Orijinalini görmek için tıklayınız : gitar çalmak sanıldığı kadar zor değil
energy_explode
02-14-2008, 12:30
okuduğum okullarda hep müzikalitesi olan birisi olmuşumdur gitara
org bağlama flüt piyano kaşık,darbuka v.s bir çok ensturman çaldım ama gitar aklıma hiç gelmemişti bir zaman sonraben gitara özellikle elektro gitara aşık oldum
tırnak uzattım geçtiğimiz yazın ortalarında 65 ytl ye dandik bi gitar aldım tellerini kaliteli tellerle yeniledim
hiç kursa gitmeden şimdi bir sürü parça çalıyorum akorları öğrendim
kendi bestelerimi yapmaya başladım kendimi geliştiriyorum
yani kısacası gitar öğrenmek o kadar zor değil isteyince yaparsınız
Sizin takma adınız bile "enerji patlaması".. Gitar size vızgelir-tırıs gider.. Tebrikler..
energy_explode
02-14-2008, 13:07
teşekkür ederim Luthier
Gitar çalmak demek bana göre klasik eserleri notaları okuyarak yorumlamaktır. Yoksa akor çalmışsın 3-4 akorla pop parça çalmışsın bunu herkes yapar. Bence çok yanlış düşünüyorsunuz ve bu işte bilginiz olmadığınızı sergiliyorsunuz.
Fikrinize saygım var fakat Size katılmıyorum. Sonuçta buradaki insanlar 1 esere günlerini, haftalarını belkide aylarını harcıyorlar ve Sizin burada gelipte gitar çalmak çok kolay demeniz BENCE pek hoş bir şey değil.
Saygılar.
CemGunenc
02-15-2008, 00:23
Foruma hoşgeldin Energy,
Şimdi önümüzde iki seçenek var gitarı eşlik enstrumanı olarakmı kullanıcaz yoksa solist olarakmı. Eğer eşlik enstrumanı olarak kullanıcam dersen evet dediğin doğrudur 4 akorla bir günde 200 parça çıkartabilrsin. Ama 6 telimi farklı 6 enstruman gibi tınlatıcam dersen, polifoni istiyorum dersen iş o kadar da kolay değil ben 15 senedir çalıyorum hala doğru dürüst polifoni çıkartabilmiş değilim. Forumun videolar kısmında biraz dolaş ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.
Slmlar
CemGunenc
02-15-2008, 00:24
Sonuçta buradaki insanlar 1 esere günlerini, haftalarını belkide aylarını harcıyorlar
Ben son çaldığım parça için 10 ay çalıştım :(
ahmetgitar
02-15-2008, 00:45
Cem sen bırak o zaman gitarı,ben bıraktım bile.
Millet bir günde neler yapmış ben de öyle yılda birkaç parça ancak bitiriyorum.
Şimdi iyice şok oldum.
Baya yeteneksizmişiz.
:(
CemGunenc
02-15-2008, 00:58
Ahmet biz seninle Kaşık çalalım ne tırnak derdi var ne de başka birşey :D
CemGunenc
02-15-2008, 00:59
Hatta Kaşık Duo kuralım hahaha :D
energy_explode
02-15-2008, 07:54
arkadaşalr yorumlarınızı okudum kimisi alaycı geldi biraz üzüldüm ancak anlatmak istediğimi tam anlatamamış olmam daha bir üzücü
klasik gitar ı kursa gitmeden öğreniyorsanız benim yaptığım gibi kolay ca öğrenilir
ve sonunda da demişimki yazımın ben kendimi geliştiriyorum sizde isterseniz yaparsınız
yani önce şöyle bir öğren bişeyler çalabildiğini gör SONRA KENDİNİ GELİŞTİR !
fernando
02-15-2008, 10:49
Sayın enerji patlaması,sende arkadaşları yanlış anlamıssın, alay söz konusu da değil kendi aralarında diyalog...
Klasik Gitar hakkında site de birçok bilgi yer almaktadır gelmişi geçmişi geçeceği hakkında(sanırım geçeceği hakkın da da birşeyler vardı demi:p) bunlara bir göz at bilgi sahibi ol.Sonra arkadaşlar benimle alay etmemiş doğru sözler söylemiş diyeceksin.
Bilmeden çalmak imkansız, önce öğren sonra çal...unutma bir çalmak var birde çalmak..
başarıların devamını dilerim..
energy_explode
02-15-2008, 12:55
walla elimden geldiğince gitar hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum zaten o yüzden üye oldum bu siteye de :D
neyse şurda yüz yüze bakıyoruz :)
gerginliğe gerekyok herkese yorumlardan dolayı teşekkürler
nezihi gulec
02-15-2008, 13:01
Arkadaslar,
Yeni arkadasimiz sozlerinde hakli.Neden hakli anlatayim.
Gitara yeni baslayip birkac akor ogrendigimde aynı seyleri ben de
hissetmistim;La minor Do major Mi major yeter iste bende dunyanin sayili
gitarcisiyim.Hatirlayin sizlerde ayni konumda idiniz.
Ben bu siteye uye olduktan sonra butun arsivi taradim butun yazilari okudum
sanirim yazilarin birinde eger yanilmiyorsam B.Cem kardesim bir yaz kampinda
sadece La minor Mi major basan bir gitarciya hayranligini anlatiyor idi.
Biraz once kendisinin Historie del Amor duzenlemelerini izledim hayran oldum
fakat kendisi hala polifoniye ulasamadigini iddia ediyor.
Kisacasi sunu soylemek istiyorum deryanin icine daldikca derinligini ve sonsuzlugunu goruyor ve kendinizi daha olmamis hissediyorsunuz.
Yeni arkadasimiza zaman taniyalim ,guzel eserleri dinlemesi izlemesi icin
yol gosterelim ,ogrendikce ne kadar az bildigini hissedecektir.
Bir de yasanmis gercek bir olaydan bahsedeyim:
Bir zamanlar Dunyanin en buyuk viyolensilcisi Pablo CASALS doksanbes
yasina geldigi halde gunde bes saat viyolonsel calismasinini sebebini soran gazeteciye ;HALA GELISME SAGLIYORUM diye cevap verir.
Dunyanin en iyisi bile olsaniz hala ogrenmeniz gereken seylerin var oldugunu
gorursunuz.Pablo CASALS 4 yasinda baslar 91 yil sonra hala calismakta ve ogrenmektedir.
Birde kendi animi anlatacagim 70 li yillarda ISTANBUL festivalinde Paco PENA ile tanisma serefine ulastim Buyulenmistim calisindan .Kendisine artik ogrenebilecegi hic bir seyin olmadigini bilmenin ,sona ulasmanin nasil bir duygu oldugunu sordugum zaman bana : ''Asil simdi daha cok calismak
zorundayim hem kendi performansimi korumak ve hemde gelisme saglayabilmek icin .Bu yuzden de gunde ortalama 8 saat calisiyorum ''demisti.Muzik ciddi emek ister,uykusuz geceler ister ve karsiliginda size ciddi bir manevi tatmin getirmez.Hep kendinizi yetersiz hissedersiniz eger yeni ve acemi degilseniz.
Herkese sevgilerimi iletiyorum.
CemGunenc
02-15-2008, 13:37
Energy belki uslubumuz yanlış anlaşıldı ama kesinlikle bir alay veya başka birşey söz konusu değil zaten olamaz aklına bile gelmesin. Biz forum olarak samimiyiz senide hemen kednimiz gibi gördük bizden biri gibi konuştuk daha forum olarak buluşmalar yapıcaz, hep birlikte çalıcaz, gülücez, sohbetler edicez.
Eğer İstanbul da, Ankara da ya da İzmir de isen burdan gitar çalan dostlar edin elimizde ne var ne yok paylaşalım.
Not: Nezihi bey çok haklı bende bir La minöre aşık olmuştum ama işin içine girdikçe derinliğini görüyosun. Aydın Esen bana birşey söylemişti hiç unutmam, aklımdan hiç çıkmaz " Müzik uzay gibidir en fazla yapabileceğin içerisinde bilinçli kaybolmaktır" diye
energy_explode
02-15-2008, 15:04
sağolun arkadaşlar demek istediklerinizi şimdi daha net anlıyorum elbette gitara yeni yeni başlayan birisine oranla bildiklerim deve de kulak bile değildir
ama işte "KENDİNİ GELİŞTİRMEK" kavramı ben de buna aşığım gitarı her aklımdan geçirdiğimde yeni bişeyler öğreniyorum işte benim de ilk mesajımda bahsetmek istediğim buydu bir kere başlayın sizi sonsuzluğu daha iyiye doğru sürüklüyor.
ahmetgitar
02-15-2008, 18:41
Sana güzel bir şey söyleyeyim E-E;
kendine iyi bir hoca bul.
Bu iş bir bilim dalıdır;tıp gibi,fizik gibi.
Arkadaştan öğrenerek ameliyat edebilir misin bir hastayı?
HAYIR.
Diyeceksin ki "Aynı şey mi?"
EVET aynı şey,ciddi iş olarak bakıyorsan fark yoktur;hiçbir bilimin diğer bilimden artısı yada eksisi yoktur.
İyi bir hoca bul sonra da işe derinlemesine giriş yap.
Yoksa çok güler şakalaşırız.
:)
Sevgilerimle...
BarisAkalin
02-15-2008, 23:18
Zen ustaları der ki;
"Yetenek bir zihin durumudur"
B.A.
USKUDARLI
02-16-2008, 11:04
arkadaşalr yorumlarınızı okudum kimisi alaycı geldi biraz üzüldüm ancak anlatmak istediğimi tam anlatamamış olmam daha bir üzücü
klasik gitar ı kursa gitmeden öğreniyorsanız benim yaptığım gibi kolay ca öğrenilir
ve sonunda da demişimki yazımın ben kendimi geliştiriyorum sizde isterseniz yaparsınız
kursa gıtmeden ogrenmek ısteyenlerden bırıyım arkadsım..bana yardımcı olurmusun ınternet uzerınde bu işin video lu anlatımı(yi bi anlatım) vrmıdır acaba?gıtarı enı aldım ancak hcbıse blmyrm ama ogrenmeyı de cok ıstyorum
Bu açılan başlığın ısrarla birileri tarafından kurcalanması rahatsız etmekte beni.Bilimsel çözümlerin peşinde olduğum için bu foruma üye oldum.Popüler gitar sohbetlerine ihtiyaç duyan arkadaşlar için yığınca site var bu konuda.Deneyimini paylaşmak isteyen bir çok insan busitelerde sohbet etmekte ve pratik öğrenme yollarını paylaşmaktalar.
Sonuç olarak ne istediğinizi biliyorsunuz ama yanlış yerde arıyorsunuz.Arada bir klasik gitar(popüler olanı değil) hakkında birşeyler kafanıza takılırsa tabiki paylaşım için elimizden geleni yaparız.
Bu arada bende popüler gitarla yola çıktım popüler olduğu için ,sonra klasik gitara yöneldim gerçeği aradığım için.;)Görüşmek üzere.
BarisAkalin
02-16-2008, 12:09
Mevlana der ki;
Aradığın neyse bulacağın da odur...
Humar haklı... Bu forumun bağlamı daha dikkatli değerlendirilmeli gibime geliyor...
Diğer yandan sanki bir çifte standart var gibi...
"Evlerinin önü boyalı direk"e yapılan muameleyi kastediyorum...
B.A.
sevgili uskudar'lı "genel sohbetler" bolumunde aradığın sorunun cevabını bulabilrsin diye dusunuyorum.
sevgili enerji patlaması , forumumuz gercekten sıcak bir ortam. birbirimizi yapıcı yönde eleştirdiğimizi yazılanları soyle dikkatlice okuyunca fark edeceksindir. sonra ne demişler "dost acı soyler". bazan tatlı sozlerle aylarca anlatıldıgı halde anlayamayacagımız birseyi, guzel bir elestiriyle hemen o anda anlayabiliriz.
sevgiler, saygılar, basarılar...
ahmetgitar
02-16-2008, 19:01
Barış Akalın,
Bodhidharma acaba neden memleketinden kalkıp Çin'e geldi?
Anladın sen onu...
BarisAkalin
02-17-2008, 04:21
Barış Akalın,
Bodhidharma acaba neden memleketinden kalkıp Çin'e geldi?
Anladın sen onu...
Sevgili Ahmet;
Tanismasak da yazilarini takip ediyorum bu forumda ve cok birikimli bir insan oldugunu dusunuyorum... Diger yandan sahsen tanismadigimiz icin hakkinda hukum verme gibi bir cocukluga da kalkismayacagim (Cagimizin bir hastaligi bu... Yani sanal-simulatif iliskiyi ya da yazilari gercek kisiler zannetmek...) Burada anlatmak istedigim kisiler kendilerini nasil gorurlerse, nasil hissederlerse oyle olacaklari... Energy Explosion'a bunu anlatmak istedim kendimce... bu o kadar gercekci bir yasadir ki (metafizikle alakasi yoktur; psikoloji ve sosyolojinin alanina girer), kisi bunu yol gosterici yildizi yaptiginda hayatinda kimi zaman mucizeler oluverir... Bunu anlatmak istedim...
Seninle ilgili kedi resminden baska bir bilgi yok elimde... Diger yandan "Barış Akalın" gibi soguk ve buyurgan ifadenden (Barış'ı tercih ederim) ve "anladin seni onu" demenden seni "vülger yapım Avrupa Yakasi'ndaki" Gaffur gibi mi hayal etmeliyim? Yok canim senin gibi kulturlu ve birikimli bir insan cizgili pijama giyemez hayır...
Soruna gelince... Ben sorulara cevap vermekten çok soruları anlamaya çalışırım (anladın sen onu :) )...
Diğer yandan...
ŞAŞIRDIM (ikinci ş vurgulu olacak) :)...
ahmetgitar
02-17-2008, 10:59
Bu bir zen koanıydı sevgili Barış.
Zen ustatlarının sözlerini koyman sebebiyle de "anladın sen onu" yazdım.
Bu kadar basit.
Sevgiler...
fernando
02-17-2008, 12:18
Konu sapmış gibi..
lütfen kırıcı-yıkıcı olmayalım arkadaşlar..
saygılar..:)
energy_explode
02-17-2008, 13:16
ben tüm yorumlardan gerekli mesajları aldım teşekkür ederim =)
ahmetgitar
02-17-2008, 13:34
Sevgili Fernando,
kırıcılık yok, yada kırılma; en azından benim tarafımdan. :)
Herkes arkadaş burada,en azından öyle umalım.
Sevgiler.
sologitar
02-17-2008, 13:35
Aslında hiç araya girmek istemezdim ama Barış'ı şahsende tanıdığım için onun iyi bir insan olduğunu belirtmek istedim. Yaptığı müziğe aşık çalışkan zeki bir insan forumdaki pek çokları gibi Ahmet senin gibi :) yani bence zıt taraflarda değilsiniz arkadaşlar sanal ortam yanıltmasın.
Konuya girme niyetim yoktu aslında hala da emin değilim eehh yazdım artık :p
BarisAkalin
02-17-2008, 13:47
Sevgili Fernando,
kırıcılık yok, yada kırılma; en azından benim tarafımdan. :)
Herkes arkadaş burada,en azından öyle umalım.
Sevgiler.
Sevgili Ahmet;
Bir zen koanını tanımayacak kadar işin başındayım demek ki (diger yandan koanların bir cevabı olmadığından cevap vermemeyi tercih etmiş olmam belki bir miktar affettirir kendimi?)... bir de kalkmış zen ile ilgili cumleler ediyorum... Sozlerimin tamamını geri kaldım... :) Diger yandan, konuyla baglantiyi tekrar kurarsak, insan hangi baglamda nereye ne yazdigina (ya da hangi videoyu nereye koyduguna :) ) biraz daha dikkat etmeli diyorum... Ozellikle sanal ortamda... Sevgili Energy Explosion sanırım Türkiye'de eşi olmayan bu forumda gezerken burada anlatılanları daha iyi ozumseyerek kendisini gelistirecek... Verdigim cevabı geri alırken durumumu açıkça özetleyen eski bir budist hikayeyi de anlatmadan gecmeyeceğim... Benim acimda hikaye daha bir anlamlı hale geldi simdi...
Buda birgun yolda yururken yerde meditasyon yapan birisini gormus:
Buda: Ne yapıyorsun burada?
Adam: Meditasyon yapıyorum... Gunlerce meditasyon yapıp Buda olacağım
Buda yere oturmuş ve iki taş alıp sürtmeye başlamış...
Adam: Ne yapıyorsun?
Buda: Taşları birbirine sürterek cam yapacağım...
Adam: Ha ha taşlar birbirine sürtülerek cam olur mu hiç?
Buda: Peki boyle oturularak Buda olunur mu?
Saygilar & sevgiler
B.A.
ahmetgitar
02-17-2008, 13:56
Zen müthiş bir şey,
cevapları sözel mi?
Elbette hayır... Satori halidir YAŞANABİLEN.
Hem ne demiş bir zen bilgesi?
"Budanın adını mı andın? Git ağzını yıka gel."
Sadece içten yaşanan bir aşkınlıktır bu,anlatılamayan,belki de anlaşılamayan.
Ben yaklaşıyor muyum satoriye?
Belki de giderek uzağım ondan.
Yine Budadan mı bahsettim?
Gidip ağzımı yıkayayım,
ve oturayım ZAZENime.
Sevgilerimle...
fernando
02-17-2008, 17:38
benden de saygılar sevgiler..
sSercaNn
02-23-2008, 18:34
org bağlama flüt piyano kaşık,darbuka v.s bir çok ensturman çaldım ama gitar aklıma hiç gelmemişti bir zaman sonraben gitara özellikle elektro gitara aşık oldum
tırnak uzattım geçtiğimiz yazın ortalarında 65 ytl ye dandik bi gitar aldım tellerini kaliteli tellerle yeniledim
Ben de aynı şekilde kendi,başıma öğrendim özellikle internetin çok faydası oldu benim tek farkım gitar benim ilk enstrümanım daha önce bişi çalmamıştım.Bence de herkes öğrenebilir zor bişey değil.
energy_explode
02-28-2008, 08:49
sana katılıyorum dostum
Arkadaşlar ben gitara başlayalı 2 hafta oldu.Notaları falan öğreniyoruz . Ama bana bunlar sıkıcı geliyoo eğer sizin elinizde kolay anlaşılır bir kaynak varsa lütfen upload edin ben aradım ama anlayamıyorum evde öğrenen arkadaşlarvarsa onların bilde bir kaynakları vardır umarım lütfen yardım edinnn
energy_explode
03-25-2008, 10:20
bence sıkılmadan notaları öğren :D
Klasik gitar kursa gitmedende öğrenilebilir doğrudur. Ben öyle öğrendim.. Ama sakatlanma dediğimiz yanlış teknikler yerleşebilir. Hele bir müzik altyapın yoksa mutlaka ders almalısın. Bu arada ben gitardan önce üç enstrüman çalıyordum amatörce. dERS ALINMASI ŞART
kaanantalya
03-28-2008, 22:06
I][/I]merhaba arkadaşlar.bende bu gitar işini cd lerden öğrenmeye çalışıyorum ama dediğiniz kadar kolay olmuyor heralde.acaba benmi kabiliyetsizim sizdemi bir fazlalık var.tek bildiğim bir şey var bu iş öyle parça çalmakla olmuyorç
energy_explode
04-15-2008, 00:59
evet parça çalmakla olmuyor tek baışımıza öğrenirken inceliklerini en başta arkadaşımızın bahsettiği sakatlanmaları ortadan kaldırmak lazım ki internette bi çok ders mevcut parça çalmak gitarın kolay kısmı ama hevesi olan birisi kursa gitmeden kendisi araştırarak iyi bi şekilde öğrenebileceğine inanıyorum
ilkerbec
04-15-2008, 12:52
Merhaba,
Bende yeni üye olan kişilerden biriyim, inanıyorumki, notlar ile çalmaya başlayınca gerçek gitarı keşfetmiş olacaksın. Öyle bir duygu ki o anlatılmaz...hele aylarca çalıştığın parçanın adım adımi, her geçen gün dahada kulağa hoş gelmesi, bütün parçaya hakim olduktan sonra, yılların ustası edasıyla kendinden ufak tefek yorumlar ilave etmen......
Tek kelimeyle anlayılmaz duygu....
Nota ile çalmanı, en kısa sürede kendini zorlamanı tavsiye derim.
kolay gelsin,
gitarist_baho
04-16-2008, 12:03
arkadaşlar bence gitar çalmak akor atmak değildir önemli olan klasik eserler çalabilmektir bence gitar arkadaşımızın sandığı kadar asla kolay değil
quitarist_qirl
04-22-2008, 17:49
yaa ne güzelmış bende gıtar calmak için çok caba gosterıorum kac yıldır ıstıyordum ama orencek bı yer yoktu ya da akorları gostercek bırı flnn yanı bvılmem ama cok ıstıorum. :(:confused:
fernando
04-22-2008, 19:54
yaa ne güzelmış bende gıtar calmak için çok caba gosterıorum kac yıldır ıstıyordum ama orencek bı yer yoktu ya da akorları gostercek bırı flnn yanı bvılmem ama cok ıstıorum. :(:confused:
Sizi bu siteye yönlendirelim..
kolay gelsin başarılar
http://www.gitaristan.com/
nesli_28
04-24-2008, 16:53
bu kanı çok yanlış birşey gitar çalmak ne demek onu anlamak lazım önce.Sadece bir iki akor öğrenip gündelik şarkıları çalmaktan bahsediyorsan evet çok kolay. ben 5 senedir gitar çalıyorum ve hala çalışıyorum çok eksiğim var. ben böyle bir şewy söylenmesinin yanlış olduğunu düşünüyor ve yeni başlayanların yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum
Gitar çalmak o kadar kolaydı ben niye 6 senedir hala çalamadığım parçalarla yüz yüzeyim ...
Ortada bir tartışma havası almış gidiyor !
energy arkadasımız gitara yeni basladığını, vede yavaş yavaş olduğunu aktardı bize... Aslında yeni baslayanlar için bu iyi bir sey...
Yani basarılabileceğini söylüyor... Bir yerden baslamak lazım diye düsünüyorum... energy arkadasımızada tesekkür ediyorum...
energy_explode
03-30-2009, 00:56
okant arkadaşım ayklaşık olarak 1 yıl once açtıım konuyu tam manası ile anlamış bende ona teşekkür ediyorum.
gelelim eğitim meselesine bir yerden sonra elbette eğitim şart
ben gitara başlayalı 16 ay oldu 4 aydan itibaren flamenko çalışmaya başladım eğitim dvd si aldım günde 8-9 saate varan egzersizle yapdım bu konuyu açtığım zamankinden çok iyi durumdayım
velhasılkelam BAŞARMAK ELİNİZDE ARKADAŞLAR selametle
IamNotNormaL
12-19-2009, 00:27
aslında en büyük hata burdan ortaya çıkıyor..Eğer sadece solo bir enstruman çalmiş olsaydın,söylediğine hak verebilirdim.gitar kendi kendine öğrenildiğinde teknikler yanlış,tutuşun yanlış olma ihtimali yüksek oluyor..Bu yüzden iyi bir eğitmenden geçmek gerekiyor,yoksa gitarda sadece popüler şarkılari çalmak,gitar çalmak anlamına gelmiyor,kendin öğrenmişsin yeteneklisin anlaşılan,iyi birinden ders al gitar kursu değil,hatalarin ortaya çıkacaktir,bunlari düzeltmen uzun zamanini alabilir..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.