PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de Yarı Zamanlı Gitar Konservatuarları

lkahraman
07-18-2007, 23:14
Merhabalar, ben Türkiye 'de Hacettepe örneğinde olduğu gibi hangi okullarda yarı zamanlı klasik gitar eğitimi verildiğini araştırıyorum,bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

guitarcagatay
07-19-2007, 00:54
İstanbul Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Trakya Üniversitesi gibi okullarda yarı zamanlı eğitim verilir. Genelde konservatuarı olan her okulda yarı zamanlı eğitim verilir. Sınavları hakkında en iyi bilgiyi bizden değil, okulun kendisinden almalısın bence. İnternet sitelerini arayabilir veya telefonla ulaşabilirsin.

lkahraman
07-19-2007, 10:24
Bu üniversitelerin web sitelerine girdiğimde yarı zamanlı olarak karşıma orta okul seviyesindeki eğitimler çıkıyor,ben lisans seviyesindeki eğitimleri kastediyorum,acba direrk olarak tlfonla mı bilgi almam gerekirdi.

guitarcagatay
07-19-2007, 14:00
Lisans bölümlerinin yarı zamanlı eğitimleri yoktur. Hacettepede'de yok=))) Lisansta okuyup da Hacettepe'de yarı zamanlı okuyan arkadaşlarım var. Hepsi de lise seviyesindeki konservatuarlara gidiyorlar. Lisans bölümleri tam zamanlıdır.

serdar_secme
10-07-2007, 00:05
Selam değerli arkadaşım . Ben İstanbul Üniversitesi'ninkine girdim. Öncelikle Kadıköy'deki binaya uğrayıp başvuru yapacaksın.Harcı yatırdıktan sonra eline senin yaşına göre yaklaşık 10 parçalık repertuvar verecekler.Sınavda da onlardan istediğini soracaklar.

Sınavda özellikle gitar tutuşuna ve volüm düzeyine çok önem veriyorlar.Benim sınavımda Erdem Sökmen ve Bekir Küçükay jüri idi.Maalesef çok kötü şeyler oldu ve elendim..Sınavdan önce bu hocalardan biraz özel ders alsan iyi olur.