Orijinalini görmek için tıklayınız : 300 YTL civarında parayla alınabilecek en iyi klasik gitar
Merhaba,
Evet, başlık uzun oldu ama derdim tam olarak bu.
Ekim'den itibaren klasik gitar dersleri alıyorum, halamdan yadigar; en az 10 yıllık, alt kısmında sinir bozucu bir kırık bulunan ve telleri baya yukarıda olan bir gitarım var. Marka kısmında sadece Cadiz gözüküyor, eheh :) Herneyse, artık değiştirme zamanı geldi herhalde. Gitarımdan memnunum ama, tellerin klavyede yüksek olması sinir ediyor özellikle beni. Hocamda artık zamanı geldi diyor zaten :)
Bu yüzden, 300 YTL civarında olan paramla, gitar arıyorum.. Alınabilecek en iyi gitarı almak istiyorum bu parayla. 2. el de olabilir ama, ilk tercih olarak 1. el istiyorum.. Maltepe oturuyorum ve bugün Kadıköy'e gidip 4-5 yere baktım, birkaç gitar gözüme çarptı(ya da çarptırıldı):
- Amada(ilk defa duyduğum bir çek firması!)'nın bir gitarı; 200 €. Sound Music'den baktım, adam baya bir övdü nedense.. Fena değildi.
- Yamaha C-70; bu ikinci el ve akordunun bozukluğundan mıdır nedir berbat geldi. 185 $ ama almayı hiç düşünmüyorum..
- Prudencio Mod 2; bu da ikinci el ve 165$. Yamaha'dan daha güzeldi valla.. Hatta Amada'yla aynı gibi.. Fena değildi.
- Antonio Sanchez S-20; 260-270 €'ydu, ama baktıklarım içerisinde en iyisiydi.. 1. el bu arada.
Neyse, bunlar benim baktımlarım; ve tatmin olduğum, ''hemen alayım'' dediğim gitar çıkmadı baktıklarımdan..
Son çare olarak sizin önerilerinize muhtacım. Sizce bu fiyata alınabilecek en iyi klasik gitar hangisi?
Alhambra
06-29-2007, 10:46
her markada iyi gitarlar olabilir ama önemli olan kendin gidip seçmen.evet bu marka çok iyidir diye alırsan hata yaparsın çünkü gitar ne kadar pahalı ve iyi marka olursa olsun bir yerinde sorun varsa 100 ytl lik gitarlardan farksızdır..tavsiyem ispanyol gitarlarına bak,çin malı olmasın.yamahalardan vazgeç.sanchez iyidir,yeni başlıyorsan admira marka gitarlara bak fiyatıda uygundur..en önemlisi gir dükkana seç hangisinin sesi hoşuna giderse onu al.yer olarakta taksim tünele git unkapanına bulaşma:D
istanbul pera müzik de hohner marka gitarlara bir bak derim
Eger istersen elimde 300 ytlye Ronda - Estrella elektro klasik var... Fishman manyetikler... İstersen gitarla yapılmış kayıtları gönderebilirim...
Alhambra'nın dediği gibi en önemlisi gidip dükkana sesi en güzel sana hangisi geliyorsa onu almandır.Ama marka olarak sorucak olursan ben kesinlikle ispanyol gitarlarını öneririm.Eğer ispanyol gitarı alacaksan Alhambra veya Antonio Sanchez almanı öneririm.Özellikle Alhambra derim:) Ama yinede en önemlisi sesini beğenipte alman.Kolay gelsin...
esteban667
08-24-2007, 16:02
ben müzik markette çalıştım biraz bilirim benim tavsiyem admira juhanita alman ama arkadaşlarında dediği gibi bu juhanitanın eski imalatlarını bulabilirsen dene al
Ben Camps lara bı bak derım.4c dıye bı fırma getırıyor,fiyat persormans olarak çok ıyı gitarları,istersen fırma hakkında bılgı verebılırım.ben bırkaç hafta once aldım çok memnunum.
Aziz_Korsan
08-25-2007, 10:40
en iyisi kendin git beğen dene ve al. manuel de rodriguez bulabilirsen o fiyata iyi gitarlardır. bence elektro klasik tercih etme konser vermeyeceksen tabi :) ama segovia.nın da dediği gibi "iyi bir gitarist, amfi kullanmadan sesini en arkadaki dinleyiciye ulaştırır".
dostum selam ben floyd bana bilig verebilir misin nerden alabilirm hangi modeli önerirsin vs vs diye
dostum selam ben floyd bana bilig verebilir misin nerden alabilirm hangi modeli önerirsin vs vs diye
Aziz_Korsan
08-26-2007, 03:55
manuel de rodriguez benim bildiğim sadece pera müzikte var. istiklal caddesinde galatasaray lisesinin sol çaprazında kalıyor. c serisi alt orta seviyedeki kullanıcılar için ideal, fiyatları tam bilmiyorum uzun zamandır oralara yolum düşmedi. ayrıca zuhal müzik veya laylaylomda (alhambra distribütörü) iyi gitarlar getiriyor.
Oops, bayadır girmeyi unutmuştum, hala gitarımı alamadım bu arada :)
Öneriler için herkese teşekkürler, ama hala kararsızım. Birkaç gün içinde yine bir tur atmayı planlıyorum, eheh. Bu sefer bütçeyi 400 küsürlere kadar zorlayabilirim gibime geliyor. Şimdilik Antonio Sanchez S-20 en göze çarpan, cut-away ve elektro-klasik olsa daha makbule olurdu gerçi.. Hala bilmiyorum ve kararsızım, böhü:( :rolleyes:
yamaha c-70 ilk gitarım hala da kullanıyorum, kendisinin 4 katı fiyatta bir gitar onun yerini tutamayabiliyo. tavsiyem sudur ki yamaha c-70 parasından cok agır basar, tamam cok gür degildir hatta hic degildir ama o paraya alınabilecek cok iyi bir gitardır, içim ısınmadı demişsin iyi calan birini bul ve ondan dinle sececegin gitarları, gitarın sesini caldıgın zaman tam anlayamayabilirsin, en iyisi dinle birinden ve zaten o zaman c-70te karar kılacaksın.
alhambra nın hangi modelini önerirsiniz bir de admira juanita hakkında ne düşünüyor sunuz hangisini alabilirim?
fUAt_kirisci
02-28-2008, 00:28
Alhambra mod 2c çok uygun bende ondan alcam sanırım ama admira juanitadan iyi olduğu kesin alhambra iyi bence:)
Alhambra'larda klavyeni eni Admira'lara göre bana geniş geldi bu neden dolayı arkadaşlar bu çalım zorluğu yaratır mı?
tabiki çevrende iyide bilen arkadaşın varsa bakmadan alma bende admira juanita öneririm
Müzik Markete gittim Juanita hakkında bilgi almak için fakat bana Juanita fiyatında ve Juanitadan daha iyi malzemelere sahip bir gitar almak daha iyidir dedi sanırım yine başa döndük...
Müzik Markete gittim Juanita hakkında bilgi almak için fakat bana Juanita fiyatında ve Juanitadan daha iyi malzemelere sahip bir gitar almak daha iyidir dedi sanırım yine başa döndük...
Başlangıç düzeyinde tüm öğrencilerime Admira juanita öneriyorum. Yamaha c-70 kontrplaktan yapılmış donuk sesli bir gitardır. Juanita yeni başlayanlar için iyi tellerle sorınsuz gayet hoş gitardır..
Başlangıç düzeyinde tüm öğrencilerime Admira juanita öneriyorum. Yamaha c-70 kontrplaktan yapılmış donuk sesli bir gitardır. Juanita yeni başlayanlar için iyi tellerle sorınsuz gayet hoş gitardır..
Alhambra hakkında görüşleriniz nelerdir ?
energy_explode
03-25-2008, 10:22
be skylark bak derim bence oldukça iyi bi gitar markası
energy_explode
03-25-2008, 10:22
ben skylark bak derim bence oldukça iyi bi gitar markası
gitarist_baho
04-30-2008, 07:54
admira junaıta derim arkadaşım ben 3 buçuk yıldır kullanıyorum ve çok memnunum ama yine de sen bilirsin
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.