Orijinalini görmek için tıklayınız : Sibelius
gelincik
12-25-2007, 13:34
Merhaba arkadaşlar....nota okumakta biraz problem yaşıyorum da; eğer çalıştığım parçaları duyma imkanım olursa ( yaşadığım yerde başkasından yardım alma imkanı yok da...köyde öğretmenim) epey ilerleyebilirim sanırım!bunun için de gitar için klasik müzik notalarının SİBELİUS programında nasıl yazılabileceğini adım adım anlatabilecek bir kaynak veya rapid" ten indirebileceğim bir kılavuz ...veya bu forumda adım adım yazabilecek bi arkadaş olursa çok sevinirim....gitarda ilerlemem sanki bu programa bağlı!
NOT: Hazır TAB lardan çalışmaktan pek verim alamadım da.....
ŞİMDİDEN HERKESE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER:rolleyes:
ahmetgitar
12-25-2007, 14:20
Merhaba,
ben Finale2006yı neredeyse tamamen çözdüm eğer oradan bir sorun olacaksa ve program elinde varsa yükle; yardım edebilirim elimden geldiğince.
Ama Sibelius çok daha iyiymiş sanırım.
Sevgilerimle.
beneklihoroz
12-25-2007, 18:01
Sibelius ta nota yazmaya hiç uğraşma. Yükle guitar pro veya power tab editörü. Aradığın bütün notalar onlar için yazılmıştır saten. Onları indir dinlersin.
Sibelius ta nota yazmaya hiç uğraşma. Yükle guitar pro veya power tab editörü. Aradığın bütün notalar onlar için yazılmıştır saten. Onları indir dinlersin.
Amaç nota yazmaksa sibelius yada finale en güzeli. Daha amatörce nota yazımı için encore de olabilir. Guitar pro daha çok tab okumaya yazmaya yönelik popüler bir yazılım. Sizin ihtiyacınız neyse onu seçmeniz en güzeli. Ben Sibelius tan şaşmam.
gelincik
12-26-2007, 10:46
mesajıma cevap yazdığınız için teşekkürler....benim yapmak istediğim elimdeki metod kitaptaki etütleri ve ardından çalışacağım (etütle alakalı) eserleri sibelius programında yazıp oradan dinleme imkanı bulup bu şekilde sistematik olarak kitapta ilerlemek.....çalmaya başlayacağım etüt ve perçaları duymadan çalmak hem zor oluyor hem de eksik-yanlış çalmama neden oluyo.....bu nedenle nota yazma programını( herhangi biri deolabilir: en ideali sibelius olduğu için onu söyledim) ısrarla öğrenmek istiyorum.... :rolleyes:
Deneme yanılma yoluyla kendime yetecek kadar biliyorum. Takıldığınız konularda sayfamda belirttiğim msn adresimden bana ulaşabilirsiniz. yardımcı olmaya çalışırım.
beneklihoroz
12-26-2007, 18:28
Amaç nota yazmaksa sibelius yada finale en güzeli. Daha amatörce nota yazımı için encore de olabilir. Guitar pro daha çok tab okumaya yazmaya yönelik popüler bir yazılım. Sizin ihtiyacınız neyse onu seçmeniz en güzeli. Ben Sibelius tan şaşmam.
Sibelius veya finale ile tabiyki karşılaştıralamaz ama; 2 sayfalık bir eseri bile yazması uzun sürer bu tür programlarda. Eğerki amaç dinlemekse sadece; power tab editör veya guitar pro için saten yazılmıştır o eser. Birdaha tekrar yazmanın gereği yok..
gelincik
12-27-2007, 12:33
çalıştığım etütlerin veya parçaların tamamını power tab editör veya guitar pro " da nasıl bulabilirim ki....bu iki prorama da baktım ama sadece ileri safhalardaki parçaları bulabildim....sanırım benim için en iyisi sibelius programında çalıştığım şeyleri yazabilmek olacak......AMA NASIL??? :(
beneklihoroz
12-27-2007, 18:11
çalıştığım etütlerin veya parçaların tamamını power tab editör veya guitar pro " da nasıl bulabilirim ki....bu iki prorama da baktım ama sadece ileri safhalardaki parçaları bulabildim....sanırım benim için en iyisi sibelius programında çalıştığım şeyleri yazabilmek olacak......AMA NASIL??? :(
http://www.911tabs.com/
Bu adresi kullan en geniş arşiv buraya ait. Orada da bulamassan yazarsın. Yazmak uzun sürer çünkü
gelincik
12-28-2007, 13:20
beneklihoroz (ve diğerleri) göstirdiğiniz ilgi ve yardım için çok çok teşekkürler....yine de bu forumda bu konuyu okuyan arkadaşlar ellerinde bu programla ilgili bilgi ve kaynakları rapid "ten atabilirse sevinirim....bu konuyla ilgili son mesajım oldu sanırım: başınızı ağrıttığım için herkesten özür dilerim
Bildiğim kadarıyla Türkçe kaynak yok. Zaten help bölümünde ingilizce olarak her türlü bilgi var bildiğim kadarıyla.
goksenincelikkanat
12-28-2007, 19:48
beneklihoroz (ve diğerleri) göstirdiğiniz ilgi ve yardım için çok çok teşekkürler....yine de bu forumda bu konuyu okuyan arkadaşlar ellerinde bu programla ilgili bilgi ve kaynakları rapid "ten atabilirse sevinirim....bu konuyla ilgili son mesajım oldu sanırım: başınızı ağrıttığım için herkesten özür dilerim
Mesajında biraz kırgınlık sezdim onun için hemen sana Sibelius 4.0 göndereceğim :) Adresini gönderirmisin
gelincik
12-29-2007, 08:06
aslına bakarsan bir kırgınlıktan ziyade istediğim şeyi bulamamnın hayal kırıklığı....msn adresim:
gelincik0124@hotmail.com
klasik gitar öğrenmeme yardımcı olacak her türlü kanağı bu adresime beklerim;D
teşekkürler......
goksenincelikkanat
12-29-2007, 16:33
sanıyorum görmüşsündür erdem08 linkleri vermiş
http://www.klasikgitar.org/forum/showthread.php?t=1477#post5166
..çalmaya başlayacağım etüt ve perçaları duymadan çalmak hem zor oluyor hem de eksik-yanlış çalmama neden oluyo.....bu nedenle nota yazma programını( herhangi biri deolabilir: en ideali sibelius olduğu için onu söyledim)
sibelius eklentisi olan neuratron photoscore adlı program ile sayfalar dolusu notayı birkaç dakikada sibeliusta yazılmış hale getirebilirsiniz. Bu şekilde elinizdeki notaları dinlemiş olursunuz.
sologitar
01-29-2008, 22:52
..çalmaya başlayacağım etüt ve perçaları duymadan çalmak hem zor oluyor hem de eksik-yanlış çalmama neden oluyo.....bu nedenle nota yazma programını( herhangi biri deolabilir: en ideali sibelius olduğu için onu söyledim)
sibelius eklentisi olan neuratron photoscore adlı program ile sayfalar dolusu notayı birkaç dakikada sibeliusta yazılmış hale getirebilirsiniz. Bu şekilde elinizdeki notaları dinlemiş olursunuz.
sibelius ta nota yazmak bana çok sıkıcı ve zor geliyor, bahsettiğiniz eklenti programı nasıl yüklenir nasıl çalışır?? bilgilendirirseniz sevinirim.
paylaşımlar için teşekkürler.
goksenincelikkanat
01-29-2008, 23:10
Pdf dosyasını ilgili program ile açarsınız. Notaları tarar ve dizeğe yerleştirir. Fakat mucize beklememelisiniz çünkü çoğu zaman bir çok ölçüyü bir garip okur. Bu sebeple her ihtiyacım olduğunda önce bu şekilde kolaya kaçayım derim, sonucu beğenmeyip eski sistem tek tek yazarım. Eğer yazmak istediğiniz eser tek sesli ise o başka.. (Bu arada photoscore professional kullandığım halde durum bu dur)
Allemande
01-30-2008, 12:21
Photoscore bence de harika düşünülmüş fakat uygulamada pek başarılı olmayan bir program.
Biraz geliştirilip optimize edilirse olur diye uzun zamandır bekleyenlerdenim :)
selamlar
photoscore'u nerden edinebiliriz, save opsiyonu olmayan versiyonlarını buldum ise yarar mı acaba?
beneklihoroz
01-30-2008, 17:21
Lazımsa ben göndereyim photoscore' yi. Pürüzsüz sayfayı bile okuyamıyor çoğunlukla.
demosuna baktım hicbir ise yaramıyo, ben de bach'ın concertolarını falan kolayca ceviririm diye umutlandım, gondermeseniz de olur, tesekkur ederim
yeniden baktım da ustunde duzeltmeler yapılabiloyomus, programla yazılmıs dosyaları da catur cutur okuyo, sizdeki versiyonunu gonderirseniz sevinirim, iki dakkada bir fikir degistiriyorum farkındayım:D
beneklihoroz
01-31-2008, 16:39
yeniden baktım da ustunde duzeltmeler yapılabiloyomus, programla yazılmıs dosyaları da catur cutur okuyo, sizdeki versiyonunu gonderirseniz sevinirim, iki dakkada bir fikir degistiriyorum farkındayım:D
Bendeki enyeni sürüm bu.
http://www.4shared.com/file/36503940/9560707a/Neuratron_Photoscore_4_DEMO__Crack__Update_411.htm l
beneklihoroz
01-31-2008, 17:00
Yeni upload etmeme rağmen açılmıyor link. Rapide attım
http://rapidshare.com/files/88095198/Neuratron_Photoscore_4_DEMO___Crack___Update_4.11. rar
erdem08in upload ettigi sibelius'u indirdim fakat calıstırmaya kalktıgımda "you cannot open for the first time or register unless you're the computer admin" gibi bisey diyor halbuki ben adminiyim bilgisayarımın nie boyle bisey dedi anlamadım
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.