Orijinalini görmek için tıklayınız : Klasik gitar kulubu (Istanbul)
Merhaba arkadaslar, Istanbulda yasayan arkadaslara sunu danismak istiyorum:
Bildiginiz bir klasik gitar kulubu/dernegi falan varmi acaba?
Hani klasik gitarla ilgilenen insanlarin gidip takilabilecegi calisma, sohbet, dinleti, workshop duzenleme falan gibi organizasyonlarin oldugu... ODTU yillarimdayken klasik gitar toplulugumuz ve de hatta kredili klasik gitar dersimiz vardi:) Simdi Istanbldaym ve burada boyle birseyin eksikligini cekiyorum.
Ben biraz arastirdim ancak boyle birsey bulamadim.
Saygilarimla...
guitarcagatay
04-10-2007, 19:35
İTÜ'nün Klasik Gitar Odası var. Haşim hoca var orada. Ama İTÜ'de klasik gitarla ilgilenenlerin yetersizliğinden katılm yine de az. Ankara'daki ortamı İstanbul'da bulman zor olabilir. Ben de İstanbul'da yaşıyorum ve ben bile Ankara'daki etkinliklere katılıyorum, oradaki insanlarla daha fazla bilgi alışverişi yapıyorum.
Saniyorum ITU de yari zamanli klasik gitar egitimi de veriliyor. Bi ara internetten bu isi arastirirken rastlamistim...
Dedigin gibi sanki Ankarada klasik gitar uzerine cok daha genis bir kultur var. Bilkentin klasik gitar dernegi, hacettepe konservatuvari yada ODTU nun toplulugu olsun.. Istanbul icin cok buyuk bir kayip bence.
ITU gitar odasi hakkinda bilgilendirdigin icin tesekkurler, ben bir orayla temasa geceyim...
Bu arada varsa diger gorusleri de duymaktan mutlu olurum, herkese simdiden tesekkurler..
Vallahi tam super olur :) Saka bir yana, neden olmasin... Ancak yeterli miktarda gonullu toplamak pek kolay olmayabilir.
kaankarayilan
05-01-2007, 11:43
arkadaşlar süper olur walla
yapalım iyi güzelde benim bu işin prosedürü hakkında hiç bir bilgim yok, bilen arkadaşlar varsa paylaşsınlar lütfen.
ben de ertuncun dediğini ankara için sorsam. gitar konusunda özellikle klasik gitar konusunda herhangi bi topluluk ya da dernek gibi gitar kulübü varsa gitmek istiyorum. çünkü bireysel çalıştığımda bu bazen hatta çoğu zaman yetersiz kalabiliyor. yardımcı olursanız sevinirim.
guitarcagatay
07-30-2007, 00:06
Eğer ODTÜ'ye girebiliyorsan klasik gitar topluluğu var. Hazırlık binasını geçince 5 dakikalık bir yürüme mesafesinde. Barakalar diye sorarsan gösterirler zaten. Ama okula giremiyorsan bir bilgim yok maalesef. Okula çaktırmadan girme yöntemleri var ama şimdi burada açıklarsam oradaki güvenlik görevlileri beni burada, İstanbul'da bile bulup asarlar sanırım=)))
ben şu anda hacettepede okuyorum ama üniversitenin gitar topluluğu bence çok pasif ve monoton. bir ay kadar gitmiştim geçen sene. onun dışında da gittiğim bir kurs vardı ama şimdi ayrıldım ordan ve aslına bakarsan müzik paylaşımının daha çok olduğu sadece performans göstermek adına değil teorik olarak da paylaşımların,sohbetlerin yapıldığı bir topluluğa katılmayı çok isterim.
guitarcagatay
07-30-2007, 10:49
Türkiye'de öyle bir topluluk yok maalesef sevgili Meryal. Sadece klasik gitar muhabbeti döner. Keşke teori konusunda tartışabileceğimiz bir topluluk olsaydı...
itude yari zamanli klasik gitar egitimi olmamasi lazim. cunku orasi turk muzigi konservatuvari ve klasik gitaR egitimi yok. ama miam var, muzik ileri arastirmalar merkezi, o bati muzigi uzerine ituye bagli ama yuksek lisans programi. yani ben boyle biliyorum. kulup gibi bi sey benim bildigim de yok. ben yildizda gitar bolumundeyim, sanirim muzik ogrencileri okullarinda boyle bi ortami yakaladiklari icin kulup kurma girisiminde filan bulunmuyorlar. yoksa bu kadar cok gitar ogrencisinin oldugu bi sehirde olmasi gerekirdi.
platero hocam sanirim ITU yari zamanli meselesinde haklisin, Istanbul universitesi ile karistirdim ben galiba. Onu da bi yerde okumustum yani gercek olarak bilmiyorum. Sen yildizda okuduguna gore bilirsin herhalde, orada yari zamanli klasik gitar bolumu varmi? Yas siniri da onemli olabilir tabi bu noktada, eger bilgilendirebilirsen cok sevinirim. Madem ki insani duzenli ve disiplinli calsimaya motive edecek bir kulup ortami yok okuldan yana sansimizi deneyelim...
Cagtay hocam sen barakalarin hazirliklara 5 dk yurume mesafesinde oldugundan emin misin, zira benim ODTU de gecirdigim seneler boyunca neredeyse 50 dk yurume mesafesindeydi :)
guitarcagatay
08-02-2007, 11:32
Hangi barakalardan bahsediyoruz acaba? VEya hangi hazırlık binası? kapıdan minibüsle girdikten 5dk sonra barakalardaydım ben. =)) Tam bilmiyorum ki..
Merhaba Cagtay, minubusle dedigin dogru, kapidan 5dk, daha once "5 dakikalık bir yürüme mesafesinde" dedigin icin ole demistim ben :) Barakalar benim zamanimda (5 sene oncesi) minubus son duraginin hemen uzerindeydi..
Bu arada meryalin sorusuna cevaben, ben Istanbul icin arastirirken Bilken uni. nin de boyle bir kulubu oldugunu gormustum, ama Ankarada oldugu icin detayina pek bakmadim, o yuzden nedir ne degildir tam olarak bilmiyorum..
guitarcagatay
08-02-2007, 15:06
Hehe... Valla ODTÜ'yü bilmeyen birinin söyleyeceği şeyler işte=))) Ama bir hazırlık binasından barakalar diye adlandırılan yere 5-10 dakikada yürüdüğümü hatırlyıroum. Beli birden fazladır bu binalar veya barakalar. Aman canım her neyse. Ankara'da üniversite dışı bi kulüp var mı bilmiyorum. İstanbul'da zaten gitarla alakalı bir topluluk yok=))) Sadece okullar var ama yetersiz...
selam, yildizda yari zamanli yok maalesef:( istanbul universitesinde var, yas siniri da okulun sayfasinda yaziyordur ama ben 26 filan diye biliyorum ama emin degilim. asagidaki linkte de yildizin giris kosullari var. ilgilenen varsa diye gonderiyorum:
http://www.sts.yildiz.edu.tr/dosyalar/fak/YTU%20STF%202007%20giris%20sinavlari%20kilavuzu.pd f
fUAt_kirisci
08-07-2007, 10:59
slm meryal bana bilgi werebilirmisin hacettepe hakkında sınawlara girmeyi düşünüyorum da çorumdayım walla hiç biyer burdan monoton olamaz bi ankarada olsam:) bilgi werebilirsen sewinirim sınaw hakkında falan
fUAt_kirisci
08-07-2007, 11:03
meryal bana hacettepe hakkında bilgi werebilirmisin ya sınawlara girmeyi düşünyorum ama nasıl oluyo bi öğrenemedim çünkü burası çorum inan daha daha monoton:) ben orda olsam ah bilgilendirirseniz sewinirim..
tşkr
guitarcagatay
08-07-2007, 15:11
Selamlar Sevgili Fuat;
Hangi bölüme girmek istiyorsun? Yarı zamanlı mı yoksa lisans mı?
fUAt_kirisci
08-07-2007, 22:40
Slm çağatay ya işte bu konular hakkında pek bilgim yok eğitim bölümlerine hazırlandık müzik öğretmenliği ama benim isteğim bu işte napıyım ama pek bilgi edinemedim yardımcı olursan sewinirim
çok tşkkr..
fUAt_kirisci
08-07-2007, 22:45
Slm çağatay ya işte bu konular hakkında pek bilgim yok eğitim bölümlerine hazırlandık müzik öğretmenliği ama benim isteğim bu işte napıyım ama pek bilgi edinemedim yardımcı olursan sewinirim
çok tşkkr..
guitarcagatay
08-08-2007, 10:46
Selamlar Fuat. Benimle aynı yaşta olduğunu gördüm profilinden. Şimdi merak ettiğim birkaç şey daha var. Müzikal olarak ne derecedesin. Yani neleri yapabilirsin, neleri yapamazsın, neler "eh idare eder" durumdadır?
Dikte
Deşifre(solfej)
Deşifre(gitar)
Duyduğunu algılama
Temel Teori
Armoni
Kontrpuan
Bestecilik
Form Bilgisi
Müzik Tarihi
Gitar Tekniği
Gitarda Hız
Gitarda Ton
Gitarda Müzikalite
Gitarda Çalıştığın ve Çalmış Olduğun Eserler
Ben böyle birkaç madde oluşturayım dedim. Senin de aklına gelirse eklersin. Bu maddelerden hangilerinde seviyen ne kadardır, yazarsan çeşitli tavsiyelerde bulunabilirim.
fUAt_kirisci
08-08-2007, 11:18
Slm kardeşim ya ben gitarla başladım lise sonda burda bizi kandırdılar diyebilirim çok karışk durum neyse işte gitar iyi 2buçuk sene olmasına rağmen hız war teknik zaten çalışyoz armoniye fazla girmedik DİKTE,SOLFEJ,DUYMA güzel yani okula hazırlandık anlıcan ama işte gitar olarak nasıl olur sen nerde okuyosun bide MSN falan warmı kardeş benim durum böle sınawlarda başlıo ki yardım!!:) ilgilendiğin için sağol
fUAt_kirisci
08-08-2007, 11:33
çağatay çalmış olduğum eserler örnekle bach cello suite no1 bourree menuetler tarrega lagrima,adelita gibi bide ÇORUM faktörü işte???
guitarcagatay
08-08-2007, 13:23
Adresim profilimde yazıyor=))) Çorumdan konservatuara girebilirsin bence. Ama daha sağlam eserler çalmalısın.
fUAt_kirisci
08-08-2007, 18:54
Sağol çağatay aldım msn grsrz profile bakcaktım aklıma gelmedi bian gircem işte bakalım=)
Klasik gitar klubü kurulursa ben de varım... Malkoçoğlu benim... Hayır benim... :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.