Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağ el tırnaklar üzerine
Arkadaşlar gitar çalarken özellikle yüzük ve orta barmaklarla telden cızırtı geliyor daha doğrusu pürüzlü bir ses çıkıyor. telleri değiştirdim telden değil perdelerden de değil. Yani tırnaktan olduğuna eminim. Bunun nedeni sağ el tırnaklarımı küçükken yemekten dolayı tırnaklarım çok derinde. Yani içten elimin ayası yüzüme doğru iken tırnaklarım hiç görünmüyorken dıştan baktığımda tırnaklarım çok uzun görünüyor. Yaklaşık 4 cm. Ama normalde hiç uzun değil. Bundan dolayı tırnaklarımda güçsüz bundan dolayı ses iyi çıkmıyor olabilir mi? Çünki işaret parmağımın tırnağı normal onu hiç kemirmemişim küçükken:) O parmakla çalarken hiç seste pürüz yok. Bunu nasıl önleyebilirim? Kullandığım törpüden de olabilirmi?
sologitar
01-22-2008, 19:46
Tırnakların tırnak etininin biraz dışında olmalı, onun dışında metal törpü tavsiye etmem tırnaklarını mümkün olduğunca kağıt törpü ile kısaltmalısın tırnak makasını bile ayda bir ancak kullanıyorum ben çünkü tırnağı çatlatabiliyor. Bir başka uyguladığım şey ise, gitarın başına geçtiğimde son bir kez en ince su zımparası ile düzeltiyorum, çünkü normal günlük işlerimi yaparken tırnaklarım bozulabiliyor. Tırnak bakımı çok önemli, bir de geceleri yatmadan önce vazelin ve normal el kremini karıştırarak ellerine masaj yapabilirsin sabaha kadar eller ve tırnak etleri yumuşuyor tırnaklarda beslenmiş oluyor tavsiye ederim. Bunları deneyebilirsin.
Umarım sorununu çözersin, kolay gelsin.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.