PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Konsantrasyon ve Çaldığımızı beğenmek üzerine...

sailor
05-03-2007, 18:18
selamlar...

Arkadaşlar gitar çalışmak,çalabilmek yada yetenekli olmak gibi konulardan farklı bir şey var.Çalıştığımız bir eseri seslendirirken,kaydederken,birine dinletirken konsantrasyon bozukluğu yaşıyor muyuz? Yada yorumumuzu,tonumuzu kısacası çalışımızı beğeniyor muyuz?

saygılar...

ahmetgitar
05-03-2007, 19:41
Genelde bunlar tecrübe işi.Elbette ki kendi kendimize çalmak en rahatı ve başka ortamlarda çalışımız neredeyse yüzde50 fark ediyor ama tecrübe edindikçe her ortamda kendi kendimize olduğumuz gibi çalabiliriz.
Bir de ruh hali,besin ve formumuz da büyük etken.
Kendimize güvenmek ve biraz olsun beğenmek de değişik ortamlarda bize rahatlık verebilir.
Sevgi ve saygılarımla.

agustin
05-03-2007, 21:27
Sanırım sahne korkusundan bahsediyosun, bu karakterlede alakalı, örneğin ben sakin bir tipim insanlara çalarken pek heyecanlanmıyorum, tabi tecrübe kazanmakta çok önemli.Bu yüzden enstruman çalan arkadaşlara olabildiğince konser vermelerini tavsiye ederim.Konser derken illede büyük konser salonları olmak zorunda değil, arkadaşlarınızı çağırıp evde bile verebilirsiniz.:)

guitarcagatay
05-04-2007, 01:17
Beslenme şekli çok önemli. Karnınız ne tamamen aç ne de tamamen tok olmalı. Uyku tamamen alınmış olmalı. Son zamanlarda farkettiğim birşeyi de paylaşmak istiyorum. Gitar çalmadan önce şöyle bir buçuk, iki dakikalığına basit egzersizler yapınca(bütün vücudu kastediyorum, parmak egzersizi değil) performans gözle görülür biçimde artıyor. Sanırım dolaşım hızının artmasıyla alakalı bir durum.

Alıştırma için kime çaldığının veya kaç kişiye çaldığının önemi yok. Sadece anneme bile çaldığımda mükemmel çalmaya çalışıyorum. İyi bir pratik. Ama ille de "bana en zor olanını söyle" derseniz, "kayıt yapmaya çalış" derim. 500 kişiye çalmaktan daha berbat bir durum.

Kendi başıma çalarken "vay be güzel oldu" dediğim bir eseri kime çalarsam çalayım hep güzel çaldığımı hissediyorum. Motivasyonla alakalı bir durum tabii ki. Performans sergilemeden önce kendini koşullandırmak çok önemli bence.

Ancak siz, siz olun asla Sailor arkadaşım gibi çok güzel çalmanıza rağmen berbat çaldığınızı söylemeyin. Sanatçı adamın ruhunda birazcık ukalalık olmalı. Çömez sanatçı bile olsak bu lazım bence. Motivasyon için...

fUAt_kirisci
11-26-2007, 12:17
Çağatay arkadaşımın değindiği noktalar gerçekten çok önemli motiwasyon için birazda olsa ukala tawırda olmak şart we tabi insan yaptığı we iyide yaptığı bir eser yada bi iş için ben yapamıyorum iyi değilim dememeli sanata çewresine we kendine de haksızlık etmemeli.Sanataına we insanlara faydalı olmak için motiwasyon önemli..