PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nota ve armoni

RuF
12-15-2007, 16:31
Arkadaşlar 6 aydır gitar çalışıyorum.1 ay kursa gittim sadece ama günde en az 3 saat çalışıyorum.akorların hepsini basabiliyorum.ritm gitar çalmayı bırakıp solo çalışmaya başladım son 2 haftadır.internetten tablara göre bakıp çalıyorum.son günlerde gamları filan araştırıyorum,bunların formülleri falan.. ama baya ağır geliyor ama öğreniyorum gibi yavaş yavaş.Asıl sorunum şimdi nota bilgisi gereklimi bana yani tam zamanımı yoksa daha erkenmi? Birde bu armoni,gamlar için bana tavsiyede bulunacağınız müzik kitapları varmı?
yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler:rolleyes: ..

humar
12-15-2007, 17:16
Armoni çok derin bir konu.Nota bilgisinin üzerine gidersen zamanla armoniye dalarsın.Sana tavsiyem,klasik gitara yeni başlıyanlar için düzenlenmiş türkçe bir albümle yola devam et.

beneklihoroz
12-15-2007, 17:19
Yanlış anlamadıysam sen klasik gitar çalmıyorsun. Ritim (pop, akustik) gitar çalıyorsun. Çaldığın şeylerden örnek verisen biraz daha doğru anlarız, ne çaldığını. Ritim gitar için nota gerekli değil, armoni gerekli değil; çünkü sadece akor basıyorsun notayla bir ilgisi yok, armoni çokseslendirmek için kullanılır çoksesli sololar için gereklidir. Ritim gitar çalacaksan gene bir işine yaramaz. Tek sesli solo atacaksan gamların faydasını görürsün. Solo atabilmeyi geliştirici ve hızlandırıcı egzersizler görderiyorum sana bunlar guitar pro isimli programla açılıyor internetten bul indir o programında çok faydasını görürsün. http://rapidshare.com/files/76770006/Egzersizler.rar

RuF
12-15-2007, 17:49
Ritm gitarla başladım zaten ama dediğim gibi son zamanlarda soloya ağırlık vermeye başlıyorum.guitar pro programı var ordan egzersizler filan yapıyorum her gece.gündüzleri bir işte çalıştığım için gece çalışabiliyorum ancak.çaldığım müzikleri sormuşsunuz şu an ritmlerle her türlü pop rock şarkıyı çalabiliyorum.arpejleri çalabiliyorum.Ben zaten solo için, armoniyi kastettim beneklihoroz.ya şu an en iyisi notaya falan girmiyim egzersizlere dewam ediyim ne dersiniz?.Zaman ayırdığınız için tşklr arkadaşlar..

guitar_che
01-30-2009, 12:00
abi bende 3 aydır kursa gittim biraz bişiler kaptım ama o kadar çok degil butun notaları ve ritim leri bilmiorum :( bana notaları ve ritimleri yazıp gonderirsen sevinirim.. guitar_che@hotmail.com msn adresim lütfenn... şimdiden tesekkurler...

guitar_che
01-30-2009, 12:05
Ritm gitarla başladım zaten ama dediğim gibi son zamanlarda soloya ağırlık vermeye başlıyorum.guitar pro programı var ordan egzersizler filan yapıyorum her gece.gündüzleri bir işte çalıştığım için gece çalışabiliyorum ancak.çaldığım müzikleri sormuşsunuz şu an ritmlerle her türlü pop rock şarkıyı çalabiliyorum.arpejleri çalabiliyorum.Ben zaten solo için, armoniyi kastettim beneklihoroz.ya şu an en iyisi notaya falan girmiyim egzersizlere dewam ediyim ne dersiniz?.Zaman ayırdığınız için tşklr arkadaşlar..

abi bende 3 aydır kursa gittim biraz bişiler kaptım ama o kadar çok degil butun notaları ve ritim leri bilmiorum bana notaları ve ritimleri yazıp gonderirsen sevinirim.. guitar_che@hotmail.com msn adresim lütfenn... şimdiden tesekkurler...
:(

atahangs
02-12-2009, 21:54
Arkadaşlar 3 senedir klasik gitar çalıyorum ve repertuarıma yeni eserler eklemek istiyorum.Bana önerileriniz varsa sevinirim.Seviyemi anlayabilmeniz için repertuarımı da buraya yazıyorum.Kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum.
Tarrega:Adelita, Lagrima, Tango
F.Sor:Menuet Op.22, Etude Op.26
G.Sanz:Canarios, Cataluna
Anonim:Romance, Greensleeves
J.S. Bach:Jesu joy of Desiring