Orijinalini görmek için tıklayınız : siz de yaşadınız mı?
gitarcikiz41
10-27-2007, 13:10
Gitar grubumuzla okulda verdiğimiz bir konserde daha doğrusu okulun bir kutlama gününde biz gitar çalıcaktık.Nedendir bilmem bizi programın sonuna koymuşlar. >:( :mad: :confused: Neyse programın sonu geldi biz çıkacağız anons yapıldı biz şarkılarımızı çalmaya başladık bırakın velileri öğretmenler bile gitmeye başlamıştı.Biz çok şaşırmıştık.Hepimiz parçaları çalarken bir tek orda kalan 10 kişilik bir aile ve arkadaş gruplarımızdı.Birden ağlamaya başladık ve konserimiz bitince öğretmenlere bunun nedenini sorduk yani niye gittiklerini hepsi işleri olduğunu söyledi.Ve bize daha sonra bize özel bir program düzenliyeceklerini söylediler.Biz kabul etmedik sonra hocamız zorlayınca kabul ettik.O gün geldi şarkılarımızı çaldık söyledik ve hocalar bizden özür dilediklerini ve bize başka program tekliflerinde bulundular....
ama yinede insan orda yalnız kaldığı için üzülüyor eğer sizde yaşadıysanız lütfen yazın..... :) :) :) :) ;) ;) ;) ;)
ahmetgitar
10-27-2007, 18:03
Lise1 deyim.
Müzik dersinde öğretmen benden gitar çalmamı istedi.
Ben de sonraki hafta gitarımı akortlamış bir şekilde getirdim okula.
Müzik dersimiz başladı. Ben de öğretmen masasının yanına kuruldum.
Koyunbaba'ya bir başladım millet 2. ölçüde sırıtmaya başladı. Çok bozuldum oysaki gerçekten iyi çalardım o eseri. Bir anda gitarı koydum çantama sınıftan çıkmaya yeltendim. Millet halen sırıtmasını sürdürüyor.
Orada bir kız arkadaşım vardı bir o bağırdı öğretmenden bile önce sınıfa 'Arkadaşlar gülecek ne var' diye. Bozulanlar olmuştu ki ben çoktan sınıfın kapısını sertçe vurmuş ve ağlayarak eve gelmiştim. O beni kollayan kız sonra sevgilim oldu, oldu da ne oldu sonra terk etti lise bitince.
Siz siz olun devlet okuluna gitmeyin.
Elbette gidin ama gitar çalmayın.
Yok çalın da gidin de.
Devlet iyidir...
:)
Sevgiler.
beneklihoroz
10-27-2007, 19:32
bizim okulun 50.kuruluş yıldönümü nedeniyle yaklaşık 50kişilik gitar çalan bi ordu geldiydi karşı okuldan. Tabi bizim okul ne anlar rock tan dizdiler tüm okuldaki sıraları okulun bahçeyi ;D oturup okul sıralarında bahçede rock dinleyecez ;D konser tam 5 saat sürdü, daha başlıyalı 3 saat olmuştiki önümde duran çocuğun biri sahnedekilere uzun uzun baktı ve yandaki arkadaşlarına aynen şöyle dedi; lann yoksa bu gitar mı?;D unutamadım gitti o gün olanları;D rock tan kastım metal felanda çaldırlar. Yani diyeceğim o ki daha neler görecen ;D
Gitar ile ilgili birşeyin olduğu yerde ayrı bir olay oldu ;D
Klasik gitar çalarsanda genelde şöyle derler. Ne bu? Parmak alıştırması felanmı yoksa? Halbuki sen eser için ne kadar uğraşmışsındır. Artık kolay yolunu buldum ama ;D Diyorum gitardan İstiklal Marşı mızı dinledinizmi? Çalıyorum ve bitiriyorum.
Allemande
10-27-2007, 22:32
Çalmayın arkadaşlar çalmayın :)
Klasik gitarı ,içinde bu enstrümana karşı azıcık bile ilgisi olmayana anlatmaya sevdirmeye çalışmanın yersiz çabalar olduğunu düşünüyorum...
Hezeyan hezeyan üzerine....
Sevenler ve bilgisini artırmak isteyenler birbirini nasılsa buluyor.
Allemande
10-27-2007, 22:34
Arkadaşlar
Gitarı içinde sevgisi,ilgisi olmayan kimseye sevdirmeye çalışmamak gerekiyor bence
sonu herzaman hezeyan....
sologitar
10-27-2007, 22:44
Çok haklısın Alper kesinlikle katılıyorum;)
Bizler deli miyiz kismindaki yazimda da dedigim gibi, onyargisizca ve farkinda olmadan dinlerlerse, insanlar acik bir ruh haliyle muzigin ruhlarina, iclerine isleyiciligini tecrube edebilirler... Kimin onune gecip caldiysam, yani gel sana gitar calayim dediysem, ya da bize gitar calsana dedilerse, sonuc husran oldu dogal olarak... Cunku burada zihin, yani beklentiler, onyargilar gundemdeydi... Ama bir magandanin, maganda diye tabir edecegimiz bir arkadasimizin :) ""farkinda olmadan""" dinledigi Barrios valsinden ne kadar etkilendigini gordum... O yuzden calmaya devam... Hersey kendiliginden... Birgun olacak... Söz...
Saygilar & Sevgiler
Not: Gitar sohbetlerinden ornekler
-- Bu Lobos'un choros'su... Ba ba ba baaaaaa ba
-- Abi bunla turku caliniyor mu?
-- (Parcayi yarida keserek ve kizginca) Caliniyor yavrum... Bak bu Domeniconi'nin Uzun İnce Bir Yoldayim'i Ba ba baaaaaa ba ba ba
-- Abi baglamada dahi iyi be... Baglama caliyo musun abi?
-- Bu Lobos'un choros'su Ba ba ba baaaaaaaa ba
-- Bizim Ahmet vaaaaaaaarr.. O da cok iyi caliyooooooo, İsmail YK'dan Allah belani versini caliyor gitarda...
ben de bu konuda çok rahatsızım:( bi klasik parça için günlerimi veriyorum uğrasıyorum falan ama aynı ortamda başka bi gitarcı am em arasında gidip işi götürüyo>:(
ahmetgitar
11-11-2007, 14:56
Kaliteli işlerin çok büyük kitlelerce takip edilmesi beklenmemeli, hayalimiz bu da olsa elbette ki 'HALK' basın-yayın ın kirli yayın bombardumanları arasında kaliteyi göremez-görse de aramaz dururmdadır.
Yavaş yavaş olmalı savaşımız;sessiz ve derinden ve bir kişiye bile ulaşılabiliyorsak bu önemlidir.
Sevgiler...
Bu tür durumlar klasik müzikle uraşan enstrumanistlerin tümünün başına gelen kaçınılmaz durumlar tabi:)
İnsanlar klasik müziği sadece çizgi filmlerde duymaya alıştıklarından olsa gerek, durumu yadırgayabiliyolar.
Okulda, biyerlerden buldukları telleri pas tutmuş, daha çok sobalık oduna benzeyen gitar demeye dilimin varmadığı aleti elime verip, abi Ciguliden bişeyler çalsana diyenler mi olmadı.
Bir keresinde "abi ben J.S. Bach'ı çok severim ondan bişeyler çalsana" diye binlerce kez ısrar edip, çalmaya başladıktan 4 dk sonra uyumaya başlayan bi arkadaşla karşılaşmıştım.
Sözkonusu arkadaş reenkarnasyona inanan biriydi, kimbilir belkide geçmiş yaşamında J.S.Bach olduğunu hissederek, eee benden sonra kimse doğru düzgün bişiler yazmadı mı, nerde benim Füg sanatım,Böyle füg mü çalınır, sıkıldım kendi eserlerimi dinlemekten diye isyan edipte uyumuş olabilir bilemiyorum:D
Bunları yazıyorum ama bu tür insanları küçük gördüğüm için değil.
Bağzı tanıdığım klasik müzik sever arkadaşlarım, insan zekasını klasik müzik dinleme oranına göre değerlendiriyolar, bunada karşıyım.
Klasik müzigi zekayla bağlamak biraz gereksiz bi yorum tarzı oluyo, "ben Beetoven dinliyorum iq'um 1500 " diye bişey yoktur heralde.
Rahmaninoff veya Vivaldi dinlemedigim dönemlerde kendimde bir eksilme görmedim. Dinledigimde de şakralarim açılmadı.
Neyse, sebebini anlayamadığım bir şekilde konuyu uzattıkça saçmalamaya başladım. O yüzden burda noktalıyorum, iyi akşamlar
Bence klasik gitar dinleyebilmek için bu konuda ciddi bir birikime ihtiyaç var.Bir dinletiye gitiğimizde çalıştığımız ,duyduğumuz bir eserin yorumlanması bizi heyecanlandırır.Bu birikimi henüz elde edememiş insanların bu çalgıdan ne bekliyecekleride ortadadır.Bizi asıl rahatsız edense,sevgili Uğur Mumcu'nun söylediği şu sözde gizli;'Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın'
Yaptığımız dinletilerde bu türden insanlarla karşılaşmamak dileğiyle:)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.