PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kendim calıssam olur mu?

mithat
08-18-2007, 10:52
arkadaslar gitara baslayalı 6 ay oldu. su an sol el ve sag el calısmaları, nota okuma, bemol ve diez, vurus miktarlarına gore notalar(birlik,ikilik v.s.), durma miktarları(yarım ses, bir ses dur v.s.), metronomla gitar calma yapıyoruz. sag elde i ve m parmaklarıyla. sol elde ilk 4 perdedeki notaların oldugu parcaları calısıyoruz.hocamdan gayet memnunum.
Ancak bu sıralar evlilik hazırlıkları ve maddi sıkıntılardan dolayı kursa biraz ara verecem gibi gozukuyor. Fakat ben gitardan kopmak istemiyorum. Kursa tekrar baslayıncaya kadar(yaklasık 1 sene gibi gozukuyor) bana nasıl bir calısma onerirsiniz? Ne bileyim mesela cd'li calısma kitapları olabilir mi?(var mı yok mu onuda bilmiyorum ya gerci). Yada onereceginiz bana yardımcı olacak bir calısma sekli...

ilgi gosterip yardımcı olacagınızı bildigimden simdiden cok tesekkur ederim...

sevgiler...

beneklihoroz
08-18-2007, 12:19
Sevgili Mithat, 6 aydır gitar da ilerliyorsun peki seviyen nedir şu an(hangi parçaları çalıştın)? Forumda bir arkadaş yeni başlayanlar için metod ve mp3 ler verdi. Seviyen onları geçmediyse kesin faydalan derim. Arenas gitar metodları nı çalışmakta güzel bir yol olabilir. Fernando Sor un parçaları da çalışabilirsin. Mateo Carcassi, Mauro Giuliani gibi gibi eski gitaristlerin eserlerinin seviyene uygun olanlarınıda çalışabilirsin. Guitar pro ve power tab editor gibi progamları yükleyiphttp://www.911tabs.com/
sitesine girip istediğin parçanın notalarını oradan bulup dinleyebilirsin görebilirsin nasıl çalındığını. Böylelikle parça nın zorluk derecesinide anlarsın.
Gerekmediği sürece kursu bırakma derim. 7 yıldır klasik gitar çalıyorum. Benim bile gitar hocam olması gerektiğini düşünüyorum ;D Ben bu söylediklerimi yaptım zamanında. Sana müzik dolu günler

mary
08-18-2007, 12:53
Tebrik ediyorum Mithat iş ciddiye bindi demek en sonunda:)Mutluluklar diliyorum.

mithat
08-19-2007, 22:08
hocam arenas'ı calıstırıyor. parcalar klasik parcalar degil. amac dedigim gibi ilk 4 perde, sol ve sag el ile temel gitar kuralları iceren parcalar uzerineydi sevgili beneklihoroz. degerli bilgilerinize halen ihtiyacım var...

mary'cim sanada cok tesekkur ederim. sevgiler...

beneklihoroz
08-19-2007, 23:42
Sevgili Mithat. Bence senin kursa ihtiyacın var. Kursu bırakma. Tek başına ilerletmek zorunda kalırsan yeni başlayanlar için şarkı ve mp3 ler verdiydi forumda bir arkadaşımız. Ondan faydalan. Parçaları çaldıkça foruma ekle bizlerde dinleyip yorum yaparız.

mithat
08-22-2007, 13:45
tesekkurler beneklihoroz

ertunc
08-22-2007, 15:48
Mithat merhaba,
Scott Tennant diye bir adam var onun dvd li gitar metodlari var. Eger yeni basliyorsan Basic Classical Guitar Method 1 (Book & DVD) yada
Basic Classical Guitar Method, Book 2 (Book & Cd) dusunebilirsin. Bunlari saniyorum amazondan siparis edebilirsin.
Yok eger belli bir duzeye geldin ve teknigini daha ilerletmek yada duzeltmek istiyorsan yine ayni adamin Pumping Nylon kitabini onerebilirim. Ben buna baktim ve cok faydali bir kitap diye dusunuyorum. Adam olaya gercekten metodik bir acidan yaklasmis. Yalniz bu kitap belirli bir hakimiyetin oldugunu var sayiyor.
selamlar..

esteban667
08-24-2007, 16:16
mithat benim halim geldi halime sana tavsiyem sağ el için önce carlevaronun sağ el kitabındaki ilk 16 formu çalışman onların metronomda 100 e çıkarman . bende böyle başladım şimdi ekmeğini yiyorum sol el içinde carlevaronun legatolarındaki 1-2,,2-3,,,,,,,,3-4,,,,1-3,,,24,,,,1-4,,,legatoları çalış birde christopher parkeningin method 2de senin için mükemmel çalışmalar var onları dene.methot bir rus sitesinde vcar ben link etmeyi bilmediğim için sana böyle yardımcı olabilirim carlevaronun methodlarda formda var

mithat
09-10-2007, 22:09
arkadaslar cok iyisiniz...

tesekkurler...

sevgiler...

beneklihoroz
09-10-2007, 23:18
Christopher Parkening Guitar Method VOL 1 ve 2 bende mevcut. Lazımsa gönderebilirim

mithat
10-16-2007, 21:50
arkadaslar nikah islemlerim dolayısıyla uzun bi zamandır siteye yeni

ugrayabildim... sevgili beneklihoroz gönderebilirsen sevinirim...

tesekkurler...

beneklihoroz
10-17-2007, 19:54
arkadaslar nikah islemlerim dolayısıyla uzun bi zamandır siteye yeni

ugrayabildim... sevgili beneklihoroz gönderebilirsen sevinirim...

tesekkurler...
kolay gelsin. Attım rapide

http://rapidshare.com/files/63238615/The_Christopher_Parkening_Guitar_Method_VOL_1.pdf
http://rapidshare.com/files/63243768/The_Christopher_Parkening_Guitar_Method_Vol_2.pdf

mithat
11-14-2007, 10:56
dostum 130dakikadan bahsediyor. yeniden kontrol edip aktif yapabilir misin?

tesekkurler...

onurrus
11-14-2007, 12:19
Tebrikler Mithat kardeşim :) Allah bir yastıkta kocatsın,ömür boyu mutluluklar dilerim :)

Onur.

onurrus
11-14-2007, 12:20
Ilk metodunu ben daha once upload etmiştim bir arkadaşım için.burdan indirebilirsin.

http://www.4shared.com/file/25095554/7f8ca5b/The_Christopher_Parkening_Guitar_Method_VOL_1.html

mithat
11-14-2007, 14:59
indirdim ve inceledim...cok tesekkurler...bana cok faydası olacak...Yalnız lütfen vol2 yide indirmeme yardım edin.Bu arada sanırım scott tennant'ın kitabını da amazonda buldum...

sevgiler...

MOSAD
11-14-2007, 15:42
Mutluluklar dilerim.
rapidshareden 1 dosya download ettikten sonra uzunca bir süre bekletiyor. Modeminizi resetleyip yeni ip adresi aldığınızda bu süre ortadan kalkıyor bilginize.
Kolay gelsin.

artist.gitarist
01-19-2008, 19:33
Arkadaşlar yardımlarınız için ve paylaşımlarınız için ilk olarak çok teşekür ederim.Ben yaklaşık 3 yıldır gitar çalıyorum.Hiçbir kursa gitmedim evde internetten,videolardan ve forum sitelerinden kendimi geliştirdim.Şuan sadece ritim,arpej ve tap okuyarak gitar çalıyorum.Tabi o kadar iyi değilim sadece basit bi şekilde çalıyorum(yani kendimi dinlettirebiliyorum)Sizce bu şekilde devam etsem başarılı olabilirmiyim.Yoksa kursa gitmemi önerirmisiniz.Mesela tremolo tekniğini bilmiyorum internetten yaparak başarılı olabilirmiyim.
Birde 3 yıldır iyi kötü gitar çalıyorum ama kağıttan akorlara bakmadan şarkıları çıkaramıyorum bu sizce normalmi?Şimdiden teşekürler :)

ocean
12-07-2009, 20:02
Christopher Parkening Guitar Method VOL2.yi yeniden yüklemeniz mümkünkü acaba şimdiden çok teşekkürler

beneklihoroz
12-25-2009, 23:42
Christopher Parkening Guitar Method VOL2.yi yeniden yüklemeniz mümkünkü acaba şimdiden çok teşekkürler
İyi çalışmalar.
http://rapidshare.com/files/297444192/Christopher_Parkening_Guitar_Method_Vol_2.rar