PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : asturias tremolo yardım?

Absinthe
01-31-2008, 13:20
arkadaşlar merhabalar yaklaşık olarak 1.5-2 yıldır gitar çalıyorum. Geçenlerde hocam artık asturias a geçelim dedi ve ilk pizzicato ile çalınan yerin bitime kadar verdi ancak p-i-m tremolosunu yapmayı beceremiyorum i-m parmaklarımla çaldığım si tek ses gibi çıkmıyor aynı sorun p-i-a tremolosunda da var bu sorunu nasıl aşabilirim?

teşekkürler...
Mehmet

onurrus
01-31-2008, 14:31
P i m oarak değil de p m i olarak çalışırsan çok daha verımlı olur.bazen edısyonlarda hatalı fingering verebiliyorlar.

Absinthe
01-31-2008, 15:36
bendekinede p-i-m şeklindeydi büyük ihtimalle yanlış yazılmıştır o zaman sizin dediğinizi deneyeceğim teşekkürler...

başka önerisi olan var mı arkadaşlar?

bacher
01-31-2008, 15:53
aynı tel uzerinde(mesela alt mi) asırı staccatolu bir pmipmipmi... hareketini cok yavas bir bicimde calısırsan faydası oluyo, kendim buldum(tabi scott tennant'ın pumping nylon metodundan esinlenerek) işe yaradıgını dusunuyorum, en azından bende:D

tolga1
02-01-2008, 03:00
bacher in dediğini standart tremolo (pami) için de önereni duymuştum ve işe yarıyor geçekten de..

Absinthe
02-01-2008, 09:04
arkadaşlar öncelikle herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim en alt telde p-a-m-i tremolo çalışmasına başlıyorum inş. işe yarayacak..

saygılar...
Mehmet

agustin
02-16-2008, 09:16
Sevgili Absinthe,

Arkadaşların tavsiyelerini uygulaman faydalı olacaktır,

Ancak küçük bir düzeltme yapayım,

Asturias'da tremolo yoktur, i-m ikilemeleri vardır,

Tremolo adı üstünde üçlemedir.

Saygılar.

sologitar
02-17-2008, 14:16
1 yılın sonunda nihayet bende tremolo çalışmasına geçtim hocam bir etüd verdi ve bir de metronom 50 den başlayıp şimdi 90hz çalabiliyorum. Tremolo da metronomla çalışmak çok faydalı bence ilk başta zorlanıyorsun ama düzenli çalıştıkça çok ilginçtir ki parmaklar artık kendiliğinden hızlanıyor. Gelişimi gördükçe daha fazla çalışmak isteği geliyor insana. Bende ki etüd ü sana göndermeye çalışırım bilg.da kayıtlı değil ama fotoğrafını çekebilirsem yüklerim kolay gelsin sevgiler.

Allemande
02-17-2008, 21:16
Selam
Deşifre ettiyseniz Recuerdos de la Alhambra'yı i-m-i ve m-i-m tremolo olarak yavaş metronomla çalışmak faydalı olur derim.Ayrıca her üç vuruşta da eişt ses aralıkları yakalamak ana hedef olmalı.
selamlar

Absinthe
02-22-2008, 20:30
tekrardan önerilerinizden dolayı teşekkür ederim şu anda i-m ikililerini çok rahat yapmaya başladım ( tremolo çalışarak aştım bu sıkıntımı)

fakat şimdi de esas derdim baş parmağımla çaldığım bass seslerin daha az duyulması bu konuda acaba nasıl bir egzersiz önerebilirsiniz?

IamNotNormaL
12-19-2009, 00:40
Bence asturias sonraki bir eser gibime geliyor..Cok baba bi eser oldugundan eksiksiz çalmak için gayret oldukca gerekiyor,bence daha çok eser var onlari dene onlari çal,asturias sonrasinda gelir zaten,benim görüşüm..

Allemande
12-24-2009, 19:15
basları güçlendirmek için de bence arenas 5 teki giuliani aralık etüdleri çok yavaş metronom ile çalışılabilir p-i p-m ve kombinli..

Allemande
12-24-2009, 19:18
ayrıca üst levellarda parçaları çalmaya çalışmak gelişime faydalı olabilir ..devam ..