PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 ay önce başladım.

newbie
12-27-2007, 09:58
Arkadaşlar öncelikle selamlar,

Başlıkta belirtiğim gibi 1 ay önce 85 liraya aldığım rodriguez marka klasik gitarla çalışmaya başladım. 17 yasındayım ( başlamak için cok mu gec? )kursa gitmiyorum , bir sınıf arkadaşım haftada 1 2 kez evime gelip yardımcı oluyor.Tab veya nota ile çalmayı bilmiyorum, sadece akorla ve basit ritimlerle birşeyler çıkartıyorum.Arpej'e daha geçmedim ,arkadaşım önce akorlara cok iyi basmayı öğren sonra arpeje geçersin, yoksa ses çıkartamazsın dedi.İnanılmaz sabır isteyen bir iş.

Metronom kullanmıyorum, forumda adı geçen sağ el alıştırmaları yada gam alıştırmalarını da yapmıyorum ( acıkcası ne olduklarını bilmiyorum ).5 - 6 akor biliyorum, yakında bare çalışmaya başlayacağım.

Şu seviyede iken ne tür çalışmalar yapmamı önerirsiniz?Günde 2 saatimi arkadaşımın gösterdiği şarkıları çalmakla(çalmaya çalışmakla) geçiriyorum.Şarkılardan arkadaşımın çaldığı kadar iyi ses alamıyorum maalesef, arkadaşm zamanla olucak dese de endişe duyuyorum;)

Teşekkürler...

newbie
12-27-2007, 10:02
Bu arada eklemeyi unutmuşum, çaldığım şarkılar klasik gitar parçaları değil.Türkçe şarkılar.(haluk levent vs. )

fUAt_kirisci
12-27-2007, 17:00
Merhaba sewgili newbie senin şuanda gerçekten yapacağın en iyi şey programlı bir şekilde hiç aksatmadan vakit ayırmak we hiç bir zaman yapamam olmaz endişesine kapılmadan sabredip sonuca ulaşmak gerçekten sadece gitar için deil bu herşeyde her sanat dalında böyledir.Gerçekten istemek Çalışmak Sabretmek En önemlisi SEWMEK İSTEMEK Sonra başarırsın inş.. başarılar
sewgiler..

newbie
02-12-2008, 10:59
Arkadaşlar tekrar selamlar , yaklaşık 2.5 ay oldu hala severek devm edyrm gitara.Bareleri ufaktan ufaktan basmaya başladım , arpejde oluyor gibi:)

Bir sorum daha olacak , yardımcı olursanız sevinirim.

2 sene sonra üniversite için bir seçim yapmam gerekecek. Bende konservatuar istiyorum.Ankarada 2 üniversitede kons. bölümü var ( hacettepe 4 kntjn , ankara üni. 5 kontjn. ) Hacettepe üniversitesine bilgi almak amacı ile bir mail attım. Yanıt şu şekilde oldu

sınava gireceğiniz yıl öss ea1,söz 1, say 1 puan türlerinden herhangi birinden 185 puan almanız gerekmektedir. Lavingac 2 c sevyesinde solfej dikte teori okuyabilmeli (sol ve fa anahtarları) zorunlu gitar eserlerini çalabilmeli,siniz.

ben klasik gitari basit akor ve ritimlerle çalıyorum. Nota bilgim yok.ve gelen maildeki şeylerdende pek bişi anladığım söylenemez. Bu konuda bilgilendirecek bir arkadaş olursa minnettar kalırım.

Teşekkürler.

sologitar
02-12-2008, 13:16
Yani şunu demek istiyorlar, solfej bilgisi Lavingac solfej kitaplarından ilerlemen öneriliyor anladığım kadarı ile, dikte yani nota yazmak anlamında sesleri işitsel olarak algılamalı ve yazabilmelisin. Zorunlu eserleri tabi ayrıca öğrenmen gerek geçtiğimiz senelerde neler istenmiş hangi düzeyde bir yeterlilik arıyorlar.
Nota bilginin mutlaka olması gerekiyor bence müzikle uğraşan hatta uğraşmak isteyen birinin mutlaka nota ve işaretleri öğrenmesi lazım. Gitar çalmayı nasıl öğrenmeyi düşünüyorsun. Müzikğin dilini öğrenmelisin işe bence burdan başla derim.
Ben gitar derslerinden önce 1 ay solfej, dikte, kulak çalışması vs... çalışmıştım hoş 1 ayda bir şey öğrenilmez ama bana en azından temel olacak bilgiler aldım.
İşin kolay değil ama yolunu iyi tayin eder ve disiplinli çalışırsan mutlaka sonuca varırsın.

Aşağıdaki link sana yardımcı olabilir, en azından yol gösterici olur.
http://www.muzikdersi.com/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=183&Itemid=45

newbie
02-12-2008, 14:05
Yani şunu demek istiyorlar, solfej bilgisi Lavingac solfej kitaplarından ilerlemen öneriliyor anladığım kadarı ile, dikte yani nota yazmak anlamında sesleri işitsel olarak algılamalı ve yazabilmelisin. Zorunlu eserleri tabi ayrıca öğrenmen gerek geçtiğimiz senelerde neler istenmiş hangi düzeyde bir yeterlilik arıyorlar.
Nota bilginin mutlaka olması gerekiyor bence müzikle uğraşan hatta uğraşmak isteyen birinin mutlaka nota ve işaretleri öğrenmesi lazım. Gitar çalmayı nasıl öğrenmeyi düşünüyorsun. Müzikğin dilini öğrenmelisin işe bence burdan başla derim.
Ben gitar derslerinden önce 1 ay solfej, dikte, kulak çalışması vs... çalışmıştım hoş 1 ayda bir şey öğrenilmez ama bana en azından temel olacak bilgiler aldım.
İşin kolay değil ama yolunu iyi tayin eder ve disiplinli çalışırsan mutlaka sonuca varırsın.

Aşağıdaki link sana yardımcı olabilir, en azından yol gösterici olur.
http://www.muzikdersi.com/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=183&Itemid=45

Yanıtın için teşekkür ederim. İstenen şeyler için kursa gidip kendimi geliştirmeyi düşünüyrm.önümde daha 2 senden fazla bir zaman var, sanıyorum yeterli olur.Nota ile gitar nasıl çalınıyor onu bilmyrm, sanıyorum TAB gibi notalara basıyorz:D dediğim gibi hiçbir bilgim yok. umarım ki zor değildir.

Teşekkürler.

sologitar
02-12-2008, 23:21
Nota ile gitar nasıl çalınıyor onu bilmyrm, sanıyorum TAB gibi notalara basıyorz....

bu sözüne çok güldüm ya allah iyiliğini versin:p
çalışmaya başla 2 sene var madem bence gayet yeterli. kolay gelsin istediğin yeri kazanırsın umarım. :)

beneklihoroz
02-13-2008, 00:50
Öncelik klasik gitar çalmıyorsun. Bu yüzden klasik gitarla ilgili biryere giremessin.Akor basmak, tab kullanmak, ritim atmak, arpej çalmak vs. bunların akustik gitarla ilgili şeylerdir. Klasik gitar çalmak gitarla klasik müzik yapmak veya çok sesli müzik yapmak demektir.. Şimdiden klasik gitar kursuna başlamanı öneririm. Bir bilenin yardımı olmadan çok zor olur klasik gitarı öğrenmek. Öğrensende tekniğin yanlış ilerler. Ritim gitar çalmak 3 ay, klasik gitar bir ömür ister...

newbie
02-13-2008, 09:05
Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Konservatuarda gitar bölümü klasik - akustik vs. diye ayrılıyor mu maalesf bir bilgim yok , yakın zamanda tekrar bir mail atmayı düşünüyorum ( onlarında başını şişireceğim heralde :) )

@beneklihoroz

öncelikle uzun uzun yazdığın için ayrıca teşekkürler.Yaza doğru akustik gitar almayı düşünüyorum.Eğer konservatuarda ritim gitar bölümü gibi birşey varsa o daha işime gelir gibi:)

Lavingac 2 c sevyesinde solfej dikte teori okuyabilmeli (sol ve fa anahtarları)

Bunlar için müzik öğretmeni bir tanıdığımdan yardım alacağım. Umarım becerebilirim.

Tekrar yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler.

beneklihoroz
02-13-2008, 18:14
Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Konservatuarda gitar bölümü klasik - akustik vs. diye ayrılıyor mu maalesf bir bilgim yok , yakın zamanda tekrar bir mail atmayı düşünüyorum ( onlarında başını şişireceğim heralde :) )

@beneklihoroz

öncelikle uzun uzun yazdığın için ayrıca teşekkürler.Yaza doğru akustik gitar almayı düşünüyorum.Eğer konservatuarda ritim gitar bölümü gibi birşey varsa o daha işime gelir gibi:)

Bunlar için müzik öğretmeni bir tanıdığımdan yardım alacağım. Umarım becerebilirim.

Tekrar yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler.
Konservatuvarlarda akustik (ritim) gitar bölümü yoktur. 3 ayda öğrenilecek birşeydir çünkü. Akustik gitar çalanları hiç sevmez konservatuvardaki hocalar öyle biliyorum hatta. Madem konservatuvar düşünüyorsun; en kısa sürede bir bilenin yardımıyla klasik gitara başlamanı öneririm.

Alen
03-09-2008, 14:15
Arkadaşlar ben gitara başlayalı 2 hafta oldu.Notaları falan öğreniyoruz . Ama bana bunlar sıkıcı geliyoo eğer sizin elinizde kolay anlaşılır bir kaynak varsa lütfen upload edin ben aradım ama anlayamıyorum evde öğrenen arkadaşlarvarsa onların bilde bir kaynakları vardır umarım lütfen yardım edin nereden başlayayım çalışmaya ???

fernando
03-10-2008, 09:18
Sıkılmadan, büzülmeden, pes etmeden devam edeceksin..

Elimizdeki en güzel kaynak bu..:)

aspasya
03-10-2008, 20:30
3 yıldır ögretmenlik yapıyorum,klasik gitar calısmaya basladıktan sonra yaptıgım isi degistirmem gerektigini hissediyorum yavas yavas..
evet,gercekten bu is icin bir omur gerek..belki de bir omur yetmez

fernando
03-11-2008, 16:43
http://www.fortunecity.com/tinpan/motorhead/592/katushamusic.gif

fernando
03-11-2008, 16:57
http://www.guitar-guide.biz/pageguide.php