PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : klasik gitarla flamenko??

hukolai
05-26-2005, 00:05
selamlar
ben yaklasık 2 senedir gitar calıyorum ve daha bi kac aya kadar sadece ritmle populer müzik yapıodum.fakat sonra flamenko tarzını cok beyendim ve bu yönde kendimi geliştirmeye karar verdim, bu konuda ne gibi bir yol izlemelym?mutlaka bir hoca ile mi calısmalıyım yoksa kendi basıma kitaplardan ögrenebilirmiyim??
diğer sorumsa flamenko calmak için illa flamenko bir gitara mı sahip oolmalıyım??ben de admiranın juanita modeli var bu gitarla da flamenko calamaz mıyım??belki tınılar farklı olabilir ama gene de iş görür heralde bir de tel secimi de flamenko için bir fark yaratır mı?? :?:

amor_decir
05-26-2005, 04:21
dostum. slm. benim durumum da seninki gibi. flamenko çalışmaya başladım eğitim cdlerinden kendi kendime. Az bi dönem klasik gitar dersi aldım.

klasik gitarla flamenko çalınır. ses flamenkoda daha kısa süreli çıkıyor. ama yeni başlayanlar icin bi öneminin olmadığı kanaatindeyim. ben de klasik gitarımla flamenko çalışıyorum. ama çok zaman alıyor.

sevgiler

hukolai
05-26-2005, 09:30
egitim cdlerini nerden buldun?benim de böle bişeye ihtiyacım var.. emule ile aratsam belki bulurm,isimleri neler bu cdlerin??iletirsen sevinirm.. saygılar

asturias
09-25-2005, 21:39
arkadaşlar klasik gitar ile flemenko gitar arasında tabii ki fark vardır. Bi kere ilk baştan flemenko gitarda teller perdelere daha yakındır ve bundan dolayı parçaların daha hızlı çalınması mümkün olmaktadır. Ve artı flemenko gitarın yapımında kullanılan ağaç daha farklı olduğundan klasik gitara göre daha yumuşak tınılar elde edilir. Flemenko çalıyorsan eğer bunu flemenko gitarla yapmalısın dostum... :D tekniğin yanlış gelişmesin sana başarılar...

CemGunenc
08-18-2006, 22:40
Ben flamenco gitarı kendi kendime sadece klasik gitar tekniğime yeni şeyler katabilirmiyim diye biraz incledim ama bu çalışmayı yaparken klasik gitar tekniklerinin çoğuna hakimdim sıfırdan birine flamenco gitar nasıl öğretilir hiç bir fikrim yok ama sana elimden geldiğince yarıdım cı olmak isterim.Emula da sadece flamenco guitar yazsan bile yüzlerce video metod mp3 bulabilrsin .Sefa yepremin tezini oku vcd li metodları var bunların dışında emula çok güzel bir arşiv dosyası var Solo.Compas_La.Serie.Completa(FlamencoJibaro) diye burda flemnconun bütün formları üzerine kompaslar var arkada perküsyonlar çalıyor sen üzerine gitar çalıyosun 10 ar dakikalık devam eden çok renklikompaslar her stilin 3 türü var 1 sadece bass ritim 2 sadece ritm 3 gitar bass ritim bunlar la çalışarak formları daha rahat kavraya bilirsin bol bol dinlemen lazım bu arada yeni flamenkoculardan ziyade eski flamenko ustalarını dinleyerek falsetalar fakkında fikir sahibi ol.Eğer gitardaki temel tekniklerde hakimiyetin yoksa onlarada ağırlık vermen gerek .sefa yepremin web sayfasında flamenco nun tarihi hakkında bilgiler var.elimden geldiğince yardım etmek isterim sana.En güzeli işi bilen bi hocayla çalışmak tabi iyi bir hoca sendeki cevheri işler çok güzel bir elmasa dönüştürür.

fernando
08-19-2006, 10:06
Bilgiler için teşekkürler..Safa Yepremin tezini nasıl bulabiliriz..
Aşağıdaki linkte jose luis monton un tecnicas de guitarra flamenca adlı video görüntüsü vardır..Faydası olacaktır..

saygılar..

CemGunenc
08-19-2006, 19:38
Sanırım Marmara üniversitesi müzik eğitim fakültesinin kütüphanesinde bulabilirsiniz.Tezin içinde Flamenko tarihi ,Flamenko stilleri kompas analizi ,Flamenco gitarın tarihi ,Flamenko gitaristleri,Flamenko gitar yapımcıları,Flamenco gitar teknikleri hakkında bilgiler bulabilirsiniz çok güzel 100 sayfalık bir tez.

fernando
08-20-2006, 18:52
Bilig için teşekkür ederim.Ancak bana çok uzak..İnşallah ulaşırım..
Ayrıca daha önceki yazımda jose luis monton un tecnicas de guitarra flamenca adlı video görüntüsü bazı sorunlardan dolayı silinmiştirLinki tekrardan veriyorum..
http://rapidshare.de/files/29119699/jose_luis_monton_flamenko_teknikler.avi.html
saygılar..

vorsivore
12-27-2006, 01:17
bende senin gibi tam 2 senedir gitar çalıyorum,ne tesadüfki benim gitarda admira juanita,ve bir tesadüf daha bende flamenkoya yeni yeni başladım,netten takip ediyorumiyoutubeye flamenko yaz bi ton şey çıkıyor,bu arada bizim gitarlalra flamenko tadı alınmıyor,ispanyol çalmak daha güzel oluyor,yeprem hocanın cd sindeki hareketleri biraz ağır olmak şartıyla yapıyorum ama o tadı vermiyor,para lazım iyi bir gitara,öğrenci olduğumuzdan şuanda zor almamız,ama nasip,ilerde param olursa flamenko gitar alacam inşallah,neyse hadi hayırlı gecelr

vorsivore
12-27-2006, 01:19
en ucuz flamenko gitar kaç paradır,bilgisi olan var mı?birinci el olarak