PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok mu geç kaldım

aliye6
12-23-2007, 15:42
Arkadaşlar ben klasik gitara yeni başladım ama yaş 32
şu anda Bekir Küçükay'ın metodunu bitirmek üzereyim ardından arenasa başlayacağım.
Sizce çok mu geç kaldım.

Malum yaş kemale erecek yakında.

ahmetgitar
12-23-2007, 17:35
Sevgili Aliye,

benim bir öğrencim var, 50 yaşında gitara başladı,tam 4 yıldır da çalıyor şimdi 54ünde ve bu hafta 2. dinletisini yapacak.

Yaşın geç değil. 32ymişsin emin ol ki ileride 42 olduğunda 'ya 32de ne kadar da gençtim' diyeceksin.

Sen kendini nasıl görüyorsan öylesindir...

Sevgilerimle...

tolga1
12-23-2007, 18:00
çok hoşuma gitti yau bu yanıt niyeyse. ankarada mı peki bu dinleti ??

aliye6
12-23-2007, 18:57
Ya dinlediğimde ümitsizliğe kapılmıyorum ama canlı olarak izlediğimde performansları beni etkiliyor ve bakıyorum çok küçük yaşlarda başlamışlar (li jie gibi) Yani konser verme gibi bi düşüncem yok ama seslendirmek istediğim eserleri seslendirecek seviyeye sanki gelmeden yaşlancakmışım gibi geliyor. .... :)

ahmetgitar
12-23-2007, 19:58
Evet Sevgili Tolga,
Ankara'da, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık Binası Sarı Salon
26 Aralık 2007 17:00
Onur Karan gitar resitali,
Kendisi o fakültede nöroloji profudur. Ve şimdi 50 yaşından sonra başlamış olduğu gitarı öğrencilerine sunacak.
Tüm 'Acaba çok mu geç kaldım?' diyenlere iyi bir örnek.

Sevgilerimle...

patheticmelody
12-24-2007, 18:45
Hiçbir şey için geç değildir. Ben de 25'te başlayıp 27'de bıraktıktan sonra 43'ünde tekrar başladım ve 1 senedir devam ediyorum.

aliye6
12-24-2007, 22:01
saolun arkadaşlar içimi rahatlattınız biraz.
Şimdi "keşke daha önce başlasaydım" diyorum ama galiba iyiki başlamışım.
İlerde "keşke başlasaydım" demek yerine
iyiki başlamışım diyeceğim galiba.

ahmetgitar
12-24-2007, 22:23
Budur!
:)

Kolay gelsin o halde...

fUAt_kirisci
12-25-2007, 00:11
Tabiki hiçbirşey için geç deil sadece sabır gerekir.Başaracağına inanmalısın..

aliye6
01-19-2008, 17:59
Bekir KÜÇÜKAY'ın metod kitabını bitirdim. Arenas Libro 1 'i aldım ve başladım.
Başları tabi çabuk geçtim şu an sayfa 55 teyim Ders 24 teyim.

Bakalım nereye kadar :) ...

fUAt_kirisci
01-19-2008, 21:45
Bekir KÜÇÜKAY'ın metod kitabını bitirdim. Arenas Libro 1 'i aldım ve başladım.
Başları tabi çabuk geçtim şu an sayfa 55 teyim Ders 24 teyim.

Bakalım nereye kadar :) ...

inşallah başarılı olursun:D sistemli çalış yeter..

sologitar
01-19-2008, 22:55
Bende 34 oldum 1 yıldır çalışıyorum, evet daha önce başlamak vardı ama hiç bir şey için geç değildir. Bazen daha erken başlasaydım belkide şimdi pes edip bırakmışta olabilirdim diyorum kendi kendime belkide bir teselli bu. Ama önemli olan şu an ki durum sonuçta geçmiş geçmiştir. Bol bol çalış emin ol başarı peşinden gelecektir.
Ahmet'in bahsettiği prof. çok iyi bir örnek bence sık sık hatırlamalıyız o örneği.
sevgiler

kzmyuksel
01-20-2008, 16:09
Selamlar
Yazılanlar benide cesaretlendirdi.25 yaşındayım ve benden geçtiğini,hiç başlamamam gerektiğini düşünüyordum ama sanırım geç olmadığı konusunda herkez hemfikir.
Merak ettiğim bir konu var.Müziği karşı büyük bir yeteneksizliğim var.Kendimi bu konuda sanırım fazla güdüledim.Sizce herhangi bir insan müzik konusunda (özelikle gitar...) hiç birşey öğrenemeyecek kadar beceriksiz olabilirmi? başlarsam becerebilirmiyim sizce? (tabi çalışmak kaydı ile...)

ahmetgitar
01-20-2008, 16:28
Merhaba, Kazım Yüksel,
şunu rahatça söyleyebilirim ki;
fiziksel bir problemin yoksa,ortalama bir zekaya sahipsen,düzenli çalışıyorsan ve seviyorsan emin ol ki çok iyi yerlere gelirsin.
Başlama öncesi korku herkeste olur bunu da unutma,başla; birkaç ders sonrasında öğrendiklerine-geldiğin seviyeye şaşırır korkusuz bir şeklide devam edersin.
Elbette iyi bir eğitmen gözetiminde çalış.

Başarılar...

aliye6
01-20-2008, 20:56
Ahmetgitar'a katılıyorum. Beni çok eleştirmişlerdi hatta dalga geçen bile vardı içten içten. Yok efendim sen kim klasik gitar kim gibi ağır eleştiriler(ben hakaret olarak kabul ettim) bile geldi. Ama şimdi yavaş yavaş ilerliyorum. Çok aşırı yetenekli olmanın avantajı vardır elbet. Ama çok yetenekli olan bir kişi bir egzersizi bir haftada bitiriyorsa ben 5 haftada bitireyim hatta varsın 1 ayda bitireyim. Sonuçta bitirmek önemli olan. Alınan yolun fazlalığı değil o yolda ilerlerken yaşanılan tatmindir aslında insanı mutlu eden bana göre. İnsanı zaman zaman çeşitli çekinceler ümitsizliğe kadar sürüklüyor ben de o duyguları yaşadım. Başaramıyacağımı düşündüm. Ama insan istesisin yeterki. Sevgili kzmyüksel çalışmak kaydı ile başarabilrisiniz.
Yetenek ile beceri farklı şeylerdir. Yetenek doğuştan gelir ama beceri sonradan kazanılır. Bir alandaki sahip olunan, doğuştan getirilen yetenek, o alanla ilgili becerilerin kazanılmasında en büyük etkenlerde birisidir. Ama yukarıda söylediğim gibi bu beceriyi kazanmak için yetenekli olmak temel şart değil. Fiziksel ve zihinsel bir engel olmadıktan sonra düzenli ve disiplinli çalışarak o alanda yetenekli bir insanın kazanabileceği beceriyi onun kadar kısa sürede olmasa da, daha uzun süren bir çalışma sonucunda kazanabiliriz. Sonunda dediğim gibi beceri kazanılır, yetenek ise bu becerinin kazanılmasında etkenlerden birisidir. Ümitsizliğe kapılmayın. :)