PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : J. S:Bach'ın El Yazısı.Bence görün!

kromatiksenkop
08-22-2007, 16:24
Arkadaşlar buraya alıntı yapacaktım ama siteye girmenizin daha uygun olacağını düşündüm.Bach

kromatiksenkop
08-22-2007, 16:26
http://home.wxs.nl/~ekici000/bachel.htm
Notlar nüansaları bile söylüyor.Bach'ın el yazsısının çağının çok ilerisinide olduğu söylenmiş.

agustin
08-24-2007, 15:51
Bach bence gelmiş geçmiş en büyük besteci, adamın her parçasından dahilik fışkırıyo:)

segovia
08-25-2007, 21:15
bu notalar önceden vardı bende hatta duvarda asılı.hayran hayran bakıyorum

ahmetgitar
08-25-2007, 21:52
Çok sağolun paylaşım için.
Hep söylerim; 'Anlatılabilecek Bach, Bach değildir.' diye.
O ancak hissedilir,kelimeleri yoktur ama o hislerin.
Müzik bir tanrı ise, Bach ta onun peygamberidir.

Sevgiler.

fUAt_kirisci
09-02-2007, 13:14
Paylaşımın için çok saol Bach çok büyük bir besteci

bacher
10-19-2007, 18:15
Bach üzerine yorum yapmak haddimize düşmez, el yazısı falan da farketmez.
O gelmiş, geçmiş, gelebilecek büün müzik adamlarının en büyüdüğür. Her ne kadar cagdası Haendel'le melodiklik konusununda yarışamasa da onun duyguları hissetirişi cok sesliğinde, asimetrisinde ve aynı zamanda kuralcılığındadır. "Kim benim kadar calışırsa ulastıgım yere varacaktır." Her ne kadar mütevazilik koksa da kimse 1- kimse onun kadar yetenekli değildir 2-kimse onun kadar calısamaz.Uzattım ama BACH BACH BACH ondan sonra hiçbir seyi dinleyememek bize verilen cezaların en büyüğü

andantem
11-07-2007, 23:13
gitarda çalabildiğimiz için en büyük sanıyoruz galiba... attınız bi kenara onca büyük dahiyi...

agustin
11-29-2007, 19:12
gitarda çalabildiğimiz için en büyük sanıyoruz galiba... attınız bi kenara onca büyük dahiyi...

Şu zamana kadar gelmiş diğer büyük dahiler bile, Bach'dan büyük ölçüde faydalanmışlardı. Örneğin, Bach zamanında Tampere düzeni keşfedip, 48 prelüd fügü yazmasaydı, Chopin'in o güzel bestelerini ortaya çıkarması muhtemelen imkansız olurdu:D

bacher
12-02-2007, 22:39
Bach'ın lute icin besteledigi eser sayısı bir elin parmaklarını gecmezken, onun müziksel dehasını sadece bir enstrumana kısıtlamak yarattıgı yüzlerce eseri asagılamak olur. Gitarda calınabilmesi dogru bizi ona yakınlastırır ama onun lute icin yazdıkları butun eserlerinin icerisinde eriyip gider, sönük 4 tane suitten baska bisey degildir, ama diger bestecilerle karsılastıracak olursanız belki de gitarda calınabilecek en güzel eserler de onun kaleminden cıkmıstır. Sonucta müzikte objektif olmayı gerektiren kosullar bulunmadıgından bach benim en buyuk dahimdir, mozart senin, brahms şunun, handel bunundur. Ama illa da kanıt isteniyorsa nasa'nın dunya muzigi tanıtımına ornek olarak sectigi adam bach'tan baskası degildir. Diger taraftan beethovena göre de handel en iyisidir.
Sonucta kisilerin müzik zevkini yadırgamak kimseye dusmemeli, herkes birbirine saygı duymalı, tekno dinlese bile.

aliye6
01-20-2008, 20:15
teşekkürler güzel paylaşımdı.

rain
03-30-2008, 19:05
çok anlamlı bir paylaşım.Teşekkürler.