Orijinalini görmek için tıklayınız : gitar aşkına bir okuyun "sakatlanma üzerine"
andantem
04-24-2007, 00:37
değerli gitarist arkadaşlarım. 2 yıl öncesine kadar ben de klasik gitarı idare edecek kadar iyi çalardım. hatta iyi çalardım evet. ta ki iki yıl evvelden bach'ın keman için yazdığı bwv 1005 in allegro assai bölümünde sol elimin serçe parmağında enteresan bir kasılma olduğu zamana kadar. bir kaç dakika içinde durumun ciddi olduğunu anlayınca kafamdaki saçlarımın arasından süzülen teri hala hatırlayabiliyorum. neyse öyle böyle derken 8 ay düzelir diye çalışmalara devam ettim. eski çaldıklarımın yüzde 90 ını çalamaz hale gelince özel bir hastaneye gittim. sıradan bir kas ezilmesi diyerek 3 aylık bir sürede iğne tedavisi, ilaç tedavisi ve en sonunda 15 gün süreyle fizik tedavi gördüm. netice negatif.
daha sonra kayseri üniversite hastanesinde fizik tedavi, beyin cerrahi, plastik cerrahi ve nöroloji bölümünde muayene oldum. orda da iki aylık sürede iğne ve egzersiz tedavisi gördüm. bu da olmayınca gel seni ameliyat edelim dediler. sol elimin dirseğinden kestiler diktiler. sonuç negatif.
neyse ordan memlekete gittim. trabzon. ktü hastanesinde muayene oldum. biz bişey anlamadık dediler.
tekrar kayseri hastanesine gittim. 15 gün fizik tedavi gördüm. sonuç negatif. esasen işte bu sıralar sol elimdeki kasılmalar 3. parmağımı da ele geçirmeye başlamıştı.
derken geçen ay hacettepe üniversitesi hastanesinde 1 hafta fizik tedavi gördüm. evime geldikten sonra sol el iptal. işin garip tarafı en iyi doktorlardı beni iyileştirmeye çalışanlar. sanırım göremedikleri bir sorun var ve hep yanlış yere müdahale ediyorlar.
şimdi sevgili gitarist arkadaşlarım. eğer bu konu hakkında bir yardımınız, gidebileceğim bir hastane ne bilim öyle böyle bişey bilen varsa, bu mesaja cevap yazmazsa bach'ın lut süitlerinden hiçbirini çalamasın. ahan da beddua ettim.
bu arada ciddiyim.
selamlar, saygılar.
guitarcagatay
04-24-2007, 00:52
Değerli arkadaşım. Güngör Kaçan... Kendisi hastalanmadan önce çok yetenekli ve çok çalışkan bir gitaristti. Ancak zamanla anlattığı olaylar oluverdi. Şimdi bana bilgisiyle yol gösteren biri kendisi. Yaptığım kayıtları her zaman ilk ona atarım, yorumunu isterim.
Böyle iyi ve sanatçı ruhlu bir insanın sanatından uzak kalmasını anlamam imkansız. Ama kendisine olan sevgim ve saygım nedeniyle iyileşmesini onun kadar isteyemesem de neredeyse onun kadar istiyorum. İstanbul'da ne gerekirse yaptım. Buradaki doktorlarla görüştüm ama hastanın gelmesi gerktiğini söylediler. Umarım burada bir çare bulunur...
andantem
04-24-2007, 00:57
10 sene sonranın virtüözü çağatay.
Gerçekten çok üzüldüm. Bende İstanbul'daım yapabileceğim bir şey olursa yardımcı olmak isterim her türlü.
Umarım en kısa sürede sorunu bulurlar ve yeniden gitarına kavuşursun.
ahmetgitar
04-24-2007, 14:30
Hepimizin başına gelebilecek çok kötü bir şey.Umarım sağlığına kavuşursun bir an önce.
Çok üzüldüm.Ben bir araştıracağım ve seninle(tüm sitedekilerle)paylaşacağım.
Sevgilerimle.
andantem
04-24-2007, 15:42
bu arada aklınızda olsun ellerinizle 3 kilodan fazla bişey kaldırmayın. değerini bilir parmakların.
üzüldüm, keşke yapabileceğim bişey olsaydı.
kaankarayilan
04-24-2007, 16:33
Ya çok kötü bir olay bu inş. benim başıma böyle bir olay gelmez. Durumuza çok hemde çok üzüldüm hepimizin başına gelebilirdi bende bir araştırma yapacam umarım şifasını geç olmadan buluruz.
Saygılarımla...
leonidas
04-24-2007, 17:11
arkadasım gecmis olsun..vucudundaki alt veya üst bolumlerde...örnegin ayak parmakları vb. guc kaybi varmı?..kilo sorunu varmı? sigara kullanıyormusun? alkol tuketimi ? su anda kullandıgın ilaclar neler?
andantem
04-24-2007, 21:27
normal hayatımda vucudumun veya sol elimin herhangi bir yerinde bir problem yok. sadece gitarı elime aldığımda sol elde enteresan kasılmalar başlıyor. sağ elimde de kasılmadan ziyade yavaşlama var. hızlı partilerin hiçbirini yapamıyorum. veya tremolo gibi.
gerçekten özür dilemem lazım sizden. gitarla alakalı olmayan bir konu açtım. ama belki bir bildiğiniz olur diye ümitlendim. en son gittiğim hacettepedeki doktor kanneciyi ameliyattan kurtarmış. ama bana gelince durum daha da kötü oldu. şaşkının na yapacağımı bilmiyorum artık. ele neşter vurmak çok tehlikeli. durum oraya gitsin istemiyorum.
bu arada herhangi bir zararlı alışganlığım yok. sağlığım çok iyi.
selamlar,
teşekkürler.
leonidas
04-25-2007, 12:00
arkadasım..bu durumda soyle bir sey onerecegim ancak seni gereginden fazla umutlandırmak istemem.bulundugun ilde iyi bir akupuntur uzmanı bulmanı tavsiye ediyorum.akupuntur tedavisinden cok olumlu sonuclar alabilirsin cunku verdigin datalar akupunturla belli bir sayıda seans tedavisiyle halledilebilecek gibi duruyor.sende olusan olayın kas kutlesi veya dolasımla ilgili olmadıgını sanıyorum.cerrahi mudahale ise kalıcı sakatlıklara yol acabilir bu konuda cok dikkatli olmalısın.cerrahi mudahale oneren kisi prof. olsa dahi supheci yaklas!akupuntur tedavisi ile birlikte b1 b6 b12 vitaminleri iceren benexol veya neuvitan gibi sinir sistemini guclendirici bir kür uygularsın bunu zaten buyuk ihtimalle vermislerdir ancak tedaviye baslarsan bunlara devam etmen pozitif olacaktır.olumlu sonucları 3 ay icinde gormen dilegiyle tekrar gecmis olsun.
andantem
04-25-2007, 20:31
sanırım bu yolu da denemek gerekir. sağol tavsiyen için.
ÖzgürSaglam
04-25-2007, 21:24
Öncelikle büyük geçmiş olsun, açmış olduğun konu gitar ile birebir yakınlıkta bence, Hacettepe Üniversitesi Fizyo-terapi bölümünden konusunun en yetkin uzmanlarından biri olan Prof. Dr. Filiz Can’da –Müzisyenlerde kas sağlığı ve rehabilitasyon" mutlaka ara ve görüş çok müzisyeni sağlığına kavuşturduğunu duydum, özel olarak müzisyenlerle ilgileniyor eğer randevu alabilirsen çok şanslısın demektir. Tel için bence 118 den Hacettepe Üniversitesi'nin yada Hacettepe Üniversitesi tıp fakültesinin namarasını al ve oradanda Filiz Can hanımı iste. Bol şans...
sologitar
04-25-2007, 21:50
Geçmiş olsun üzülerek okudum yazdıklarını, inşallah en kısa zamanda düzelir. Bazen parmaklarım şişiyor veya ellerimi fazla kullanmamdan dolayı güç kaybı oluyor, bu yüzden yeterince iyi bir performans yakalayamıyorum gitar çalarken. Buna bile üzülürken, böyle uzun süren bir sorunu düşününce ellerimin değerini bir kere daha anladım. Bir an önce iyileşmeni diliyorum... stres topu ile eğzersiz yapabiliyormusun faydası olur eminim... Özgür Sağlam'ın bahsettiği dr.a da muhakkak görün bence... geçmiş olsun...:(
andantem
04-25-2007, 23:44
ben hacettepede tedavi gördüm. pr. dr. Filiz Can beni tedavi etti. ben niye isyan ediyorum böyle. en iyisine gidiyoruz ama yine de sonuç sıfır. Bu doktorlar bana çalamayacaksın deseler inanacağım ve bir daha da gitarı elime almayacağım. ama iyileşirsin diyorlar ve durum ortada. anlayacağınız göremedikleri bir problem var ve bütün müdahaleler yanlış oluyor. Filiz hanım Kanneciyi iyileştirmiş. onu ameliyatttan döndürmüş. ama bende olmadı. hatta daha kötü oldu. son çarem istanbul ama ne bilim hiç güvenim kalmadı inanın. onca emek boşuna gitti sanırım. teşekkürler ilgilendiğiniz için. selamlar.
patheticmelody
04-26-2007, 18:39
Öncelikle geçmiş olsun Güngör bey, bence de İstanbul'daki Doktorlara da bir görünün ama cerrahi müdahale'yi pek düşünmeyin. Tıbbın bittiği yerde alternatif tıbbın başladığına inanan bir kişiyim. Bu yüzden başka bir arkadaşın tavsiye ettiği gibi İstanbul'daki Dr.lardan da netice alamazsanız akupunktur, BioEnerji vb. yöntemler denenebilir. Bana geçtiğimiz Ekim ayında MR ile kesinleşen bir bel fıtığı teşhisi kondu. Şimdi yarım saatten fazla gitar çalışamıyorum bel ağrısından. Çok ileri düzeyde değil fıtığım ama az da değil. Konuştuğum bir alternatif tıp uygulayan yer Avrupa'da ameliyat oranının %1, Rusyada %0.1 , Türkiye'de ise %30 olduğunu söyledi. Abarttılar mı bilmiyorum ama maalesef cerrah'lar sanki iyi iş yapıyor ülkemizde. En kısa sürede sağlığınıza kavuşmanızı dilerim.
andantem
04-26-2007, 20:05
sanırım istanbula gideceğim. bakalım nasipte daha neler var.
bende diger arkadasların belirttigi gibi cerrahi mudahaleden uzak durmanı isteyecegim. cunku birkac doktordan (degisik branslarda) cerrahi mudahalenin tıpta en son asama oldugunu ve basarı oranınında sansa baglı oldugunu duydum.
dilerim en kısa zamanda saglıgına kavusursun.
sevgiler...
andantem
04-27-2007, 22:41
umarım bir sorun daha çıkmadan halledebilirim. sağolun arkadaşlar.
BluesMAN_24
04-28-2007, 18:04
ya kardeş sana çok büyük geçmiş olsun ya mesajı okuyunca parmaklarıma bişiyler olmaya başladı.ya bo çok kötü bişiy ya allah sana acil şifa versin ben başka bişiy diyemiyorum çünkü çok kötü bir olayya neysee yaa moralim bozuldu :'(
imalilubov
05-18-2007, 23:28
verdiğin bilgi için teşekkür ederim senin adına çok üzüldüğümü belirtmek isterim Hiç aklından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi omak geçtimi bence denemekte fayda var... Saygılarımla Acemi Gitarist
çok geçmiş olsun. böyle şeyler malesef müzisyenlerin başına pek sık geliyor. eğer gitmemiş olsaydın ben de Dr. Filiz Can Hanım'ı tavsiye edecektim, ama sen zaten denemişsin en iyi doktorları. Umarım çok yakında bu sorunu doktor yardımıyla veyahut bir şekilde atlatırsın. Sadece sakatlıkların bazen pisikolojik nedenlerden de kaynaklandığını hatırlatmak istiyorum. O yüzden moralini daima yüksek tutmaya çalış, ve ümidini sakın kaybetme... tekrar eline gitarını eskisi gibi alabilmen dileğiyle...
Ayşegül
selamlar arkadaşım.durumuna gerçekten çok üzüldüm. hepimizin başına gelebilcek bir şey bu ve gitarından ayrı kalman çok üzücü. umarım bir an önce düzelirsin. moralini yüksek tut kesinlikle. acil şifalar diliyorum sana...
merhaba entry bi süre okuyup ne gibi bi iyiliğim dokunabileceğini düşündüm ve şöyle bir tavsiyede bulunacağım.bana kalırsa bir el fizyoterapisti bulmalısın.bu da bir tıp alanı ve türkiyede bu işi yapan sadece 30 tane doktor var ve sadece 2 tanesi istanbulda.genelde özel muayenehaneleri ve sadece el fizyoterapilerinde kullanılan özel aletleri var.yani tek uzmanlıkları bu ve bu işi çözerlerse onlar çözer derim sana.
konuya referans olarak şunları söyleyebilirim 2 yıl kadar evvel elimi kırmıştım ve alçıya alındı.alçıdan çıktıktan sonra elim çalışmıyordu bende araştırıp el fizyoterapisti diye bi kavram buldum ve birde doktor.bazı egzersizler verdi gidip bizzat gördüm sadece el için birsürü değişik alet vardı içerde ve bikaç uygulama yaptık.terapileri bıraksamda elim yine kendine geldi.
bundan ziyade şunuda sölemek istiyorum birkaç ay evvel bi grupta basistlik yapıyordum.hızlı bi tarz müzik icra ediyorduk ve bir süre sonra benimde sağ elimin yüzük parmağımın ekleminde çok garip bi ağrı belirdi adeta engel oluyordu çalmama.çaldıkça ağrıyordu ama çekince bükünce sorun yok.biraz bu birazda başka sebeplerden grubu ve bassı bıraktım aylarca dinlendirdim kendimi.şimdi gayet iyiyim hiç problem kalmadı.
umarım bi yararı dokunur.
fUAt_kirisci
10-09-2007, 14:25
Kardeşim inan ağlamaklı oldum inşallah sorun çözülür de haber werirsin bizede gitarsız kalmak çok kötü kendine ii bak
andantem
11-07-2007, 00:22
gitar çalmak artık bir hayal oldu gibi.. düzelir diye elektro gitarı da tamire verdim.. paraya da yazık oldu gibi.. teşekkürler arkadaşlar.. umarım siz yaşamazsınız böyle birşey....
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.