. kablosu alıp, preamfi devresini de metal bir kutu içine koymak olacak.
Mic. preamfisi olan yarı profesyonel ses kartları 150$ gibi fiyatlardan başlıyor. O yüzden şimdilik düşünmüyorum.
Farklı önerileri olan varsa denemek isterim açıkcası.
Sevgiler.
guitarcagatay
03-06-2007, 13:56
Shure 588 gibi bir mikrofon harika. Ama evde kullanım açısından gerçekten problem çıkarabilir. Benim bir arkadaşım da Shure marka bir mikrofon alıp denemişti. Selçuk Bey hiç olmazsa siz ses alabilmişsiniz. Hatta gitar sesinden fazlasını bile almışsınız. Hiç alamayanlar oldu;D
Bence iyi bir mikrofondan önce çok sayıda mikrofonu iyi çalıştırabilecek kötünün iyisi bir ses kartı edinilmesi gerekir. Bu sayede ses kartına yakışır bir mikrofon edinene kadar hiç olmazsa fena olmayan ses kayıtları yapabilirsiniz.
Ses kayıt kalitesini arttırmak için de birazcık programcı olmak gerektiği kanısındayım. Yapılmış olan kaydın bir nev-i "tonmeister"i olması lazım. Sevgili Özgür Sağlam'la aramızda geçen güçük bir diyalog esnasında şunun daha iyi farkına vardım;
"Profesyonel kayıt için profesyonel çalgıcıdan daha çok profesyonel programcı gerekir."
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.