Arkadaşlar merhaba;
Burdan byük ustalara soruyorum.Beste yaparken nelere dikkat ediyorsunuz.Daha doğru beste yapmak için hangi niteliklere sahip olmamız gerekiyor.Bilgi,yetenek,tepri vs.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
besteci olmak icin cok iyi bir muzik egitiminden gecmek lazim. veya konservatuarlarda kompozisyon bolumlerinde bu isin egitimini almak gerekiyor. enstruman calmakla alakali bir durum diil ama enstrumanlari tanimak ve onlara gore eser verbilmek lazim ve armoni seviyenizi cok iyi bir duruma getirmek lazim. birde bana kalirsa yaraticiliginiz icin hayal gucunuzu cok yuksek tutmak lazim.
Teşekkür ederim.Çok iyi bir müzik eğitiminde geçmek gerekiyor, yazmışsınız.Mesela Mozart dört yaşında beste yapmaya başlamış.Sadece yaratıcık ve hayal gücü de yetmez mi?
Teşekkürler..
evet mozart hakkinda soylenenler ve yazilanlar boyle ama ben 4 yasindayken muzigi bir oyun eglence gibi goruyodum belkide cunku o yasa dair biseyler animsamak cok zor olsa gerek. mozart la kendimizi kiyaslamak ve gunumuz bestecilerinide kiyaslamak olmaz ona bakarsak eger mozart 35 yasinda oldugunde arkasinda 600'u askin eser birakmis. ve buyuk bestecilerin ilham kaynagi neydi bunu yabi ki bilemeyiz belki de ilahi guc ama sadece hayalgucu ile olabilecek seyler diil. mutlaka cok ii armoni ve kontrpunt egitimi aldiktan sonra ayrica kompozitorluk egitimi de almak gerekiyor. benim armoni hocam Kadir KARKIN hep sunu soylerdi. ben yaptim oldu guzel de oldu sakin demeyin. armoniyi iyi bilip ve gecmis eserlerin analizlerini uzun bir donem yaptiktan sonra bestecilik alaninda ne yapilabilecegini daha iyi anlayacaksiniz. yoksa sadece kendimizi kandirmakla mesgul oluruz. muzik okuyosak zaten bunun bir bolumunu okuldan alacaksinizdir. eger muzikle ilgili bir bolum okumuyosaniz iyi bir armoni-kontrpunt hocasi bulun. ve mutlaka bir kompozitorle gorusun o sizi aydinlatacaktir. bu alanda tanidigim isimlerden Server ACIM hocamdan yardim alabilirsin.